شناسهٔ خبر: 23111083 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مهاجرین و پناهجویان و آینده نامشخص آنها

بلگراد - ایرنا - صربستان برای ایجاد شرایط حمایت درازمدت برای ادغام مهاجرین و پناهجویان در جامعه به سیاست جدیدی نیاز دارد، زیرا بیش از چهار هزار و پانصد مهاجر به طور متوسط حدود 10 ماه در این کشور اقامت دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رسانه های خبری صربستان، مطالعات و تحقیقات سازمان «فرصت ها و موانع برای ائتلاف مهاجرین و پناهجویان در جریانات اصلی جامعه در صربستان»؛ نشان می دهد: حدود 300 نفر از چهار هزار و 500 مهاجر و پناهجو که در صربستان زندگی می کنند، در خارج از مراکز و اردوگاه های تعیین شده زندگی می کنند و این در حالیست که 258 میلیون مهاجر در جهان وجود دارد.
در این گزارش تاکید شده که در مراحل ادغام مهاجرین و پناهجویان در جامعه، می بایستی بخصوص به جلوگیری از تبعیض و به حاشیه رانده شدن آنان توجه بیشتری کرد و همچنین به مبارزه با نژادپرستی و بیگانه ستیزی پرداخت.
در این گزارش نیز اشاره شده است که در روند ادغام مهاجرین و پناهجویان در جوامع اروپایی، ارتباط نهادها و موسسه ها با مهاجرین و درک مسائل شرایط اجتماعی کشورهایی که مهاجرین از آنها می آیند، بسیار مهم است.
میلان آلکسیچ از انجمن «آتینا» در خصوص نتایج مطالعات بر روی مراحل آموزشی مهاجرین، گفت: خردسالان و نوجوانان در سال جاری به مدارس فرستاده شده اند، ولی مشکلات برای ادغام والدین آنان در فرآیند آموزشی هنوز وجود دارد.
لیدیا مارکوویچ رئیس سازمان بین المللی مهاجرت در صربستان در خصوص حل و فصل مساله مهاجرین گفت: برای برطرف کردن مسائل مهاجران، به گفتمان جهانی و هماهنگی بهتر و همکاری بین کشورها با کشورهایی که مهاجرین از آنجا می آیند، ضروری است.
به گزارش ایرنا، آلکساندر ووچیچ رئیس جمهوری صربستانف پیش تر با اشاره به این واقعیت که صربستان تنها کشور اروپاست که در مرزهای خود دیوار و و حصار نکشیده است، گفت: بلگراد نسبت به مهاجرین سیاست مناسب و خوبی داشته و این سیاست را تغییر نمی دهد.
مهاجرین و پناهجویان در اردوگاه های مختلف در سراسر صربستان اسکان داده شده اند و از تمامی تسهیلات و امکانات رفاهی از جمله مواد غذایی، امور بهداشتی و درمانی و پوشاک برخوردارند و مردم و تمامی نهادهای صربستان در امور مهاجرین، با آنها رفتار خوبی دارند.
اصولا مهاجران و پناهجویان، صربستان را به عنوان محلی برای دست یافتن به یکی از کشورهای شمالی اتحادیه اروپا برگزیده اند و اگر چه از امکانات لازم برای زندگی کردن برخوردار هستند، اما برای ترک این کشور و رسیدن به مقصد نهایی مورد نظر خود تلاش می کنند.
همچنین تعدادی از مهاجران و پناهندگان هستند که به نهادهای ذیربط در صربستان برای دریافت مدرک پناهندگی، درخواست داده اند، اما اگر فرصتی برای خروج از صربستان پیش بیاید، به مسیر خود ادامه داده و این کشور را ترک می کنند.
در اردوگاه های صربستان که مهاجران مستقر هستند، تمامی شرایط حتی نوع غذای مناسب برای مسلمانان فراهم شده و در ماه رمضان نیز غذای مناسب در اختیار روزه داران قرار داده می شود.
کشورهای بالکان به خصوص یونان، بلغارستان، مقدونیه، صربستان و کرواسی که گذرگاه آوارگان جنگی برای رسیدن به کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا از جمله آلمان، هلند، سوئد و انگلیس می باشند، با بحران بزرگی مواجه هستند و در این رابطه مقام های صربستان و کرواسی و دیگر کشورهای بالکان با درخواست کمک مالی از اتحادیه اروپا، خواستار یافتن راه مشترکی برای حل و فصل پایدار این مساله شده اند.
اروپام**436**1486**انتشاردهنده: محسن شریفی**

انتهای پیام /*