به رسميت نشناختن باورها و ارزش هاي يكديگر، عدم درك تفاوت ها و ريختن قبح طلاق نيز وضعيت را به حدي نامطلوب كرده كه بر اساس آمار، همسران در فارس در 5 سال اول زندگي مشترك بيشترين بگو مگوها و اختلافات را با هم دارند كه اين امر باعث بروز طلاق در بين برخي ميشود.
مديركل بهزيستي فارس در اين خصوص به خبرنگار «خبرجنوب» مي گويد: نيمي از جداييها در فارس در 5 سال اول زندگي مشترك رخ مي دهد و آمار همسراني كه در همان سال اول ازدواج رتبه اول طلاق را
دارند به حدي قابل تامل است كه بايد فكري به حال آن كرد.
دكتر سيد مرتضي موسوي ميافزايد: با توجه به اين كه سال اول تنشزاترين دوره زندگي زناشويي است، به اين نتيجه ميرسيم كه الگوهاي گزينش همسر، مناسب نيست و در حال حاضر بيشتر اين انتخابها بر اساس انتخابهاي خياباني و فضاي مجازي انجام ميگيرد.
وي يادآور ميشود: عدم رعايت همكفو بودن هنگام ازدواج، بياهميت شمردن تفاوتهاي سني و توجه بيشتر به ظواهر و هيجانات فضاي مجازي باعث شده كه دختر و پسر بدون شناخت كامل، يك زندگي مشترك را شروع كنند و بين يك تا 5 سال هم به آن خاتمه بدهند.
دكتر موسوي ميگويد: اين زوجين وقتي زير يك سقف ميروند؛ تفاوتها و حتي ارزشهاي يكديگر را به رسميت نميشناسند و حتي در زمينه پوشش، رفتارها و رفت و آمدهاي خانوادگي به يك نقطه مشترك نمیرسند و در عين حال هيچ كدام گذشت نكرده و هر كس سعي دارد با فشار حرف خود را به كرسي بنشاند.
وي ميافزايد: اين زنان و مردان يا اطلاعي از خدمات مشاورهاي و تاثير آن در رساندن زوجين به يك نقطه مشترك ندارند و يا اين قبيل مشاورهها را باور نميكنند و خود را عقل كل ميدانند.
دكتر موسوي يادآور ميشود: در اين خصوص هر كدام از خانوادهها نيز به حمايت فرزند خود اقدام ميكنند و اين وضعيت شكاف بين زوجين را روز به روز بيشتر مينمايد و به عبارتي برخي خانوادهها به جاي آشتي دادن، آنها را زودتر در گودال طلاق مياندازند.
وي ميگويد: آموزش مهارتهاي زندگي در دوران كودكي، دانشآموزي و دانشجويي ميتواند گفت و گو و حل مساله را جايگزين به كرسي نشاندن صرف حرفهاي خود كند.
مديركل بهزيستي فارس از راهاندازي «سامانه مداخله در بحرانهاي خانوادگي» توسط بهزيستي استان و دادگستري در آينده نزديك خبر ميدهد و ميگويد: با آغاز به كار اين سامانه تمامي افراد دچار اختلافات خانوادگي به آن مراجعه كرده و پس از ارجاع به يك تيم روان شناس، مددكار و در صورت لزوم روان پزشك به سمت حل مشكل سوق داده ميشوند؛ زوجها با مراجعه به دفاتر پيشخوان هم ميتوانند اطلاعات مربوطه را در اين سامانه ثبت
كنند.
دكتر موسوي مي افزايد: ما اميدواريم كه با وجود اين سامانه زمينه كاهش آمار طلاق به نحو موثري در استان فراهم شود. بر اساس آخرين آمارها امسال از هر 5 ازدواج در فارس يك مورد به طلاق منجر شده كه بيشترين جدايي ها مربوط به 5 سال اول است.
عضو سازمان نظام روانشناسي و مشاوره فارس هم ميگويد: چندي پيش زوجي به من مراجعه كردند كه حتي هنگام مشاوره هم به كرسي نشاندن حرف خودشان و منم منم كردن هاي آن ها مشاهده ميشد و هيچ چيز ديگر برايشان اولويت نداشت كه اين در مورد درصد بالايي از زن و شوهرها نگران كننده است.
كاظم احمديان ميافزايد: در اين قبيل موارد هر كسي خود را بالاتر از همسر
ميداند و جابه جايي نقش ها در بين زن و مرد مزيد بر علت شده است و گاهي ياركشي آن ها به نحوي ادامه مي يابد كه هر دو نفر به ستوه مي آيند.
وي يادآور ميشود: شايد بهتر باشد به جاي اين كه دو نفر دايم با هم مجادله كنند، با هم افزايي مشكلات را حل نمايند؛ در مورد برخي زوج ها هنگام مشاجرات يك سر طناب را مرد و سر ديگر را زن ميكشد به نحوي كه هر كس حرف خود را به كرسي نشانده و رويه اي را طي
مي كند.
احمديان مي گويد: زن و شوهر بر يك قايق سوار هستند و بايد به سمت مسير و با هم پارو بزنند، وقتي هر كس به سمت خود پارو ميزند، قايق دور خود مي چرخد و به هيچ مقصدي نمي رسد.
اين مشاور خانواده ميافزايد: طبق آمارها و مراجعات زوج هايي كه ازدواج ميكنند، در سال هاي اول، دوم و سوم دچار مشكلات بسياري مي شوند به حدي كه اين مشاجرات در مواردي به طلاق هم مي انجامد.
وي يادآور ميشود: به منظور كاهش و حتي رفع مشكلات وقتي زن در نقش هاي زنانه مديريت و تصميم گيري مي كند مرد بايد تابع او باشد و در مورد زنان نيز وضع بايد به همين منوال صورت گيرد اما اكثر تصميم گيري ها در زندگي مشترك بايد پنجاه- پنجاه و سهم زوجين در انتخاب رويه زندگي و جزیيات مربوط به آن يك اندازه باشد.
46