به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی طرح یک فوریتی اصلاح برخی از تبصره های قانون بودجه سال96 با بند (هـ) الحاقی به این قانون با 178 رأی موافق، 20 رأی مخالف و8 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر اساس تبصره الحاقی این قانون به منظور کاهش مشکلات و تسریع در بهبود شرایط زلزلهزدگان و بازسازی مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه و سایر استانها و مناطقی که در نیمه دوم سال 1396دچار زلزله شده یا میشوند، اقدامات زیر به عمل آید:
1- نرخ سود و کارمزد تسهیلات موضوع قانون "حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی" برای افراد مشمول ساکن در مناطق زلزله زده صفر درصد تعیین میگردد.
2- معادل ریالی یکصد میلیون (100.000.000) دلار تا سقف سه هزار و پانصد میلیارد (3.500.000.000.000) ریال از سر جمع اعتبارات ردیفهای موضوع بند (الف) تبصره (4) قانون بودجه سال 1396 کل کشور کسر و از محل ردیفهای هزینهای تعیین شده، صرف بازسازی مدارس، درمانگاهها و مجتمعهای آبرسانی تخریب شده میشود. این اعتبار علاوه بر اعتباراتی است که تاکنون از سایر منابع، تعهد، تأمین و پرداخت شده است.
3- در مناطق زلزلهزده یارانه سود تسهیلات برای احداث و بازسازی مسکن روستایی تا سقف چهارصد میلیون (400.000.000) ریال و برای ساخت مسکن شهری تا سقف پانصد میلیون (500.000.000) ریال تعیین میگردد و متناسب با درصد تخریب واحدهای مسکونی به آنها اختصاص مییابد.
4- معادل ریالی دویست میلیون (200.000.000) دلار تا سقف هفت هزار میلیارد (7.000.000.000.000) ریال از منابع صندوق توسعه ملی برداشت می شود و به سقف بودجه کل کشور اضافه می گردد و منابع حاصل به تدریج و تا پایان سال از محل ردیفهای تعیین شده با اولویت به پرداخت یارانه سود تسهیلات مسکن موضوع جزء (3) و اشتغال موضوع جزء (1) این تبصره، یارانه تولید واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و صنفی، امهال دو ساله تسهیلات قبلی پرداخت شده و یارانه سود تسهیلات جهت بازسازی و بهسازی واحدهای آسیب دیده تجاری، تولیدی، خدماتی و معدنی موضوع بند (4) ماده واحده "قانون تسریع در بازسازی مناطق آسیبدیده در اثر حوادث غیرمترقبه مصوب 19/3/1392" اختصاص مییابد.
5- اجازه داده میشود با تصویب هیأت دولت مرخصی استحقاقی سال جاری کارکنان دولت آسیب دیده از زلزله که در مناطق زلزله زده سکونت دارند به مدت پانزده روز افزایش یابد.
6- قیمت برق مصرفی خانوارهای شهری و روستایی زلزله زده برای مصارف خانگی تا پایان سال جاری پنجاه درصد (50%) کاهش می یابد. وزارت نیرو مکلف است نسبت به اصلاح بودجه شرکتهای مادرتخصصی برق و شرکت توزیع نیرو و برق استان کرمانشاه و سایر استانها به نحوی اقدام نماید که هزینه ناشی از اجرای آن به شرکت توزیع نیرو و برق استان کرمانشاه تحمیل نشود.
7- وزارتخانههای نفت و نیرو مکلفند جهت تأمین هزینههای بازسازی تأسیسات آسیبدیده گاز، آب و فاضلاب و برق مناطق زلزله زده ، نسبت به اصلاح بودجه شرکتهای مادرتخصصی تابعه ذیربط و شرکتهای استانی مربوطه اقدام نمایند به نحوی که هزینههای بازسازی این تأسیسات فقط به شرکتهای استانی کرمانشاه تحمیل نگردد.
اختیارات مجمع عمومی شرکتهای مذکور در این خصوص به وزرا تفویض میگردد.
8- دولت مکلف است گزارش این تبصره را در پایان ماه به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 آذر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با ماده 3 این طرح با 185 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده 3 طرح اصلاحی ماده (14) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی آمده است که هیأت رئیسه سنی در اولین جلسه پس از افتتاح مجلس اقدام به برگزاری انتخابات هیأت رئیسه می نماید. اعضای هیأت رئیسه برای مدت یک سال انتخاب می شوند. مبنای تجدید انتخابات در سالروز انتخابات هیأت رئیسه می باشد و در صورتی که با تعطیلات مصاف گردد در جلسه قبل از آن انجام می شود. مسئولیت هیأت رئیسه جدید از سالروز انتخابات قبل آغاز می شود.
در تبصره (1) ماده مذکور آمده است که نمایندگانی که داوطلب عضویت در هیأت رئیسه هستند، باید حداکثر تا پایان وقت اداری روز افتتاحیه مجلس برای ثبت نام به هیأت رئیسه سنی مراجعه کنند و این موضوع قبلا باید به اطلاع نمایندگان برسد. هیأت رئیسه سنی موظف است شرح حال و سوابق داوطلبان را به همراه تصاویر آنان تهیه کند و در دومین جلسه علنی و قبل از برگزاری انتخابات هیأت رئیسه در اختیار نمایندگان قرار دهد.
براساس تبصره 2 الحاقی به ماده مذکور ذکر شده است که چنانچه اعتبارنامه نماینده ای که برای هیأت رئیسه انتخاب شده است به تصویب مجلس نرسد، برای تعیین جایگزین وی مجدد رأی گیری به عمل آید.
همچنین در تبصره 3 الحاقی به ماده 14 آیین نامه داخلی مجلس ذکر شده است که پس از تشکیل هیأت رئیسه، گزارش شعب پانزده گانه در مجلس قرائت و تصویب اعتبارنامه ها اعلام می شود.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 آذر) مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد الحاقی سیدکاظم دلخوش به طرح یک فوریتی اصلاح برخی تبصرههای قانون بودجه سال 96 با 163 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند الحاقی به بند (الف) ماده واحده قانون بودجه سال 96 آمده است: قیر مورد نظر 100 درصد تخصیص یافته تلقی میگردد.
سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت موظف به رعایت دقیق قانون و ارائه گزارش عملکرد به مجلس شورای اسلامی هستند.
محمدعلی وکیلی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 آذر) مجلس شورای اسلامی استرداد طرح شوراهای اسلامی کار را اعلام وصول کرد.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 آذر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مواد 4، 5 و 6 این طرح موافقت کردند.
براساس ماده 4 طرح اصلاحی مذکور ماده 16 آیین نامه داخلی انتخاب رئیس در نوبت اول با اکثریت مطلق آراء نمایندگان و انتخاب نواب رئیس، دبیران و ناظران هر کدام جداگانه و با اکثریت نسبی و رأی مخفی و با ورقه خواهد بود. در صورتی که در انتخاب رئیس در نوبت اول اکثریت مطلق حاصل نشود، در نوبت دوم اکثریت نسبی کافی خواهد بود.
طبق ماده 5 طرح اصلاحی آیین نامه داخلی مجلس تعیین نمایندگانی که در جلسه برای نطق وقت می خواهند به قید قرعه انجام می شود.
همچنین ماده 6 طرح اصلاحی آیین نامه داخلی مجلس ذکر می کند که اعتبارنامه ها به همراه ضمایم آن به موجب جدول حوزه های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی که براساس حروف الفبا از طرف معاونت قوانین مجلس با نظارت هیأت رئیسه سنی تنظیم شده است، به ترتیب شعب 15 گانه جهت رسیدگی ارجاع می شود. هیأت رئیسه موظف است فهرست اعتبارنامه های ارجاعی را قبل از آغاز رسیدگی تکثیر کند و در اختیار نمایندگان قرار دهد چنانچه هر یک از نمایندگان به اعتبارنامه ای معترض باشد ظرف مدت سه روز از تاریخ انتشار فهرست مذکور حداکثر تا پایان وقت اداری روز سوم، موظف است اعتراض کتبی خود را امضا و به انضمام مدارک و اسناد مربوط به شعبه ذی ربط تقدیم کند.
براساس تبصره یک الحاقی به ماده 30 آیین نامه داخلی مجلس شعبه موظف است گواهی عدم رسیدگی شورای نگهبان به موضوع اعتراض یا حادث شدن آن بعد از برگزاری انتخابات را از شورای نگهبان دریافت کند.
همچنین براساس تبصره 2 الحاقی به ماده 30 آیین نامه داخلی مجلس گزارش هر شعبه توسط سخنگو در مجلس قرائت می شود و در صورت عدم امکان به ترتیب رئیس و یا یکی از نواب رئیس و یا دبیران وظیفه او را انجام می دهند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 آذر) مجلس شورای اسلامی با 147 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در جلسه یک فوریت طرح اصلاح قانون برنامه و بودجه را تصویب کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز با کلیات لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت با 195 رأی موافق، 2 رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 آذر) مجلس شورای اسلامی با مواد (1) تا (3) لایحه حمایت از حقوق معلولان موافقت کردند.
در ماده (1) این لایحه آمده است:
الف) فردی دارای معلولیت: شخصی است که بر اساس طبقهبندی بینالمللی انواع معلولیت سازمان بهداشت جهانی با تأیید کمیسیون پزشکی – توانبخشی تعیین نوع و تعیین شدت معلولیت سازمان بهزیستی کشور با انواع معلولیتها در اثر اختلال و آسیب جسمی، حسی (بینایی، شنوایی)، ذهنی، روانی و یا توأم، با محدودیت قابل توجه و مستمر در فعالیتهای روزمره زندگی و مشارکت اجتماعی، مواجه میباشد.
ب) وزارت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
پ) سازمان: سازمان بهزیستی کشور
ت) دستگاههای مشمول: دستگاههای اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386.07.08 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، قوه قضاییه، قوه مقننه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان و سازمانها و موسسات وابسته و تابعه آنها، شهرداریها و کلیه سازمانها و شرکتهایی که شمول آنها مستلزم ذکر نام است و یا به نحوی از انحا از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند و یا قسمتی از بودجه آنها توسط دولت تأمین می گردد.
ث) دسترسپذیری: اقداماتی است که با هدف ایجاد محیط بدون مانع و قابل دسترس جهت مشارکت افراد دارای معلولیت در همه حوزههای زندگی و فراهم آوردن فرصت برابر به آنها در برخورداری از امکانات زندگی اجتماعی، همانند سایر افراد، انجام میشود. دسترسی شامل: سامانه (سیستم) حمل و نقل، محیط فیزیکی، اطلاعات، آموزش و پرورش، فناوری (تکنولوژی)، اشتغال، منابع مناسب ارتباطی و رسانهای میباشد.
ج) شبکههای ملی تشکلهای مردم نهاد: شبکههایی ملی (کشوری هستند) مرکب از تشکلهای افراد دارای معلولیت گروههای اصلی معلولیتی (آسیبدیدگان بینایی، شنوایی، جسمی، ذهنی، اعصاب و روان) که به منظور هماهنگی و یکپارچهسازی فعالیت تشکلهای عضو و ایجاد صدای واحد ملی تشکیل میشوند.
در ماده (2) لایحه حمایت از حقوق معلولان آمده است: کلیه وزارتخانهها، سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل نمایند که امکان دسترسی و بهرهمندی از آنها برای افراد دارای معلولیت همچون سایر افراد فراهم گردد.
تبصره – وزارتخانهها، سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل نمایند که امکان دسترسی و بهرهمندی از آنها برای افراد دارای معلولیت همچون سایر افراد فراهم گردد.
تبصره – وزارتخانهها، سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند جهت دسترسی و بهرهمندی افراد دارای معلولیت، ساختمانها و اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چهارچوب بودجههای مصوب سالانه خود مناسبسازی نمایند.
در ماده (3) آمده است: به منظور سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت بر امور مناسبسازی و همچنین نظارت بر اجرای ماده (2) این قانون، ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور به شرح زیر تشکیل می گردد:
وزیر کشور یا معاون ذی ربط (رئیس)
رئیس سازمان (دبیر)
معاون ذی ربط وزیر راه و شهرسازی
معاون ذی ربط وزارت صنعت، معدن و تجارت
معاون ذی ربط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
معاون ذی ربط وزارت آموزش و پرورش
معاون ذی ربط سازمان برنامه و بودجه
معاون ذی ربط سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
معاون ذی ربط بنیاد شهید و امور ایثارگران
نماینده تشکلهای غیردولتی جانبازان
نماینده شبکههای ملی تشکلهای مردم نهاد
رئیس شورای عالی استانها
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها
نماینده سایر دستگاهها حسب مورد بنا به دعوت رئیس ستاد
تبصره 1- ستاد مکلف است بر امر مناسب سازی ساختمانها و اماکن دولتی و عمومی دستگاههای مذکور در ماده (2) این قانون نظارت و گزارشهای اقدامات آنها را درخواست نماید.
تبصره 2- آییننامه اجرایی این ماده ظرف مدت شش ماه از ابلاغ این قانون توسط سازمان و با مشارکت وزارتخانههای کشور و راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 آذر) مجلس شورای اسلامی در تذکر به وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: این وزارتخانه چه برنامه ای برای فروش سیب کشاورزان آذربایجان غربی دارد که در سردخانه ها مانده است و تقاضا داریم که وزارت جهاد کشاورزی واردات میوه را ممنوع کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش باید پرداخت سریع حق التدریسان و معلمان اعزامی به خارج از کشور را در دستور کار قرار دهد، گفت: تسریع در پرداخت سرانه مدارس نیز باید توسط وزارت آموزش و پرورش انجام شود.
وی در تذکر به وزیر بهداشت افزود: چرا دفترچه خدمات بیمه ایرانیان را وزارت بهداشت بی خاصیت کرد و خدمات نیز تعدیل شد، این ظلم است.
قاضی پور در تذکر به وزیر تعاون گفت: افزایش دستمزد کارگران در سال 97 و همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری و لشکری باید انجام شود.
نماینده مردم ارومیه در ادامه به انتقاد از افرادی پرداخت که بهانه به دست دشمنان می دهند تا علیه جمهوری اسلامی ایران جوسازی کنند و از پزشکیان نایب رئیس مجلس خواست تا در این زمینه موضع گیری کند.
در ادامه، مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: نمایندگان و همه مسئولان کشور زیر نظر مقام معظم رهبری و سیاست های ایشان هستند و وحدت و انسجام کشور بسیار باارزش است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خاورمیانه اولویت اصلی ترامپ برای دخالت است، گفت: مهم ترین اولویت ما نیز باید وحدت در داخل و خارج از کشور باشد و جهان اسلام باید با وحدت کلمه در مقابل امریکا ایستادگی کند.