به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست شورای علمی بنیاد نخبگان استان بوشهر با موضوع تدوین راهکارهای جذب مخاطبان (کاربران) به کتابخانههای عمومی و افزایش سرانۀ مطالعه در استان با حضور جمعی از سرآمدان و مدیران نهادهای علمی دروناستانی برگزار شد.
در این نشست، رضا آذین؛ رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر با اشاره به اینکه مطالعه، یکی از مهمترین مهارتهای اساسی دنیای امروز است، گفت: امروزه بدون برخورداری از مهارت مطالعه نمیتوان ارتباط منطقی با جهان پیرامون داشت.
وی افزود: با توجه به انتخاب شهر بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 96، نیاز است در این شهر برای بهرهوری مناسب مردم از کتاب و کتابخانه، حداقل یک کتابخانه مرجع و مجهز عمومی ایجاد شود.
آذین با تأکید بر استفاده حداکثری از مراکز علمی موجود برای توسعۀ فرهنگ مطالعه، ادامه داد: محیط دانشگاهها میتوانند فضایی برای معرفی مناسب کتابخانهها و در ساعات غیراداری به عنوان کتابخانه برای استفاده عموم مردم قرار بگیرند.
رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر نیز بر ضرورت ایدهپروری و خلاقیت در ابعاد فرهنگی و با هدف توسعۀ کتابخوانی تأکید کرد.
در ادامه، خسروی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه علومپزشکی بوشهر با اشاره به اهمیت و ضرورت کتابخوانی، به ارائه آمارهای سرانه کتاب و کتابخوانی در کشور پرداخت و گفت: سهولت دسترسی به کتابخانهها، استقلال حرفهای کتابداران، ابتکار و خلاقیت، تعامل با سایر نهادهای تأثیرگذار و لزوم اصلاح دیدگاه نسبت به کتاب و کتابخوانی، از مهمترین ملزومات نهادینهشدن فرهنگ کتابخوانی در جامعه است.
فاتحی؛ عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان بوشهر نیز با اشاره به لزوم افزایش سرانۀ مطالعۀ کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: امروزه کتاب به عنوان یک رسانه عمل میکند؛ بنابراین باید در مسیر رقابتی رسانهها در آینده، مسیر مناسبی برای کتاب ترسیم کرد.
ریاضی؛ عضو دیگر شورای علمی بنیاد نخبگان استان بوشهر نیز با بیان اینکه جامعۀ امروزی به سمت مطالعۀ گذرا و سطحی در حرکت است، گفت: بیشتر اوقات افراد در شبکههای اجتماعی به انتقال مطالبی میگذرد که غالباً به دور از واقعیت هستند و یا توسط خود فرستنده، خوانده نشدهاند؛ بنابراین حضور پررنگ در شبکههای اجتماعی و سایتهای پرکاربرد برای نهادینهکردن فرهنگ کتابخوانی، یک ضرورت است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ظهور کتابهای دیجیتال را میتوان یک تحول جهانی دانست. کشور نیز برای رسیدن به نقطۀ مطلوب چارهای جز فعالیت در عرصۀ دیجیتال ندارد.