به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سیدحسن اسلامی اردکانی، دبیر علمی چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب بعداظهر دیروز در آئین اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب که در خانه کتاب برگزار شد، با اشاره به اینکه نقد یک ضرورت مهم در امر نشر است، اظهار داشت: یکی از کارهایی که منتقد میتواند انجام دهد رنجاندن است، در واقع کسی که نقد نمیکند بیموضع است و یک انسان هم نباید هیچ گاه بیموضع باشد.
وی ادامه داد: در جامعه وقتی یک نفر معماری نامناسبی را دید باید آن را بررسی و سپس بازگو کند، کار منتقد هم همین است و باید معایب یک کتاب را بیان کند، در طول تاریخ منتقدان همیشه مورد بیمهری قرار میگرفتند ولی بخشی از سرشت یک دانشور این است که دست به قلم ببرد و نقد کند؛ در غیر این صورت به جامعه علمی خود جفا کرده است.
دبیر علمی چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب تأکید کرد: یک نویسنده مسئولیتهای زیادی دارد که یکی از آن نقد است ولی هیچ محققی نباید نقد زیادی بنویسد؛ زیرا این کار قدر و ارزش فرد را پایین میآورد، در مقابل، کسانی که در جامعه نقد نمینویسند انگار در جامعه حضوری ندارند.
اردکانی یادآور شد: فضیلت یک انتقاد وقتی مشخص میشود که آن بخشی از کار نویسنده باشد.
وی افزود: در این دوره از جشنواره ۱۰۰۰ مقاله در حوزههای هجده گانه به دبیرخانه ارسال شد که از این میان ۲۰۰ مقاله به مرحله داوری رسیدند و در نهایت ۲۱ نفر انتخاب شدند که تعدادی برتر و تعدادی هم شایسته تقدیر شناخته شدند.
دبیر علمی چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب در پایان گفت: در چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب در هشت گروه مانند علوم سیاسی، علوم اجتماعی، ادبیات عرب و عرفان مقاله منتقدانهای دریافت نشد در حالی که آثار زیادی در این حوزهها منتشر شده است./۸۱۶/پ۲۰۲/ش