شناسهٔ خبر: 23079369 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران:

چوب حراج بر شرکت های دارویی ورشکسته

صاحب‌خبر -

سلامت نیوز:عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: بزرگترین مشکل کشور نبود استراتژی مدون برای داروسازی است و به همین دلیل حاشیه ها اولویت داروسازان کشور می شود.
به گزارش سلامت نیوز برنامه "صبح و گفت و گو" رادیو گفت و گو با موضوع چوب حراج بر شرکت های دارویی ورشکسته ، با حضور دکتر محمد بقایی مشاور و نماینده هیئت مدیره انجمن داروسازان کشور و دکتر علی منتصری عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران به روی آنتن رفت.


دکتر محمد بقایی در آغاز با بیان اینکه حال و روز صنعت داروسازی و اقتصاد داروخانه اصلا خوب نیست، اظهار داشت: متاسفانه وضعیت بد موجود روز به روز هم بدتر می شود. بعد از اجرای طرح تحول سلامت، علیرغم هشدارهای مختلف کارشناسان، دوره وصول مطالبات برای صنعت داروسازی بیشتر و بیشتر شد به طوری که از 300 روز سال 95 به 365 روز رسیده است.


وی تصریح کرد: این عقب افتادن مطالبات سرمایه در گردش صنعت داروسازی را از بین برد و هم در پایین دست، داروخانه ها را با لطمات بسیار جبران ناپذیری روبرو کرد و کم کم به سمت ورشکستگی می رود.


مشاور و نماینده هیئت مدیره انجمن داروسازان کشور با اشاره به اینکه ترکیه یک الگوی مناسب برای صنعت داروسازی است، عنوان داشت: در سال 2004 یک استراتژی مدونی برای بخش دارو و سلامت شکل گرفت؛ الگوی ترکیه این است که باید تبدیل به یک تولیدکننده داروهای "هایتک" و با تکنولوژی متوسط در اروپا جهت تامین مناطق بسیار زیادی از دنیا شوم. تمام سرمایه گذاری ها نیز بر اساس این استراتژی شکل می گیرد.


در ادامه دکتر علی منتصری با بیان اینکه مشکل اصلی در صنعت داروسازی این است که حواشی همیشه به متن تبدیل می شود، گفت: در طول دو دهه گذشته این اتفاق بارها افتاده است و صنعت داروسازی را دچار مشکل کرده اند.


وی تصریح کرد: مشکل دیگر صنعت داروسازی این است که حکومت دولتمردان حاکم است و همچنین خصولتی بودن غالب کارخانه های داروسازی چالش دیگری است. از سوی دیگر سازمان غذا و دارو هر روز مقررات خودش را سخت تر می کند یعنی هر روز آئین نامه می گذارد و جلوی کار تولید را می گیرد.


عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران درباره مسئولیت نظارت بر صنعت داروسازی بیان داشت: وزارت بهداشت مسئول نظارت در امر دارو است نه مسئول تنظیم اقتصاد دارو. البته یک شاخه ای در معاونت وزارت بهداشت برای تامین دارو برای سیستم بیمارستان ها و دانشگاه داریم اما این یک سیستم جدا است و نباید باعث شود اقتصاد وزارت کشور در دست وزارت بهداشت باشد.


وی اضافه کرد: وقتی وزارت بهداشت به دارو اجازه ورود می دهد و تنظیم می کند چه چیزی وارد شود یعنی به سمت اقتصاد دارو گرایش داریم. بزرگترین مشکل کشور این است که یک استراتژی مدون برای داروسازی نداریم و به همین دلیل حاشیه ها اولویت داروسازان کشور می شود.