شناسهٔ خبر: 23096360 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

روزنامه سعودی عکاظ به اردوغان حمله کرد

خط و نشان ریاض برای آنکارا

صاحب‌خبر -

عربستان پس از پیغام‌های پنهان برای ارعاب آنکارا‌، اقدام به حمله علنی رسانه‌ای کرده است. روزنامه عکاظ چاپ عربستان سعودی نوشت، از زمان پیروزی اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه، مساله احیای امپراطوری عثمانی از رویاهای اصلی وی بوده است که در سخنرانی‌های مختلف بدان اشاره می‌کند. اما اردوغان در طی مسیری که منتهی به چنین جایگاهی برای کشورش شود، قدمهای درستی برنداشت؛ برای نمونه، به جای برقراری روابط نزدیک با دولتهای عرب و خلیج فارس، در جریان انقلاب مصر، موضع مخالف با السیسی را برگزیده و از اخوان المسلمین دفاع کرد.
این روزنامه در ادامه آورده است: علاوه بر اینکه از عضویت ترکیه در ناتو، استفاده لازم را نکرد و ایالات متحده ناچار شد برای مبارزه با ترویستهای داعش در الرقه، وارد ائتلاف با کردهای سوریه شود و در این میان، اردوغان دائما کردهای داخل ترکیه را تهدید به جنگ می‌کرد.
با وجود اهمیت دولتهای خلیج فارس برای اقتصاد ترکیه و نقشه‌های آنکارا برای تحقق دستاوردهای اقتصادی بی سابقه، گرایشهای ایدئولوژیکی، بویژه گرایش«اخوانی» آن، اردوغان را بر آن داشت تا بدون هیچ تفکر و تأنّی، از اخوان المسلمین و گروههای اسلام سیاسی حمایت کند و به محض آغاز بحران در روابط قطر و دولتهای چهارگانه خلیج فارس، اقدام به اعزام نیرو به دوحه کرده و پایگاهی نظامی‌ را در آنجا ایجاد نماید.
و در نهایت نیز چنین اظهار نظری کند:«اگر قدس را از دست بدهیم، نمی‌توانیم از مدینه منوره حمایت کنیم، اگر مدینه را از دست بدهیم، نمی‌توانیم از مکه حمایت کنیم و اگر مکه سقوط کند، کعبه را از دست می‌دهیم».
‌آیا این گونه اظهار نظرها ناشی از حکمت و کاردانی رئیس یک دولت است؟! رئیس جمهور ترکیه تمام فرصتهایی که می‌توانست در منطقه تاثیر گذار باشد را از دست داد. در سوریه، فرصت خوبی برای ترکیه فراهم بود، اما آن را از دست داد تا ایران جایگزین این اثرگذاری  شود. در بحران قطر، فرصت آشکار شد، اما ترکیه موضع بی طرفی و در ادامه تحریک ملتهای خلیج‌فارس را با اعزام سربازانش به خیابانهای دوحه برگزید. بدنبال همه پرسی در کردستان عراق، فرصت ترکها با تهدید به بستن مرزهای کردها و قحطی توسط اردوغان از بین رفت. حالا رئیس جمهور ترکیه از حمایت از مکه مکرمه و مدینه منوره سخن می‌گوید!
وقتی در نیتهای واقعی اردوغان تأمّل می‌کنیم، متوجه می‌شویم که تفاوت زیادی بین طرحهای او و طرحهای «توسعه طلبانه»! پارس‌ها نیست. هدف اصلی هر دو محو ملتهای منطقه عربی و خلیج فارس، برای حکومت کردن بر این کشورهاست و این امر هرگز محقق نخواهد شد. قطعا اردوغان باید به یاد داشته باشد که ایدئولوژی «اخوانی» در کشورهای منطقه مردود است، و لو اینکه او برای حمایت از این ایدئولوزی تلاش کند. بهتر است که رئیس جمهور ترکیه این ایدئولوژی را کنار گذارد؛ چرا که در غیر این صورت خود را در بحرانهای متعددی خواهد یافت و در حالی که برای بازپس گیری امپراطوری عثمانی تلاش می‌کند، ملتهای عربی به او می‌گویند:«پایت را از گلیمت درازتر نکن»!
حمایت سعودی از پ.ک.ک
همزمان با حمله روزنامه سعودی عکاظ، روزنامه استار در خبری نوشت که ترکیه پس از معرفی قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ، واکنش تندی علیه این اقدام آمریکا از خود نشان داد و به همین دلیل، عربستان سعودی که با اتخاذ سیاست‌های جدید در مسیر نزدیکی به رژیم صهیونیستی گام بر می‌دارد، به منظور خوش خدمتی بیشتر به ایالات متحده آمریکا و مقابله با اقدامات ترکیه، حمایت مادی و معنوی از پ.ک.ک را آغاز کرده است.
به نوشته این رسانه، نمایندگان رسانه‌های عربستان در مناطق تحت کنترل نیروهای کرد سوری حضوری فعال دارند و مبارزات پ.ک.ک علیه ترکیه را توجیه کرده و موجه قلمداد می‌کنند و از سوی دیگر، پیرو دستور محرمانه ولیعهد عربستان، رسانه‌های داخلی سعودی‌ها هیچ گونه اخبار و گزارشی منفی علیه پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را منعکس نمی‌کنند.
روزنامه استار تاکید کرد: پیرو دستور ولیعهد عربستان، رسانه‌های این کشور نباید هیچ گونه خبری علیه تصمیم معرفی قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ را منعکس کنند. پس از اعلام قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی، موجی از خشم و اعتراض کشورهای اسلامی‌را فرا گرفت و همچنین مقامات عالی ترکیه به شدت و به صورت مکرر این اقدام ترامپ را محکوم کردند.
سران کشورهای اسلامی‌به دعوت اردوغان نشست فوق العاده ای را در استانبول برگزار و قدس شرقی را پاتخت فلسطین معرفی کردند.با توجه به روابط بسیار نزدیک سعودی‌ها با آمریکا، پادشاه عربستان در نشست استانبول شرکت نکرد و هیچ گونه واکنش تندی از سوی مقامات عالی عربستان علیه تصمیم ترامپ صورت نگرفت.