به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، یوناتن بت کلیا عصر امروز در نخستین نشست تخصصی و علمی «فرهنگ تعایش و گفتوگو» که در ارومیه برگزار شد، با بیان اینکه در ایران از زمان امپراطوریهای باستان نیز به رعایت حقوق اقوام مختلف در قوانین آن توصیه اکید شده است، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران یکی از مترقیترین قانونهای اساسی دنیا در این کشور نوشته شد که به حقوق اقلیتهای مختلف از جمله آشوریان در آن سفارش شد، اما دشمنان با ایجاد سوءتفاهم و سوءبرداشت سعی در وارونه نشان دادن حقایق زندگی آشوریان و مسیحیان در ایران دارند.
وی با اشاره به اینکه در ایران اسلامی اقلیتهای مختلف از جمله مسیحیان و آشوریان با یکدیگر در صلح و آرامش زندگی میکنند، افزود: از جمله این زندگی مسالمتآمیز بین پیروان ادیان مختلف را میتوان در خیابان مهدیالقدم ارومیه دید که در آن مسجد و کلیسا در کنار یکدیگر بنا شدهاند یا در تهران در خیابان 30 تیر علاوه بر کلیسا و مسجد، آتشکده در کنار هم ساخته شدهاند و پیروان این ادیان بدون هیچ گونه مشکل و مسئلهای به انجام اعمال عبادی خود مشغول هستند.
نماینده اقلیت دینی آشوریان و کلدانی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در ایران نمونههای مختلفی از فرهنگ والای دینی و انسانی وجود دارد، ادامه داد: اقلیتها و اقوام آشوری در ایران نهتنها در ایران با صلح و آرامش زندگی میکنند بلکه در طول تاریخ در هجوم بیگانگان به ایران جانانه از آن دفاع کرده و در برابر دشمنان ایستادهاند و این خود نشانه از علاقه آنان به خاک و کشور خود است.
ارومیه شایستگی معرفی به عنوان پایتخت اقوام را دارد
وی با اشاره به اینکه ارومیه شایستگی معرفی به عنوان پایتخت اقوام را دارد، تصریح کرد: وجود قدیمیترین کلیسای جهان در ارومیه میتواند بستر مناسبی برای معرفی اماکن مذهبی در آذربایجانغربی فراهم کند و از سویی دیگر سبب ایجاد رونق اقتصادی و مسافرت هزاران مسافر از نقاط مختلف جهان به این کشور شود که از نزدیک هم فرصت بازدید آنها از چگونگی زندگی مسالمتآمیز مردم این استان را به وجود میآورد.
بتکلیا با بیان اینکه 99 درصد مردم ایران مسلمان بوده و تنها یک درصد جمعیت این کشور از پیروان سایر ادیان است، عنوان کرد: با این همه جمهوری اسلامی ایران در 30 سال اخیر پناهگاه بسیاری از آسیبدیدگان از جنگهای مختلف قومیتی و مذهبی از همه اقوام و ادیان مختلف بوده و در مبارزه با خشونت، افراطگرایی و دفاع از مستضعفین این کشور همیشه پیشگام و در خط مقدم بوده است.
* نمایندگان ادیان وظیفه دارند در جبهه فرهنگی و دینی نیز با افراد افراطی مقابله کنند
وی با اشاره به اینکه هدف گفتوگو درک متقابل است، خاطرنشان کرد: دشمنان با ایجاد داعش سعی کردند که پیروان ادیان مختلف را به جان یکدیگر بیندازند و برای مقابله با این امر بزرگان ادیان مختلف باید موضع صلح و آسمانی بودن ادیان خود را به مردم اعلام کنند زیرا به وضوح مشخص است که داعشیها و تکفیریها به اصول الهی عمل نمیکنند و حامیان آنها از مستکبران و صهیونیستها هستند و کسانی که سر میبرند آیا میتوانند پیرو دین و آیین الهی باشند.
دبیر اتحادیه جهانی آشوریان عنوان کرد: نمایندگان ادیان وظیفه دارند در جبهه فرهنگی و دینی نیز با این افراد افراطی مقابله کرده و افرادی را که زمینهساز خشونت در جهان هستند را به پیروان خود معرفی کرده و محتوای کتابهای آسمانی خود را به مردم بیان کنند که در آن آیاتی مملو از محبت و مهربانی به یکدیگر آمده است، چراکه هدف ادیان الهی رستگاری بشر است.
وی با اشاره به مشکلات امروزی بشر، اضافه کرد: امروزه بلایای طبیعی، بحرانهای روحی و روانی، آمار بالای طلاق، اعتیاد، فساد و ... از جمله این مشکلات است و راه حل همه این مشکلات بازگرداندن مردم به سوی ادیان الهی و خداوند است و مراکز دینی باید در تربیت نسلی از کودکان همت بگمارند که نمونه نیکوکاری و فداکاری هستند و با احترام به کرامت انسانی اجازه تفرقهپراکنی به دشمنان را ندهند.
انتهای پیام/ذ
∎