شناسهٔ خبر: 23098743 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

عضو کمیسیون تلفیق بودجه عنوان کرد:

تلاش کمیسیون تلفیق برای تحقق آرمان‌های فعالان قرآنی در بودجه 97

گروه اقتصاد: کمالی‌پور عنوان کرد: ما در کمیسیون تلفیق قطعا همه تلاش خود را برای بهبود وضعیت بودجه قرآنی انجام خواهیم داد تا آرمان‌های فعالان این بخش، رنگ واقعیت به خود بگیرد و امیدواریم بتوانیم تغییراتی در بودجه این بخش ایجاد کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، روز یکشنبه ۱۹ آذرماه لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. یکی از انتقاداتی که همواره از سوی فعالان جامعه قرآنی بیان شده در مورد عدم توجه جدی مسئولان در زمینه بودجه‌های قرآنی است و اکنون این امید وجود دارد که دولت برای سال آینده، نگاه ویژه‌ای به جامعه قرآنی کشور در مورد تخصیص بودجه‌ها داشته باشد. هرچند که سرجمع بودجه فعالیت‌های دینی و قرآنی در لایحه بودجه امسال، مورد رضایت فعالان دینی و قرآنی کشور نیست.
یحیی کمالی‌پور، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا به بیان دیدگاه‌ای خود درباره وضعیت بودجه‌های دینی و قرآنی در لایحه بودجه 97 پرداخت و اظهار کرد: متأسفانه امسال هم همانند سال‌های قبل، وضعیت بودجه‌های بخش فرهنگی و قرآنی کشور در لایحه بودجه ارسالی از سوی دولت، مناسب نیست و یکی از ایرادات اساسی بودجه امسال این است که بودجه بخش توسعه فرهنگ قرآنی، به شدت کاهش پیدا کرده است.
نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از معضلات و چالش‌های اساسی در کشور ما عدم توجه به مسائل زیرساختی فرهنگی است و از سوی دیگر سازوکارای لازم هم برای این مسئله در نظر گرفته نشده است و همان بودجه‌ای هم که در نظر گرفته می‌شود، سال به سال کمتر می‌شود؛ بنابراین بنده معتقدم بخش فرهنگ، مخصوصا در حوزه قرآنی، چندان به چشم مسئولان نیامده است و نمی‌آید.
وی یادآور شد: بنده در روز اول تقدیم لایحه بودجه 97، وقتی مشاهده کردم که بودجه قرآنی کاهش پیدا کرده، اعلام کردم یکی از بزرگترین ایرادات این لایحه که از سوی دولت تقدیم مجلس شده، کاهش اعتبارات فرهنگی و قرآنی است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس درباره عدم توجه مسئولان به بودجه‎های قرآنی اظهار کرد: به هر حال، فرهنگ زیربنای عمومی یک جامعه محسوب می‌شود. ما اقتصاد منهای فرهنگ را ناکارآمد، سیاست منهای فرهنگ را رنگ باخته و به قولی غرب زده می‌دانیم بنابراین فرهنگ در حوزه‎های مختلف نقش زیربنایی را ایفا می‌کند و اگر به دقت به بخش فرهنگی کشور توجه نکنیم، بودجه‌ریزی در سایر بخش‌ها هم ناکارآمد خواهد بود.
کمالی‌پور عنوان کرد: بنده معتقدم اگر از بودجه سایر بخش‌ها کم کرده و به بودجه بخش فرهنگی و دینی اضافه می‌کردند و این بودجه‌ها هم در راستای اعتلای فرهنگی جامعه به کار گرفته می‌شد، به مراتب بهتر بود.
نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در شرایط کنونی، اکثر بودجه ما مصرفی است و هرچه به دست می‌آوریم را مصرف می‌کنیم و معمولا چیزی چندانی حتی برای بودجه‌های عمرانی هم باقی نمی‌ماند و تخصیص پیدا نمی‌کند اما مسئولان، مسئله را اینگونه توجیه می‌کنند که در بودجه امسال شفاف‌سازی شده و به رفع محرومیت توجه شده است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس عنوان کرد: برخلاف گفته مسئولان، وقتی با دقت به لایحه بودجه 97 نگاه می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که بودجه تمام طرح‌های مناطق محروم، یا کاهش پیدا کرده یا به صفر رسیده است و به نظرم، این اقدام تیر خلاصی به طرح‎های عمرانی مناطق محروم بود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات مجلس و مخصوصا کمیسیون تلفیق برای بهبود وضعیت بودجه‌های فرهنگی و قرآنی در بودجه 97 عنوان کرد: ما قطعا همه تلاش خود را برای بهبود وضعیت بودجه این بخش انجام خواهیم داد تا آرمان‌های فعالان این بخش، رنگ واقعیت به خود بگیرد و قطعا وظیفه خود را انجام خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم تغییراتی در بودجه این بخش ایجاد کنیم.