شناسهٔ خبر: 23102924 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

گزارش مردمی؛

دومین قطب پرورش شتر کشور در انتظار توجه مسئولان/ به جای واردات شتر از آلمان از تولیدکننده داخلی حمایت کنید

خراسان جنوبی رتبه دوم پرورش شتر در کشور را داراست اما مسئولان به جای توجه به تولیدکننده داخلی و ایجاد مراکز فرآوری محصولاتی که از شتر به دست می‌آید، اقدام به واردات شتر از کشورهایی مانند انگلستان و آلمان می‌کنند!

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از خاورستان، استان خراسان جنوبی دومین قطب پرورش شتر در کشور را دارد و با داشتن هوای گرم و خشک و بیابان‌های وسیع، مکان بسیار خوبی برای پرورش شتر است. شتر حیوانی است که نیاز غذایی بالایی ندارد و می‌تواند در بیابان زندگی کند و پرورش آن نسبت به گاو و گوسفند از صرفه اقتصادی بالاتری برخوردار است.

 
شتر داری یک صنعت سودمند است چرا که از گوشت، پوست، پشم و شیر این حیوان می‌توانیم بهره ببریم و مسئولان برای استفاده حداکثری از این صنعت، آستین بالا بزنند.
 
بر اساس آمار گمرک،  در شهریورماه امسال از کشورهای ایتالیا، انگلستان و آلمان به کشور، شتر وارد شده‌است و در ۸ ماهه نخست امسال نیز بالغ بر ۷ میلیارد تومان هزینه صرف واردات شتر شده است و این در حالی است که محصول شتردار خراسان جنوبی روی دستش می‌ماند و یا باید به قیمت بسیار پایینی محصولش را به فروش برساند.
 
 
شتر
 
کاظمی شتردار خراسان‌جنوبی در گفتگو با  خاورستان ، اظهار کرد: ما از عشایر ایل بهلولی هستیم و اجدادمان از گذشته به پرورش شتر مشغول بوده‌اند و من نیز بعد از پایان تحصیلات و باتوجه به وضعیت فعلی جامعه، تصمیم گرفتم به حرفه اجدادی خودم که همان شترداری است روی بیاورم.
 
وی افزود: من با دو نفر شتر کار پرورش شتر را آغاز کردم و در حال حاضر به 70 نفر شتر رسیده است.
 
شتردار خراسان‌جنوبی گفت: ما عشایر در بدترین و سخت‌ترین شرایط، زندگی می‌کنیم و از بسیاری از امکاناتی که مردم در شهر برخوردار هستند، بی‌بهره هستیم اما با این حال بیش از 25 درصد گوشت کشور توسط عشایر تولید می‌شود و ما نماد اقتصاد مقاومتی هستیم.
 
کاظمی گلایه خود را از مسئولان این‌گونه بیان کرد: با توجه به این‌که بسیاری از حیوانات مانند گاو و گوسفند، بعد از 6 تا یک سال به بلوغ می‌رسند و می‌توان آن‌ها را به فروش رساند اما شتر بعد از 5 سال به بلوغ می‌رسد و شتردار بعد از 5 سال که به شتر علوفه می‌دهد و  وقتی که می‌خواهد گوشت شتر را به فروش برساند، مسئولان مبادرت به واردات گوشت شتر می‌کنند و متاسفانه محصول شتردار روی دست او می‌ماند و باید گوشت خود را با مبلغ بسیار پایین به فروش برساند و سود آن به جیب دلالان می‌رود و از طرفی  گوشت شتر داخلی ارگانیک و طبیعی است و از علوفه و خار بیابان تغذیه می‌کند اما  گوشت وارداتی هورمونی است.
 
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی قطب دوم شترداری در کشور است، گفت: مسئولان نگاه ویژه‌ای به صنعت شترداری داشته باشند؛ شتردار برای این‌که بتواند شیر شتر را بفروش برساند باید سیب سلامت دریافت کند و این برای شتردار به صرفه نیست و باید در این مورد هزینه زیادی بکند.
 
شتردار خراسان‌جنوبی گفت: پشم شتری که تولید می‌شود، می‌تواند برای چندین نفر کارآفرینی به همراه داشته باشد و باید توسط مسئولان مورد توجه قرار گیرد.
 
کاظمی تصریح کرد: مسئولان برای برگزاری مسابقات فوتبال و اسب‌دوانی هزینه‌های زیادی می‌کنند اما حاضر نیستند برای مسابقات شترسواری هزینه کنند تا مردم از این مسابقات نیز بهره‌مند شوند.
 
وی افزود: مراتع خراسان جنوبی را عشایر احیا کرده‌اند اما در حال حاضر منابع طبیعی اجازه نمی‌دهد که شترهای ما در این مراتع چرانده شوند و مراتعی که شتر در آنجا چرانده می‌شود، سرسبز و شاداب هستند و حرص درختان طاق توسط حیوان انجام می‌شود اما در مناطقی که از چرای حیوانات جلوگیری شده است، آفت ایجاد شده است و مجبور شده‌اند که درختان طاق را از ریشه بزنند.
 
زهرا حیدری یکی دیگر از شترداران خراسان جنوبی در گفتگو با  خاورستان ، اظهار کرد: من و همسرم با یک نفر شتر، کار شترداری را شروع کردیم و در حال حاضر 100 نفر شتر داریم.
 
وی افزود: ما گوشت شتر را به صورت خانه‌ای به فروش می‌رسانیم.
 
شتردار خراسان‌جنوبی گفت: به نظر من هر کس یک قدمی برای تولید بردارد و در تولید تاثیر بگذارد و دلال و واسطه نباشد به نوعی به اقتصاد مقاومتی کمک کرده است.
 
حیدری تصریح کرد: ما تولید شیر شتر داریم و از تولید، توزیع و فروش این محصول همه توسط تولید کننده انجام می‌شود و  هیچ زیرساختی در مورد فرآوری شیر شتر وجود ندارد.
 
 
شتر
 
وی افزود: ما در خراسان‌جنوبی بیش از 29 هزار نفر شتر داریم اما برای شتر این استان هیچ کاری صورت نگرفته است.
 
شتردار خراسان‌جنوبی گفت: ما تسهیلات و وام نمی‌خواهیم و در این زمینه هیچ انتظاری از مسئولان نداریم و فقط می‌خواهیم، قول‌های مسئولان از حالت شعارگونه دربیاید و از تولیدِ تولیدکننده حمایت کنند تا تولیدکننده با دلگرمی به تولید خودش ادامه دهد.
 
در خراسان جنوبی که رتبه دوم شترداری در کشور را دارد هیچ جایگاهی برای فرآوری شیر شتر وجود ندارد و شترداران شیر را به صورت فله‌ای و با سختی فراوان به فروش می‌رسانند و نبود بازار فروش گوشت، پشم و محصولات جانبی شتر از دیگر مشکلات پرورش‌دهندگان شتر است.
 
مسئولان به جای این‌که از کشورهای خارجی مبادرت به واردات شتر می‌کنند که خروج ارز از کشور را به همراه دارد، برای صادرات گوشت و محصولات جانبی شتر خراسان جنوبی به دیگر استان‌های کشور چاره‌ای بیندیشند.
 
انتهای پیام/