![اجرای مشترک رامیز قلی اف و ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر در شب یلدای تهران](http://img8.irna.ir/1396/13960927/82767624/n82767624-72060581.jpg)
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، رامیز قلی اف روز دوشنبه در نشست خبری ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 با بیان اینکه پیوند ایران و جمهوری آذربایجان در این برنامه از طریق هنر و با صدای تار ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: با اینکه در کشورهای مختلفی اجرا داشته ام اما این برنامه از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا با اجرای موسیقی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
وی با بیان اینکه اجرای موسیقی مقامی و کلاسیک از برنامه های این ارکستر است، اظهار کرد: آثار این برنامه برای نخستین بار اجرا می شود و تازگی خاصی دارد و از سوی دیگر برای اولین مرتبه در تهران برای اجرای برنامه به صحنه خواهم رفت.
این هنرمند آذری افزود: تاکنون که به 70 سالگی رسیده ام برنامه های مختلفی را در سراسر جهان اجرا کرده ام و با هنرمندان بزرگی به صحنه رفته ام اما این نخستین همکاری من با دانشگاه و دانشجویان جوان که تازه به دنیای موسیقی راه یافته اند برای اجرای صحنه ای است.
** رامیز قلی اف : هر جای دنیا بروم ایران وطن دوم من خواهد بود
وی با بیان اینکه مردم ایران علاقه بسیاری به موسیقی دارند و برای هنر ارزش زیادی قائل می شوند، خاطرنشان کرد: به هر جای دنیا که بروم ایران وطن دوم من خواهد بود و با صدای تار به ملاقات مردم این کشور می روم.
این استاد موسیقی افزود: برای این ارکستر رپرتوآر (فهرست) بسیاری جا به جا شد اما دو موسیقی «اولین عشق» و «زیر نور ماه» که بسیار خاطره انگیز هستند را اجرا خواهم کرد.
قلی اف با بیان اینکه سفرهای بسیاری به کشور ایران داشته است، تاکید کرد: با ارکستر ملی و با حضور فرهاد فخرالدینی رپرتوآر مفصلی اجرا کردیم که همان ارکستر را در باکو نیز به صحنه بردم و با وی همکاری های بسیاری از جمله اجرای تار در سریال شهریار داشتم.
وی افزود: آرزو داشتم که در شهرهای مختلف ایران به صحنه بروم و همچنین اجراهای دیگری را نیز با فرهاد فخرالدینی داشته باشم که هنوز محقق نشده است.
به گفته وی طی 20 سال گذشته موسیقی در ایران پیشرفت بسیاری داشته است و نوازندگان به روش های صحیح به جلو حرکت می کنند.
این نوازنده تار آذربایجانی با اشاره به اینکه دوستی و برادری ایران و جمهوری آذربایجان به دوره های طولانی قدیمی باز می گردد، تصریح کرد: این دو کشور فرهنگ و تاریخ مشترکی دارند و ترددهای بسیاری داشته اند و همچنان از سوی هر دو کشور دعوت های بسیاری برای اجرای کنسرت موسیقی وجود دارد.
وی با بیان اینکه هیچ چیزی نمی تواند در ارتباط فرهنگی دو کشور خللی ایجاد کند، اظهار کرد: ساز تار برای کشور ایران یا جمهوری آذربایجان نیست بلکه هر کشوری ساز تار را با روش خود می سازد به همین دلیل صداهای متفاوتی از آن وجود دارد.
همچنین رئیس مرکز علمی و کاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 در این نشست یادآور شد: ارکستر این واحد دانشگاهی از سال 93 راه اندازی است و به فعالیت فارغ التحصیلان رشته موسیقی اختصاص دارد.
سوسن تقی پور با بیان اینکه هر مرکزی که رشته موسیقی را تدریس می کند به راه اندازی یک ارکستر نیاز دارد، گفت: آهنگ سازی یا نوازندگی برای کسب تجربه نیازمند حضور در صحنه اجرا است.
وی با بیان اینکه 70 درصد از فعالیت های آموزشی این واحد دانشگاهی به صورت عملی است، تاکید کرد: به همین دلیل نیازمند راه اندازی ارکستر بودیم اما اکنون نیازمند حمایت های دولتی و مردمی هستیم.
نشست خبری ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 با حضور علی اکبر قربانی و شهرام توکلی، رهبران این ارکستر، رشید وطن دوست و سوسن تقی پور در تالار وحدت برگزار شد
ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر 30 آذرماه و اول دی ماه در تالار وحدت اجرا خواهد داشت.
رامیز قلی اف، هنرمند مردمی جمهوری آذربایجان، متولد 30 اوریل 1947 است که پس از هفت سال تحصیل در مدرسه موسیقی، با موفقیت امتحانات ورودی را گذراند و در دانشگاه آکادمی موسیقی باکو ثبت نام کرد و در سال 1969 از دانشگاه فارغ التحصیل شد.
رامیز در سال 1974 در ژاپن جایزه ایفا کنندگان موسیقی قفقازی را کسب کرد و در پنجمین مسابقه اتحادیه هنرمندان مقام اول را در مسکو به دست آورد.
وی که اکنون یک نوازنده شناخته شده در جمهوری آذربایجان است، با ارکستر دی سولور، ارکستر سمفونی دانشگاه موسیقی آذربایجان و رادیو و تلویزیون این کشور همکاری می کند.
او کنسرتهای موفقیت آمیزی را در کشورهای مختلف همچون ترکیه، افغانستان، سوریه، هند، سوییس، آلمان، پاکستان، الجزایر، تونس، هلند، ژاپن، آمریکا، کانادا، دانمارک، ایران، عراق و فرانسه اجرا کرده است.
رامیز در سال ۱۹۹۸ در جشنواره موسیقی فولکلور جهان که توسط یونسکو در آمریکا برگزار شد، دیپلم افتخار مخصوص این جشنواره را دریافت کرد.
همچنین رشید وطن دوست خواننده این اجرا گفت: در اجرای اپرا تخصص دارم از سال 48 سولیست (تکنواز) اپرای تهران بودم و اکنون نیز در ارکستر ملی ایران فعالیت دارم تجربه اجرا با علی اکبر قربانی و شهرام توکلی را دارم و اکنون نیز برای خواندن از من دعوت شده تا در کنار هنرمند مطرح باکو قرار بگیرم.
شهرام توکلی از رهبران ارکستر نیز با بیان اینکه تاکنون برنامه های زیادی را با ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر اجرا کرده ایم، خاطر نشان کرد: این برنامه به دلیل همکاری با ازمیر قلی اف بسیار ارزشمند است.
علی اکبر قربانی دیگر رهبر این ارکستر با بیان اینکه از قدیم به موسیقی آذری علاقه مند بودم، خاطرنشان کرد: قطعاتی که در این اجرا به صحنه می بریم برای نخستین بار و برای این اجرا تنظیم شده اند.
فراهنگ ** 7561 **1055
خبرنگار: سارا کریمیان**انتشار: زینب کارگر