به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از لرستان، آیتالله سیداحمد میرعمادی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد، در جلسه هفتگی تفسیر قرآنکریم با محوریت سوره مبارکه «هود» که دوشنبه، ۲۷ آذرماه در ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان برگزار شد، گفت: آیات ۲۵ و ۲۶ سوره مبارکه هود با این مضمون «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَى قَوْمِهِ إِنِّي لَكُمْ نَذِيرٌ مُبِينٌ و أَنْ لَا تَعْبُدُوا إِلَّا اللَّهَ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ أَلِيمٍ» به روش تبلیغی حضرت نوح(ع) و موضعگیری صاحبان زر و زور در مقابل آن حضرت اشاره دارد.
وی ادامه داد: اصلاح خود قبل از ديگران از ويژگيهای پيامبران الهی است بهگونهای كه حضرت نوح(ع) كه به «شيخالانبيا» معروف است ابتدا به ميان قوم خود فرستاده شد و این خود یک نکته تبلیغی برای شروع فعالیت مبلغان است
این مفسر قرآنکریم بشارت و انذار را بهعنوان روش تبلیغی حضرت نوح و از بهترین روشهای تبلیغ برشمرد و اظهارکرد: در مقابل اين پيامبر الهی، صاحبان زر و زور، جباران و طاغوتها وجود داشتند كه خداوند متعال در مقابله با آنان به نوح فرمان داد فقط هشداردهنده باشد كه اين مسير الهی در مقابل طاغوت و صاحبان زر و زور را براي ما روشن میسازد.
وی با اشاره به اینکه صاحبان زر و زور همواره در مقابل پیامبران قرار داشتند، گفت: در روش تبليغ دين، بايد با صاحبان زر و زور و قدرت و ثروت با قاطعيت برخورد كرد و فقط هشداردهنده بود در حالیكه روش پيامبران در مقابل مردم عادی روش تبشیر و انذار یا بشارت و هشدار است.
نماینده ولیفقیه در لرستان محتوای دعوت حضرت نوح را دعوت به توحيد و معاد برشمرد و گفت: خداوند در آيات 25 و 26 سوره نوح به عكسالعمل صاحبان زر و زور در مقابل اين پيامبر الهی اشاره دارد كه اعتراض به بشر بودن حضرت نوح، نسبت دادن اراذل و اوباش به ياران وی و نسبت دروغ به آن حضرت، عكسالعملهای آنان در برابر دعوت حضرت نوح بود.
امام جمعه خرمآباد، ايستادن دنيادوستان و طاغوتيان درصف اول مبارزه با پيامبران، خودبرتربينی صاحبان زر و زور، رغبت دنياپرستان و طاغوتيان به پول و ثروت را مهمترین پیامهای آيات 25 و 26 سوره هود دانست.
این مفسر قرآنکریم اصلاح عقیده و عمل را در گرو اعتقاد به توحید برشمرد و با اشاره به اینکه توحید و حاکم کردن خدا زیربنای تبلیغ تمام انبیاء الهی بوده است، تصریح کرد: مشکل جامعه ما صاحبان زر و زور هستند که خون مردم را میمکند، لذا در برابر جباران و صاحبان زر و زور باید با قاطعیت برخورد شود.
وی با اشاره به اینکه شرک و کفر در زمان حضرت نوح برجسته شده بود، به گسترش بشر از نسل حضرت نوح اشاره و خاطرنشان کرد: یکیاز القاب حضرت نوح، «آدم دوم» یا «پدر دوم» است، کمااینکه عذاب الهی که در زمان حضرت نوح نازل شد فراگیر بود بهطوریکه تمام کره زمین را فرا گرفت و فقط عدهای که همراه آن حضرت سوار کشتی بودند نجات یافتند.
آیتالله میرعمادی ادامه داد: حضرت نوح فقط۹۵۰ سال مردم را دعوت به توحید کرد، اما وقتیکه دید اثر ندارد، نفرین کرد و در نتیجه نفرین عذاب فراگیر الهی بود.
حمل و نقل؛ از اركان پيشرفت و رونق اقتصادی
امام جمعه خرمآباد در ادامه با تبريک هفته «حمل و نقل، رانندگان و راهداری» به فعالان اين عرصه با اشاره به جايگاه حمل و نقل، گفت: حمل و نقل از امور باسابقه و ريشهدار و تاريخی است و از ابتدای آفرينش بشر در كره زمين بهعنوان دغدغه انسان مطرح بوده است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به سير تاريخی توسعه حمل و نقل از جادهای، دريايی، ريلی و هوايی، اظهار کرد: سرعت بخشيدن، سهولتبخشی، امنيت و پيشرفت چهار هدفی است كه بايد در صنعت حمل و نقل مورد توجه قرار گيرد.
وي حمل و نقل را از اركان پيشرفت و رونق اقتصادی عنوان كرد و با بیان اینکه رشد حمل و نقل زمينهساز پيشرفت اقتصاد، تجارت و زندگی اجتماعی است، خاطرنشان کرد: نوسازي ناوگان كالا و مسافر استان و افزايش امكانات در بخش حمل ونقل ضرورتی اجتنابناپذیر است و اصلاح نقاط پرتصادف بخش ديگری از وظايف راهداری حمل و نقل جادهای بوده که متاسفانه آمار تلفات دراستان بالاست و نيازبه تلاش بيشتر فعالان اين بخش وساير دستگاههای ذيربط دارد.
آیتالله میرعمادی همچنين از تلاش راهداران وحافظان امنيت جادهها قدردانی كرد و یادآور شد: جا دارد در اين هفته از مديركل و همه كاركنان راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان تقدير و تشكر كنيم.
حمل و نقل؛ رابط بین تولید و مصرف
عباس شرفی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان نیز در سخنانی، گفت: حمل و نقل رابط بین تولید و مصرف است برقراری این رابطه نشانه حرکت و پویایی صنعت و توسعه زیرساختهای کشور است.
وی راهداری و حمل و نقل را دو حوزه زیربنایی و مهم دانست و افزود: راهداری و حمل و نقل علاوهبر نقشآفرینی در چرخه تولید و مصرف، ایمنی و امنیت جادهها را در بر میگیرد .
شرفی با بیان اینکه در حال حاضر هفت هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه اعماز آزادراه، بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی در استان داریم، گفت: معاونت راهداری در چهار بخش نگهداری رویههای آسفالتی، ابنیه فنی و پُلها، ماشینآلات و ایمنی وظایفی را برعهده دارد که در زمینه نگهداری تاکنون ۱۱۸نقطه و مقطع پرتصادف در استان شناسایی و ۴۲ نقطه آن در اولویت قرار گرفته است در این رابطه مشاور انتخاب و مصمم هستیم با جذب اعتبارات نسبت به اصلاح این نقاط در استان اقدام کنیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان با اشاره به اینکه ایمنی یکیاز مهمترین چالشها است، اظهارکرد: متاسفانه در گذشته سرمایهگذاری چندانی در بحث ایمنی راهها صورت نگرفته که یکیاز دلایل اصلی ادغام راهداری با حمل و نقل و تشکیل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، جلوه دادن اهمیت ایمنی است.
وی افزود: خوشبختانه در یک سال اخیر بعد از ادغام، اتفاقات خوبی را در راهداری و حمل و نقل جادهای شاهد هستیم و برنامههای بسیار وسیعی در تمام حوزههای حمل و نقل، مجتمعهای خدماتی رفاهی بینراهی، ایمنی، راهداری و ... تدوین شده و یا در حال اجرا است که امیدواریم یکبار دیگر این تفکیک وظایف به چالش کشیده نشود.
شرفی با بیان اینکه آمار تلفات جادهای متناسب با طول راههای استان نیست، گفت: اولین هدف در استان لرستان افزایش ایمنی و کاهش تلفات جادهای است که باید همه تلاش خود را برای تحقق این هدف بهکار بگیریم.