شناسهٔ خبر: 23098062 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

جلسه فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل درباره قدس

در پی استفاده آمریکا از وتو برای منع صدور قطعنامه‌ای در محکومیت تصمیم دونالد ترامپ درباره قدس که آمریکا را تنها مقابل موضع موافق ۱۴ عضو شورای امنیت قرار داد، مجمع عمومی سازمان ملل درخواستی را از جانب گروه عربی جهت برگزاری جلسه فوق‌العاده‌ای در زمینه تصویب قطعنامه‌ الزام‌آوری با هدف ابطال تدابیر آمریکا درباره قدس دریافت کرد.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /این تحرک بعد از ناکام گذاشتن پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت در زمینه مخالفت با هر گونه تغییر در وضعیت شهر بیت المقدس است.

میروسلاو لایچاک، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل شب گذشته اعلام کرد، این درخواست را دریافت کرده است. او افزود: «من در اسرع وقت خواهان نشستی در مجمع عمومی سازمان ملل خواهم شد.

ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل پیش‌بینی کرد، نشست فوق‌العاده فردا (چهارشنبه) یا پنجشنبه باشد.

او گفت: «این درخواست همچنین به نام سازمان همکاری اسلامی و جنبش عدم تعهد ارائه شده است. در این درخواست آمده است، این نشست فوق‌العاده طبق اصل "متحدان به منظور صلح" در اشاره به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل به شماره ۳۷۷ است که قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل را برای تمامی اعضای سازمان از جمله اعضای دائم شورای امنیت الزام‌آور می‌کند.»

این درخواست در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این، به گزارش «ایران آنلاین» به نقل از خبرگزاری الجزیره، آنکارا به دنبال اجماعی بین‌المللی در مجمع عمومی سازمان ملل است زیرا مطابق پیش‌بینی‌ها، واشنگتن قطعنامه شورای امنیت را وتو خواهد کرد.

ریاض مالکی،‌ وزیر خارجه فلسطین نیز گفته بود، فلسطینی‌ها خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل بعد وتوی آمریکا در شورای امنیت خواهند شد.

آمریکا در جلسه رای گیری طرح مصر به درخواست فلسطین که در زمینه رد اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به آنجا بود، از حق وتو استفاده کرد. در حالی که ۱۴ عضو شورای امنیت به جز آمریکا به این پیش‌نویس قطعنامه رای مثبت دادند. ایالات متحده یکی از 5 کشوری است که می‌تواند در صدر 15 کشور دیگر، از حق وتو کردن استفاده کند. به دنبال نشست شورای امنیت که اکنون در جریان است، از ترکیه، فلسطین و دیگر کشورها انتظار می‌رود که قطعنامه‌ای را به مجمع عمومی سازمان ملل ببرند که 193 کشور دیگر با رای دادن به آن بتوانند آن را به تصویب برسانند یا رد کنند و آمریکا هم حق وتو کردن نداشته باشد. / ایسنا