
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از خانه کتاب، کتاب «گزارش چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب» بازتاب یک سال فعالیت علمی منتقدان کشور، سالها مطالعه و تامل و تلاش اهل قلم و چند ماه فعالیت علمی و اجرایی برای گردآوری مقاله های نقد کتاب و ارزیابی آنها است.
نمایه مجلات و نشریات حوزه نقد کتاب، نمایه مقاله های انتقادی ارسالی در سال 1395، نمایه آثار راه یافته به مرحله نهایی داوری و فهرست مقاله های برگزیده و شایسته تقدیر فصل های این کتاب را تشکیل می دهند.
معرفی آثار منتخب و پدید آورندگان آنها، کارنامه دبیر علمی و هیئت داوران، معرفی و تارنمای جشنواره و ضمائم از دیگر بخش های این کتاب است.
مدیر عامل خانه کتاب در مقدمه این کتاب در مورد اهمیت و ضرورت نقد نوشته است: «نقد را باید سرمایه دانست، سرمایهای که پشتوانهای جدی برای رشد کمی و کیفی نشر به حساب میآید و خلأ و کمبودش خسرانی جبران ناپذیر است، هر زمان نقد از جامعه به طور کل و در این مجال که حوزه نشر است به طور خاص جامه بربسته و یا کمرنگ شده، شاهد بودهایم که آثار منتشره از کیفیت افتاده و به کمیت افزون شدهاند.
مجید غلامی جلیسه می افزاید: نتیجه این تزاید، حجم فراوان آثاری است که از سویی، خواننده را به بیراهه کشانده و از غایت مطالعه دور کرده و از سمتی دیگر، سرمایه زمانی و مالی وی را زایل کرده است، اهمیت نقد برای هر سه ضلع نشر امری بایسته است. پدیدآورندگان، ناشران و خوانندگان نمیتوانند خود را در هیچ شرایطی مستغنی از نقد بدانند که در باب اهمیت نقد برای هر پدیدآورنده مختصر همین کلام استاد سخن سعدی علیه الرحمه کافی است که :«متکلم را تا کس عیب نگیرد، سخنش صلاح نپذیرد.»
دبیر علمی چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب در بخش «سخن دبیر» این کتاب نوشته است: در سالجاری جمعا تعداد 900 مقاله در حوزه های مختلف شناسایی و مرور شد، از این میان، 780 مقاله انتقادی بررسی اولیه شد و سپس 207 اثر به رقابت در مرحله نهایی داوری راه یافت.
سید حسن اسلامی اردکانی می نویسد: در این مرحله، داوری در گروه های تخصصی انجام و در نتیجه جمعا 21 مقاله به عنوان منتخب شناخته شد؛ مقالاتی که 85 تا 90 امتیاز کسب کرده بودند به عنوان مقالات تشویقی شایسته تقدیر شناخته شدند.
کتاب «گزارش چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب» به قیمت 150 هزار ریال از سوی خانه کتاب منتشر شده است.
به گزارش ایرنا، اختتامیه چهاردهمین جشنواره نقد کتاب روز گذشته(دوشنبه) با حضور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از نویسندگان و منتقدان در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار و از برگزیدگان با اهدای لوح تجلیل شد.
فراهنگ ** 1880 ** دریافت: پروین اروجی * انتشار: امید غیاثوند