به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مسعود برومند در آیین اختتامیه هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار ضمن تاکید بر نقاط قوت و اصلاح ضعفهای این نمایشگاه گفت: یکی از نقاط قوت نمایشگاه امسال این بود که بسیاری از حوزههای تخصصی از علوم پایه تا هنر از مهندسی تا پزشکی در آن محصول داشتند که این گستردگی بسیار اثربخش است. مشارکت همه دانشگاهها نیز در نمایشگاه امسال نشانگر توجه جدی آنها به تجاریسازی و کارآفرینی شدن است.
وی اضافه کرد: بسیاری از طرحهای ارائه شده در این نمایشگاه میخواست یک نیاز را برطرف کند و این نشانه توجه جوانان به مشکلات مردم است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به ضعفهای نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی هم گفت: فناوران ما مدل کسب و کار مناسب را برای ارائه محصول خود به بازار در ذهن ندارند یا بعضاً مشتری خود را شناسایی نکردهاند که باید این ضعفها با مشاوره حل شود. همچنین منابع مالی فناوران با مدل توسعه محصول آنها همخوانی نداشت.
عدم اشراف کامل بر استانداردهای محصول نیز یکی دیگر از ضعفهایی بود که برومند به آن اشاره کرد و گفت: توجه به استانداردهالی ملی و بینالمللی بسیار مهم است اما مشکلات سیستمی هم وجود دارد یکی از اصول اساسی اقتصاد دانشبنیان این است که بازار هدف فقط بازار محلهای نیست بلکه جهانی است ما به عنوان مسئولان باید مکانیسمی برای حضور فناوران در بازارهای جهانی مهیا کنیم بسیاری از شرکتها از فرآیند دانشبنیان شدن گله داشتند که طولانی است در معاونت علمی باید دوره دانشبنیان شدن کوتاهتر شود.
وی با اشاره به وجود بیش از سه هزار شرکت دانشبنیان در کشور گفت: ما باید حمایتهای خود را از شرکتهای فناور به صرف اینکه دانشبنیان نیستند قطع نکنیم.
برومند بر لزوم وجود یک پنجره واحد برای صدور مجوزها تاکید کرد و گفت: این اتفاق باید بیفتد تا فناوران به دنبال یک مجوز از این سازمان به آن سازمان نروند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ادامه داد: پارکها نشان دادند که در توسعه استانی میتوانند نقش مهمی ایفا کنند چه در بحث اشتغال و چه در ایجاد ارزش افزوده، متاسفانه ما در تحقیق و توسعه از شرکتهای دانشبنیان به خوبی حمایت نمیکنیم. گشودن بازار شرکتهای بزرگ به روی شرکتهای کوچک امری الزامی است چون این شرکتهای بزرگ هستند که میتوانند بازار ایجاد کنند و در این زمینه ما باید به آنها فشار بیشتری بیاوریم.