شناسهٔ خبر: 23093667 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس پژوهشکده چای کشور خبر داد

خدمات ناظران برای امنیت غذایی جامعه از موضوعات مهم پژوهشکده چای کشور

رئیس پژوهشکده چای کشور، ترویج و خدمات ناظران برای امنیت غذایی جامعه را از موضوعات مهم این پژوهشکده عنوان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، رضا آزادی عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با تبیین دستاوردهای مهم پژوهشکده چای کشور اظهار کرد: پژوهش و فناوری زیربنای اشتغال و مبانی اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود که امیدواریم در حوزه چای بتوانیم برای تحقق این مهم گام برداریم.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از تأکیدات رهبری معظم نظام است، افزود: در تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و مدیریت مصرف در حوزه چای از وظایف مربوط به ما است که با تمام تلاش و کوشش خود درصدد هستیم تا آن را به نتیجه برسانیم.

رئیس پژوهشکده چای کشور با اشاره به کاشت چای برای اولین بار توسط کاشف السلطنه به تبیین اهمیت پژوهشکده چای در ترویج این  محصول سودمند پرداخت و خاطرنشان کرد: در پژوهشکده چای موضوعات ژنتیکی، مدیریت فناوری تولید و تکنولوژی پس از تولید  موردتوجه و بحث قرار می‌گیرد. 

وی ترویج و خدمات ناظرین جهت امنیت غذایی جامعه را از موضوعات مهم پژوهشکده عنوان کرد و گفت: مرکز تحقیقات چای کشور زیر نظر سازمان تحقیقات آموزش و پژوهش کشور از سال 83 فعالیت جدی خود را آغاز  کرد و در حوزه خدمات، ترویج، هرم انسانی که نگاه  حاکمیتی این مجموعه است، فعالیت می‌کند.

آزادی، توسعه باغات چای و افزایش کیفیت آن را از فعالیت‌های مهم این مجموعه عنوان کرد و افزود: مهم‌ترین و باارزش‌ترین موضوع کاری در یک مجموعه وجود کارکنان توانمند و متخصص است که  به‌ عنوان هرم  انسانی مورد اهمیت قرار  می‌گیرد.

رئیس پژوهشکده چای کشور با بیان اینکه 231 نفر نیرو و 4 عضو هیأت علمی چیدمان مجموعه را خدماتی می‌کنند، بیان کرد: باید چیدمان علمی بیشتری در مجموعه به وجود آید.

آزادی با اشاره به اینکه در سال 92 در سازمان چای 560 نفر حضور داشتند، گفت:  این به این معنی است که در حالت گذار هستیم، چراکه سعی داریم تا در سال‌های آینده با تغییرات اساسی چیدمان هرم انسانی را از خدماتی به تحقیقاتی مبدل کنیم

رئیس پژوهشکده چای کشور، پژوهش فناوری، نظارت ترویج، آموزش کشاورزی، تنوع زیستی، مدیریت ژنتیکی، تولید محصولات فناورانه را از موضوعات این مجموعه عنوان کرد و با اشاره به حوزه پژوهش پژوهشکده چای کشور تصریح کرد: در حوزه پژوهشی 3 موضوع فعالیت‌های تحقیقاتی، دست آورده‌های تجاری‌سازی و دست آورده‌های علمی محض   در دستور کار این مجموعه قرار دارد.

وی با اشاره به 28 دستاورد تحقیقاتی این مجموعه در حوزه‌های کشت، صنعت، فناوری چای  و بازرگانی که قابلیت ترویج دارند، بیان کرد: در حوزه تجاری‌سازی دانش فنی وجود دارد که از جمله آن می‌توان به دریافت روغن خوراکی، تولید رنگ خوراکی، فن‌های پیوند خزانه،‌ تهیه و تولید کلوچه فراسودمند، جداسازی متوالی از پسمانده‌های چای برای مصرف بهینه انرژی است.

آزادی با تبیین پروژه فناوری چای برای تهیه رنگ خوراکی از ساقه چای به مسؤولیت و وظیفه امنیت غذایی جامعه توسط این مجموعه اشاره کرد و افزود: تحقیقات بسیاری در حوزه غذاهای فراسودمندانه، نوشابه‌های فراسودمندانه و کلوچه‌های آن وجود دارد که می‌تواند بسیار نقش قابل‌توجهی را در جامعه‌ایفا کند.

رئیس پژوهشکده چای کشور با اذعان به اینکه وظیفه ما این است که نظارت کنیم که  چه غذای به جامعه داده شود تا جامعه‌ای سالم داشته باشیم گفت: یک دولت هوشمند دولتی است که با تأمین غذای سالم موجبات کم شدن هزینه درمان نسل بعد و توانمند کردن آن را فراهم سازد.

وی با بیان  اینکه بذر چای دارای روغن و اسیدهای چرب غیراشباع است بیان کرد: دستاوردهایی که در حوزه پژوهشکده چای به وجود آمده شرایط خوبی برای تولید روغن سرخ‌کردنی به وجود آورده است.

آزادی با تبیین خاصیت چای تصریح کرد: درختچه‌های چای پیر هستند که می‌توان با سه روش جایگزینی، جوان‌سازی و پیوند٫ آن‌ها را ترمیم کرد.

رئیس پژوهشکده چای کشور با بیان اینکه تلاش کردیم تا تعاملات خود را با بیرون از کشور افزایش دهیم، افزود: توانستیم با وارد کردن نمونه‌ای از چای کشورهایی چون ژاپن مکانیزم آن را دریافت کرده و با ایجاد هم‌افزایی و مبادلات علمی دامنه پژوهش و تحقیقات را افزایش دهیم.

وی، تولید محصولات فناورانه را مهم دانست و افزود: چای ایرانی را به‌عنوان یک چای سالم می‌توان معرفی کرد و ما درصدد هستیم که با افزایش ارزش‌افزوده آن، محصولات فناورانه چای ارگانیک را افزایش دهیم.

آزادی با بیان اینکه ما مجوز صادرات به اتحادیه اروپا را در حوزه محصولات فناورانه چای ارگانیک داریم گفت: می‌توانیم در داخل کشور نیز به‌عنوان یکی از معتبرترین فضای تولیدی برای محصولات فناورانه ارگانیک نقش‌آفرین باشیم.

رئیس پژوهشکده چای کشور از تعامل با کشورهای ژاپن، هندوستان و کنیا خبر داد و خاطرنشان کرد: دستاوردهای مهم و بهره‌مندی‌های متنوع چای را  باید به کشاورز توضیح داد و آن‌ها را از اهمیت این گیاه مهم آموزش داده و  آگاه کرد.

وی با اشاره به موضوع کمبود آب افزود: درست است که در گیلان آب وجود دارد اما با توجه به پراکندگی آن، نیاز به توجه به این مایه حیات‌بخش وجود دارد، لذا می‌طلبد در این خصوص مدیریت خوبی را داشته باشیم.

آزادی با تبیین تجاری‌سازی چای و تنوع محصولات فناورانه در حوزه صنعت به دم‌نوش‌های گیاهی اشاره کرد و گفت: با توجه به ترغیب بازار از دم‌نوش‌ها می‌توان  آن‌ها را نیز وارد بازار کرد.

به گزارش فارس، بعد از نشست خبری خبرنگاران با رئیس پژوهشکده چای کشور اصحاب رسانه از تمام آزمایشگاه‌ها و کارخانه‌های چای درون پژوهشگاه که دومین کارخانه چای کشور است بازدید کردند، لذا گفتنی ست دومین کارخانه چای کشور در سال 1314 در چهار طبقه بتنی و ضد زلزله ساخته‌شده است.

انتهای پیام/ذ