به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قومس؛ مریم مجتهد زاده رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در اولین نشست شورای راهبردی زن و دفاع مقدس که با حضور برخی مسئولین استانی و شهرستانی و نمایندگان دستگاه های اجرایی در استانداری سمنان برگزار شد، گفت: 8 سال دفاع مقدس از ابعاد مختلف جامعه شناختی و روانشناسی دارای اهمیت است.
وی با بیان اینکه فضای دفاع مقدس عین معنویت است، افزود: اصلاح الگوی مصرف، ازدواجهای موفق، عشق و صمیمیت، استکبارستیزی، بصیرت و.. از ارزشهای 8 سال دفاع مقدس است که نه تنها کشورهای اسلامی بلکه بسیاری از کشورهای دیگر نیز از آن به عنوان "مدل" در جامعه ی خود بهره گرفته اند و در جامعه ی اسلامی ما هم باید جاری شود.
مجتهد زاده با تاکید بر حفظ ارزشهای دفاع مقدس و انتقال آن به نسلهای بعدی اظهار کرد: فضای دفاع مقدس عین معنویت و بیان فضای آن ذخایر معنوی هستند، و برخلاف تصور عده ای که فکر می کنند یادآوری خاطرات شهدا ایجاد افسردگی می کند، بیان این مطالب عین طراوت و شادابی است.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس با اشاره به رشادتها و جانفشانی های زنان در دوران دفاع مقدس گفت: زنان با تلاش مضاعف در دوران جنگ خلاء ناشی از نبود مردان را پر و از صیانت خانواده حفاظت می کردند؛ بعد از جنگ نیز درعرصه دیگری با صبوری و بصیرت به عنوان مادر، خواهر، همسران شهدا، و همسران جانبازان با تحمل سختی ها از ارزشهای دفاع مقدس حمایت می کنند.
وی بیان کرد: همانطور که در جنگ دلاورمردان و شیر زنان انقلابی و ایرانی منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح داده و از بسیاری علایق خود برای حفظ خاک و ناموس این سرزمین گذشتند، هم اکنون نیز باید فضای گفتمانی ایثار و شهادت در جامعه حکمفرما شود؛ چه بسا دور شدن از دوران دفاع مقدس و دوران هویت ساز تاریخ ما بی اخلاقی و بی هویتی را برای فرزندانمان به ارمغان می آورد.
مجتهد زاده با اشاره به نقش مدافعان حرم در صیانت از کشور در برابر دشمنان قسم خورده ی انقلاب گفت: همه ی ما باید با ایمان و اعتقاد به خدا، بازگو کردن خاطرات شهدا در قالب هنر و حکمفرما کردن فضای گفتمانی ایثار و شهادت در جامعه، قدردان مدافعان حرم و شهدای دفاع مقدس باشیم که اگر آنها نبودند بسیاری از سرمایه های اجتماعی ما از بین می رفت.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: بنیاد حفظ آثار هیئت امنایی دارد که روسای تمام نهادهای نظامی، 15 وزیر، ونماینده رئیس جمهور در آن حضور دارند و یکسری برنامه ها در این تفاهم نامه ثبت شده است.
وی افزود: بحث ماده ی 86 در خصوص نشر ارزشهای دفاع مقدس به عنوان کار فرهنگی در اختیار همه ی دستگاه ها گذاشته شده و باید گزارش آن به مجلس داده شود.
زنان نقش مهم و تاثیر گزار در پیروزی دفاع مقدس داشتند
محمد حسن سلامی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان در اولین نشست شورای راهبردی زن و دفاع مقدس گفت: نظام سلطه جنگ نابرابری به انقلاب ما تحمیل کرد و آنچه توانست ما را در سالهای مقدس جهاد و استقامت پیروز کند، حضور مردم در صحنه بود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان بیان کرد: یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در پیروزی های دفاع مقدس حضور مستقیم زنان در پشتیبانی از جنگ و جبهه و تشویق پدران، همسران و فرزندانشان برای رفتن به جبهه بود.
وی افزود: نقش زنان در جمع آوری و ارسال کمک های مردمی به جبهه، پشتیبانی از خطوط مقدم، و بیمارستانهای صحرایی، نگهداری از همسران جانباز، صبر در برابر شهادت همسران و فرزندان از دیگر نمادهای صبوری و مقاومت زنان بود که باید زنده نگهداشته شود
سلامی اظهار کرد: استان سمنان نسبت به جمعیت یکی از استانهای شاخص کشور از لحاظ دارا بودن شاخصه های ایثارگری است.
استفاده از ظرفیت زنان در عرصه های اجتماعی مغفول مانده است
زینب کرکه آبادی مدیر دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سمنان در اولین نشست شورای راهبردی زن و دفاع مقدس با ارائه آماری از حصور زنان در عرصه های مختلف استانی، گفت: انقلاب ما یک معجزه و حضور زنان در پشت جبهه ها معجزه بزرگتری بود.
وی با اشاره به توانمندی های مختلف زنان در عرصه های اقتصادی، کارآفرینی، محیط زیست، اقتصاد مقاومتی، سیاسی و... بیان کرد: استفاده از ظرفیت بالای زنان در جامعه و در نظر گرفتن نقش تربیتی و الگو بودن آنها برای نسل آینده کمک فراوانی به ساخت جامعه ای پر رونق و موفق می کند که تا کنون بسیاری از این توانایی ها مورد غفلت واقع شده است.
انتهای پیام/