به گزارش ایسنا دکتر احمد معتمدی در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره بینالمللی رنگ و پوشش (ICCC 2017) خوردگی در اسکلهها، خوردگی در بتن و لولههای نفتی را از جمله چالشهای پیش روی صنایع مطرح کرد و ادامه داد: موضوع خوردگی میتواند منجر به وارد شدن ضرر و زیانهای اقتصادی شود. این موضوع یک مبحث بین رشتهای است و باید در دانشگاهها به آن توجه شود.
معتمدی اضافه کرد: از این رو در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصمیم گرفته شد که مبحث خوردگی به عنوان یک موضوع بین رشتهای در نظر گرفته شود و بر این اساس همه دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه در ارتباط با این موضوع فعالیت میکنند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر ضرورت هماهنگی در این حوزه، خاطر نشان کرد: ایران در حوزه خوردگی ضعیف است و از سوی دیگر در دنیا ادغام تکنولوژیها برای مقابله با خوردگی مطرح است و ضرورت دارد تا به این فناوریها توجه شود.
معتمدی با بیان اینکه از دوسال گذشته اصلاح ساختار در این خصوص را شروع کردیم، گفت: تقویت رشتههای بین رشتهای یکی از اقدامات ما در این زمینه به شمار میرود. در این اصلاح ساختار تلاش میشود تا در جهت هماهنگی، همافزایی و بهره وری بیشتر حرکت کنیم.
وی در عین حال با تاکید بر اینکه در این زمینه 60 تا 70 دانشگاه دنیا را با ضوابط مختلف بررسی کردیم تا از تجربه دنیا استفاده کنیم، افزود: از سوی دیگر نیازها و قوانین کشور را در نظر گرفتهایم و امیدواریم در جلسه هیات امنای آتی نهایی شود تا دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه را ساماندهی کنیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: در این اصلاح ساختار بنا داریم 16 دانشکده و 24 پژوهشکده دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در قالب پردیسهای تخصصی سازماندهی کنیم، ضمن آنکه نواقص موجود نیز اصلاح خواهد شد تا پردیسهای تخصصی تشکیل شوند.
وی خاطر نشان کرد: از آنجایی موضوع خوردگی در حوزههای پلیمر، مهندسی شیمی و نفت مطرح است، از این رو در ساختار جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر پردیس تخصصی حوزههای پلیمر، مهندسی شیمی، نفت و مواد و متالورژی در کنار هم قرار میگیرند تا هماهنگی و بهرهوری بیشتری در حوزه خوردگی میان آنها ایجاد شود.
در این مراسم همچنین دکتر ناصر محمدی، رئیس دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه امیرکبیر هدف از برگزاری این کنگره را تعامل میان متخصصان حوزه رنگ و پوشش ذکر کرد و گفت: این کنگره میتواند فرصت مغتنمی برای تبادل نظر، ایدهپردازی و بررسی راهکارهای تحقق دستاوردهای تحقیقاتی در تولیدات صنعتی باشد.
وی با اشاره به ضرورت وارد کردن یافتههای علمی در بخشهای مختلف و مورد نیاز صنعتی کشور، ادامه داد: برای تحقق این اقدام نیازمند زمانبندی تحقیقاتی هستیم، به گونهای که باید بتواینم تحقیقات را در مدت زمان کوتاهی به نتیجه برسانیم.
محمدی تاکید کرد: در این صورت نتایج تحقیقات به صورت موثرتری در اختیار بخشهای صنعت قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام