شناسهٔ خبر: 23104131 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

لرستان، بهشت گوهرتراشان ایران+ فیلم+ آلبوم تصاویر

گوهرتراشی هنر تبدیل سنگهای معدنی به زیورآلات است و تاریخ این هنر به هزاران سال قبل باز می‌گردد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان ، گوهرتراشی هنر تبدیل سنگ‌های معدنی به زیورآلات است و تاریخ این هنر به هزاران سال قبل باز می‌گردد.
دردنیای امروز نیز زیورآلات و سنگ تراشی دارای علاقه مندان بسیاری زیادی در سراسر جهان است و این موجب شده بازار زیورآلات همواره از رونق خوبی برخوردار باشد.
در این شرایط با توجه به اینکه استان لرستان دارای معادن غنی سنگ‌ها و مواد معدنی است،درصورت برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند به  قطب‌ گوهرتراشی ایران و حتی منطقه تبدیل شود.
آقای ورمزیار یکی از افرادی است که از حدود 5 سال پیش در بروجرد به کار تراش سنگهای قیمتی مشغول است .
 وی گفت: اولین بار با حضور در نمایشگاه فرشی که در کیش داشتم با هنر ملیله کاری آشنا شدم آن موقع غرفه کناری من از اصفهان به کاری ملیله کاری مشغول بود .
 بعد از برگشت از کیش نزد آقای سید محمد جوز موسوی رفتم  و ملیله کاری را یاد گرفتم ، ملیله کاری یک جزء از هنر طلا و جواهر سازی است .
 من اینکار را با در آمد 450 هزار تومان شروع کردم اما درادامه این درآمد ماهیانه تا 4 و نیم میلیون تومان رسید یعنی ده برابر آن ....
mp4
<div id="video-display-embed-code_1704791" ><script type="text/JavaScript" src="http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/1952938/1704791?width=400&height=300"></script></div>
 
در ادامه طی دو سال 9 دوره آموزشی طلا و جواهرات شامل طراحی دستی، واره کاری ، زنجیر بافی، آب کاری ، مینا کاری، ریخته گری و سه دوره گوهر تراشی را فرا گرفتم .
آقای ورمزیار می گوید: پیشینیان ما ازحدود 3500 سال پیش ازمفرغ جواهرمی ساختند و این نشان دهنده علاقه مردم این دیار به ساخت طلا و جواهر سازی است .
وی گفت: پس از گذراندن دورههای آموزشی با بازگشت به شهرستان بروجرد یک مرکز آموزشی برای تربیت افراد علاقمند به این رشته ایجاد کردم .
 آقای ورمزیار گفت: سالانه بیش از 100 نفر را به صورت تضمینی برای ایجاد شغل آموزش می دهیم.
وی گفت: با اختصاص سرمایه‌ای اندک می‌توان در این حوزه سود فراوان به دست آورد و این در حالی است که ارزش افزوده برخی از سنگ‌های قیمتی از ۲۰ برابر نیز بالاتر می‌رود.
صنعت گوهرتراشی به دلیل اینکه یکی از فعالیت‌های زود بازده است، می‌تواند با هزینه‌ای کم، سود مناسب و قابل توجهی ایجاد کرده و زمینه را برای اشتغال جوانان فراهم نماید.
یک گوهرتراش لرستانی در  خرم‌آباد، گفت: برخی سنگ‌های استخراج شده قیمتی و برخی از آن‌ها نیز نیمه‌قیمتی هستند.
مریم ترابی ادامه داد: حدود ۳۰ کانی قیمتی در لرستان استخراج می‌شود و این امر نشان‌دهنده استعداد بی‌نظیر لرستان در این حوزه است.
در خرم آباد نیزاداره کل آموزش  فنی و حرفه ای  با ایجاد دورههای آموزشی گوهر تراشی علاقمندان به این رشته را حدود 3 ماه در دو نوبت کاری صبح و عصر آموزش می دهد .
 این مرکز نیز تا کنون 70 نفر را آموزش داده است که حدود 30 نفر در بازار مشغول به کار شده اند.
 این افراد برای دریافت تسهیلات به صندوق کار آفرینی امید ، اداره  تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات معرفی می شوند .
فرمانده سپاه ناحیه خرم‌آباد حمایت از تولیدات داخلی و پرداخت تسهیلات خوداشتغالی به مشاغل کوچک را از برنامه‌های سپاه دانست وافزود: ایجاد و احیای واحدهای تولیدی بخشی از اقدامات سپاه درجهت تحقق اقتصاد مقاومتی است وفعالیت در این حوزه می تواند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند.
ماشالله بازگیر در خصوص برند سازی محصولات تولید شده در لرستان نیز گفت: هر کدام از شهرستانهاای استان دارای قابلیتهایی هستند که اگر بر روی آنها تمرکز و سرمایه‌گذاری شود گام بزرگی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته خواهد شد.
به نظر می‌رسد تا امروز در این حوزه هیچ فعالیتی به صورت یکپارچه انجام نشده است تا بتوان از این ظرفیت سود‌ بیشتری به دست آورد.
با بررسی‌های به عمل آمده در این ارتباط اگر در بحث آموزش بهتر عمل شود و سازمان‌های حمایتی مانند بهزیستی، کمیته امداد و... وارد عمل شده و به افراد تحت پوشش خود آموزش ارائه کنند، می توان زمینه ایجاد اشتغال جوانان و افراد جویای کار را فراهم کرد.
وجود کانی‌های فراوان و افراد مستعد در هنر گوهرتراشی در لرستان، سود بالا و داشتن سرمایه کم می‌تواند به عنوان یک ظرفیت خوب برای استان مطرح باشد تا از آن برای ایجاد اشتغال استفاده کرد.
و نتیجه اینکه در حال حاضر با کمک تعدادی از فعالان این عرصه، زمینه برای ایجاد مرکز گوهرتراشی در لرستان فراهم شده است و اگر برنامه‌ریزی درستی در این زمینه ایجاد شده و بازاریابی مناسبی برای عرضه محصولات تولیدی پیدا شود و تکنولوژی مناسب نیز در اختیار فعالان این عرصه قرار گیرد،بی شک می‌تواند در ایجاد اشتغال و کاهش بخشی از بیکاری گسترده دیار لرستان موثر باشد.
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان
لرستان بهشت گوهرتراشان

نویسنده: مهناز رحمانی