شناسهٔ خبر: 23105979 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه خبرداد؛

رشد درآمدهای اختصاصی دانشگاه امیرکبیر/افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت خوابگاهی

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از رشد ۲۰ درصدی ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه خبر داد و گفت: ۱۵ تا ۲۰ درصد ظرفیت خوابگاه های دانشگاه افزایش یافت که براساس برنامه راهبردی قرار است ظرفیت های خوابگاهی این دانشگاه در مجموع دو برابر رشد یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر سیداحمد معتمدی در جلسه سه ساعته با دانشجویان این دانشگاه اظهار کرد: از تیرماه سال ۹۳ که کار خود را در این دانشگاه آغاز کردم، برای اینکه دانشگاه را به نقطه بهتری ارتقا دهیم اقدام به اجرای برنامه راهبردی دانشگاه کردیم. براساس این برنامه به صورت سالیانه جایگاه دانشگاه در سطح ملی و بین المللی رصد و ارزیابی می شود.

وی در ادامه افزود: درحال حاضر دانشگاه امیرکبیر جایگاه خوبی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی کسب کرده اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

دکتر معتمدی عنوان کرد: طی ۴ سال گذشته تعداد۸۶ عضو هیات علمی جدید در دانشگاه امیرکبیر جذب شده و تعداد ۳۹ عضو هیات علمی نیز بازنشسته شده اند. بنابراین اگر جذب اساتید جدید در دستور کار قرار نمی‌گرفت باتوجه به تعداد اساتید بازنشسته در دانشگاه با مشکل اساسی مواجه می‌شدیم.

افزایش کیفیت آموزش در دانشگاه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: از سال ۹۳ تا ۹۶ افزایش قابل توجهی در تعداد دانشجویان در المپیادهای علمی داشتیم که این امر نشان دهنده کیفیت عملکرد آموزش در دانشگاه است.در حوزه جذب دانشجویان المپیادی از دیگر دانشگاه ها نیز با وضعیت خوبی مواجه هستیم به نحوی که در سال ۹۴ تنها ۳ دانشجوی المپیادی از دیگر دانشگاه ها جذب دانشگاه شد که براساس آمار موجود در سال ۹۶ به ۱۲ نفر رشد یافته است. همچنین جذب دانشجویان نخبه نیز از تعداد ۴۸ نفر در سال ۹۴ به ۹۹ نفر در سال جاری رسیده است.

بازنگری تمام برنامه‌های درسی دانشگاه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از بازنگری برنامه های درسی در این دانشگاه خبرداد و گفت: طی یک فعالیت فشرده دو ساله با کمک دانشکده ها توانستیم تمام برنامه های درسی این دانشگاه در مقطع کارشناسی را بازنگری کنیم.

معتمدی گفت: از اوایل ترم بهمن ماه اجرای برنامه های درسی بازنگری شده آغاز می شود و در مهرماه سال ۹۷ به طور کامل اجرایی می شود.در روند این بازنگری توجه به مسائل داخلی، اشتغال و توسعه علم و فناوری های جدید شده است.طبق بخشنامه وزارت علوم دانشگاه های دیگر نیز می توانند از این برنامه استفاده کنند.


ارتقاء رتبه بین المللی دانشگاه تا سال ۱۴۰۴

رییس دانشگاه امیرکبیر افزود: یکی از اهداف برنامه راهبردی دانشگاه ارتقاء جایگاه و رتبه بین المللی است که براین اساس تا سال ۱۴۰۴ در جمع ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان باشیم. اکنون دانشگاه در تمام رتبه بندی های بین المللی وجود دارد به طور مثال براساس رتبه بندی تایمز دانشگاه صنعتی امیرکبیر در میان دانشگاه های بزرگ کشور رتبه اول را کسب و در رتبه بندی شانگهای بعد از دانشگاه تهران قرار دارد.

دکتر معتمدی گفت: از سال ۲۰۱۴ تاکنون وضعیت استناد به مقالات دانشگاه بهبود یافته و در سال جاری نیز رشد محسوسی داشته است. براساس آمارهای موجود ۳۷.۵ درصد کل پتنت های بین المللی ایران مربوط به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.


رشد درآمدهای اختصاصی دانشگاه از محل قراردادهای صنعتی

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به وضعیت قراردادهای صنعتی این دانشگاه گفت: تا سال ۹۳ با افت مواجه بودیم اما وضعیت عقد قرارداد و جذب درآمدها از قراردادها طی سال های گذشته رشد داشته و امسال نیز این روند دنبال می شود.

دکتر معتمدی افزود: ۴۰ درصد از درآمدهای دانشگاه از محل قراردادهای صنعتی ، ۵۰ درصد از محل فعالیت های آموزشی و ۱۰ درصد مربوط به فعالیت های متفرقه است.سال گذشته کل درآمد دانشگاه ۵۵ میلیارد بوده و امسال پیش بینی می کنیم این رقم به ۷۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

توسعه فعالیت های فناورانه دانشگاه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در میان دانشگاه های بزرگ کشور تجربه خوبی در زمینه تاسیس مراکز رشد داشتیم که برنامه داریم فعالیت های فناورانه در داخل دانشکده های دانشگاه نیز توسعه یابد و دانش آموخته این دانشگاه کارآفرین باشد.برج فناوری این دانشگاه با حضور معاون اول رئیس جمهور افتتاح شد و برنامه داریم دومین برج فناوری را نیز در این دانشگاه راه اندازی کنیم.

افزایش تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه

ویگفت: معاونت بین المللی را در این دانشگاه راه اندازی کردیم تا بتوانیم ارتباطات بین المللی دانشگاه را ارتقا دهیم.در حال حاضر این دانشگاه دارای ده برنامه مشترک دکتری و ارشد  با صد دانشگاه دانشگاه برتر دنیا است.

دکتر معتمدی با اشاره به افزایش تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی سال های گذشته گفت: اکنون این دانشگاه دارای ۲۰۰ دانشجو خارجی رسمی و ۵۰ دانشجو خارجی در دوره های کوتاه مدت است.

برنامه ریزی برای توسعه ورزش در دانشگاه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه موضوع ورزش یکی از مطالبات دانشجویان است، افزود: سرانه زمانی برای ورزش دانشجویان ۱۰ دقیقه است که این سرانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر از دو دقیقه به ۵ دقیقه افزایش یافته است.

معتمدی تاکید کرد: افزایش این سرانه به دلیل افزایش فضاهای ورزشی است که توسعه این فضاها همواره در دستور کار مدیران دانشگاه است.


رشد ۲۰ درصدی ظرفیت خوابگاهی دانشگاه

 رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ۱۵ تا ۲۰ درصد ظرفیت خوابگاه های دانشگاه افزایش یافت که براساس برنامه راهبردی قرار است ظرفیت های خوابگاهی این دانشگاه در مجموع دو برابر رشد یابد.
دکتر معتمدی تاکید کرد: در مهرماه سال آینده ۱۵ درصد به ظرفیت خوابگاه های این دانشگاه افزوده خواهد شد.

وی با بیان اینکه اکنون ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه به ۴ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است، اظهار داشت: تمامی خوابگاه های رتبه چهار و پنج دانشگاه حذف شده و برای مهر سال آینده برنامه داریم خوابگاه های رتبه ۳ دانشگاه نیز ارتقا یابد.

توسعه فعالیت های تشکل های دانشجویی

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به توسعه فعالیت های تشکل های دانشجویی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: سه تشکل دانشجویی در این دانشگاه فعالیت می کرد که اکنون تعداد تشکل های دانشگاه به ۶ تشکل افزایش یافته است.

دکتر معتمدی عنوان کرد: طی سال های اخیر به همه تشکل هایی که ضوابط داشتند مجوز داده شده است. تعداد کانون های دانشگاه نیز از ۱۳ کانون به ۱۶ کانون افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: تلاش داریم که مجوز لازم برای برگزاری برنامه های تشکل های دانشجویی ارائه شود البته دانشگاه تنها مجری ارائه مجوز به برنامه ها نیست.

دکتر معتمدی گفت: خروجی دانشگاه نباید تک بعدی باشد بلکه علم، آموزش ، فرهنگ و فعالیت های سیاسی و اجتماعی باید در کناریگدیگر دنبال شوند و در این دانشگاه  سعی شده تمام این ملاک ها تقویت شود که آمارها نشان دهنده این رشد هستند. در ۱۶ آذر همه تشکل های دانشجویی برنامه داشتند و هیچ برنامه ای لغو نشد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: بودجه تشکل های دانشجویی دانشگاه هر سال افزایش یافته است.

توجه به کاربردی سازی علم در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دکتر معتمدی افزود: ما سعی کردیم کاربردی بودن فعالیت های علمی و آموزشی را حفظ کنیم این درحالی است که به موضوع تولید علم نیز توجه کرده ایم.در برنامه راهبردی سعی داریم نسبت خوبی میان کاربردی سازی و تولید علم ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: هیچ دانشگاهی را نمی توان در دنیا پیدا کرد که تنها از صنعت درآمد داشته باشند. بخشی از درآمدهای دانشگاه ها از کمک های دولتی، بخشی از صنعت و بخشی نیز از آموزش و خدمات است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر معتمدی در پایان تاکید کرد: در بخش آموزش توجه داشتیم که افراط صورت نگیرد و تعداد دانشجویان شهریه پرداز بیشتر از دیگر دانشجویان نشود.

تخصیص بودجه مناسب برای فعالیت های تشکل های دانشجویی  ،اختصاص فضا برای دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر جهت استقرار در مرکز رشد،برگزاری کلاس های موسیقی، تخصیص بودجه مناسب برای فعالیت های ورزشی ، کیفیت مناسب غذا، توجه به فعالیت های فرهنگی در خوابگاهها ، تخصیص بودجه مناسب به انجمن های علمی ، توجه به امکانات رفاهی خوابگاهها  از جمله سوالات مطروحه در جلسه پرسش با رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر  با دانشجویان بود که از سوی «دکتر معتمدی» و سایر معاونین و مدیران مربوطه پاسخ های لازم ارائه شد.

انتهای پیام

نظر شما