شناسهٔ خبر: 23118456 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

عربستان به دنبال دور کردن فوتبال عراق از ایران است

همکاری ایران و قطر سعودی‌ها را به‌هم ریخت

حرکات مشکوک مسئولان عربستان عليه کشورمان وارد فاز جديدي شده است. تلاش براي پيدا کردن همپيمانان تازه و جبهه گرفتن بر ضد فوتبال ايران از جمله اقداماتي است که سعودي‌ها در پيش گرفته‌اند تا به خيال خود ورزش‌مان را منزوي کنند.

صاحب‌خبر -
شیوا نوروزی

حرکات مشکوک مسئولان عربستان عليه کشورمان وارد فاز جديدي شده است. تلاش براي پيدا کردن همپيمانان تازه و جبهه گرفتن بر ضد فوتبال ايران از جمله اقداماتي است که سعودي‌ها در پيش گرفته‌اند تا به خيال خود ورزش‌مان را منزوي کنند. حواس جمع مسئولان و اقدامات متقابل به موقع، قطعاً آل‌سعود را از رسيدن به اين آرزوي محال بازمي‌دارد. 

گرفتن حق مسلم هواداران فوتبال کشورمان و همچنين دفاع از منافع ملي خواسته به حق همه مردم ايران است. با اينکه درچند سال گذشته حق ميزباني نمايندگانمان در ليگ قهرمانان آسيا از ما گرفته شده بود، اما فدراسيون فوتبال تلاش مي‌کند تا از طريق مجامع بين‌المللي از حق کشورمان دفاع کند تا چهار تيم آسيايي‌مان در آزادي از حريفان عربستاني‌شان ميزباني کنند. فشار بر AFC از سوي تيم‌هاي عربي در حالي هر روز بيشتر و بيشتر مي‌شود كه اين نهاد بين‌المللي همچنان به نفع سعودي‌ها عمل مي‌کند و رأي به بازي در زميني بي‌طرف مي‌دهد. با اين حال فدراسيون فوتبال کشورمان برخلاف همپيمانان آل‌سعود، حمايت خود را از قطر در برگزاري مسابقات جام جهاني 2022 اعلام کرده است. در همين راستا اخيراً پيمان همکاري نيز بين دو کشور امضا شد و بعيد نيست جزيره کيش نيز در ميزباني جام‌جهاني به کمک قطر بيايد. سفر قريب‌الوقوع هيئت قطري به ايران موجب شد تا رسانه‌هاي عربستان با نگراني از اين مسئله صحبت كنند تا جايي که روزنامه الرياض از بازي ناجوانمردانه ايران و قطر نوشت: «کشور قطر براي سرعت بخشيدن به روند آماده‌سازي خود براي جام جهاني به جزيره کيش و ايران پناه برده و اين‌ در حالي است که شرکت‌هاي سرشناس به خاطر خلف وعده‌هاي مالي قطري‌ها و همچنین امکان لغو ميزباني از اين کشور توسط فيفا تمايلي براي همکاري با قطر ندارند.»
    
فريب عراق

يکي از دلايلي که ترس عجيبي به دل عربستان انداخته، رابطه خوب ايران و قطر است تا سعودي‌ها براي اينكه در مقابل ما قدعلم کنند، دست به هر کاري بزنند. فعلاً تنها راهی كه براي عربستان باقي مانده، برقراري رابطه با فدراسیون عراق و فريب دادن آنهاست. سعودي‌ها در آخرين اقدام‌شان به مسئولان فوتبال عراق قول داده‌اند تا هرچه زودتر مشکل برگزاري رقابت‌هاي بين‌المللي در خاک اين کشور را حل کنند! سال‌هاست که عراقي‌ها به خاطر مشکلات داخلي خود و ناتواني در برقراي امنيت اجازه برگزاري بازي فوتبال در کشورشان را ندارند و اين در حالي است که طي همه اين سال‌ها ديدارهاي تيم عراق در ايران برگزار شده است. با اين حال دشمن اول فوتبال ايران در آسيا کمر همت بسته تا از اين طريق عراقي‌ها را فريب دهد و آنها را به حمايت از عربستان وادارد. اين ادعا را اخيراً محسن آل‌شيخ، رئيس کميته المپيک عربستان اعلام کرد. به گفته او ديدار دوستانه تيم‌هاي ملي عربستان و عراق به زودي در بصره برگزار خواهد شد: «اميدوارم که تيم‌هاي ملي فوتبال عراق و عربستان در سه‌ماهه اول سال 2018 ميلادي در عراق بازي دوستانه‌اي برابر هم برگزار کنند تا محکي جدي براي عربستان پيش از آغاز جام جهاني فوتبال در روسيه باشد.» همچنين عبدالحسين عبطان، وزير جوانان و ورزش عراق نيز خواستار شرکت تيم‌هاي ملي هندبال، کاراته و واليبال عربستان در مسابقات کشورهاي عربي در بغداد شد. 
    
دست اينفانتينو در دست عربستان

برگزاري جشن صعود تيم ملي فوتبال عربستان به جام جهاني بهترين فرصت بود تا سعودي‌ها با دعوت از رئيس فدراسيون جهاني هرچه بيشتر ارادت خود به عالي‌ترين نهاد فوتبال جهان را نشان دهند. در اين جشن که در رياض برگزار شد، اينفانتينو با سران سياسي و فوتبال عربستان ديدارهايي صميمانه داشت و عکس‌هاي منتشر شده از اين جشن، حكايت از روابط بسيار حسنه طرفين داشت. به نظر مي‌رسد اين روزها عربستاني‌ها به جاي اينكه نگران همگروهي با تيم‌هاي روسيه، اروگوئه و مصر در گروه اول جام جهاني 2018 باشند، دغدغه روابط خوب ايران و قطر را دارند و کماکان در حسرت منزوي کردن کشورمان هستند. علاوه بر اين، سعودي‌ها مي‌کوشند تا بحث بازي در زميني بي‌طرف را علاوه بر ايران براي تيم‌هاي قطري نيز به اجرا دربياورند. جلب رضايت فيفا بهترين راه براي سعودي‌هاست. از آنجا که فيفا از کمک‌هاي آشکار و پنهان اين رژيم بهره مي‌برد، بعيد نيست که با زير پا گذاشتن قوانين بين‌المللي تن به زياده‌خواهي‌هاي عربستان بدهد. 
   
افسران کنترل امنيت AFC در راه تهران

کنفدراسيون فوتبال آسيا به‌زودي گروهي از افسران کنترل امنيت خود را براي بررسي سطح ايمني ورزشگاه‌هاي تهران، تبريز و اصفهان به ايران اعزام مي‌کند. تقويت ضريب ايمني و امنيتي ورزشگاه‌ها و رعايت شاخص‌هاي اصلي ميزباني اجازه هرگونه بهانه‌جويي را از سران کنفدراسيون فوتبال آسيا سلب مي‌کند. همه ما مي‌دانيم که آل‌سعود از هر فرصتي براي ضربه زدن به کشورمان استفاده مي‌کند. بحث ميزباني در فوتبال يکي از همان بهانه‌هاست، با اين حال مسئولان ارشد ورزش و فوتبال ايران بايد با رعايت همه جوانب و استفاده به موقع از ديپلماسي ورزشي، آرزوهاي عربستاني‌ها را نقش برآب کنند.