شناسهٔ خبر: 23077059 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پیکر پادشاه پیشین ایتالیا پس از 70 سال از مصر به زادگاهش بازگشت

تهران – ایرنا – پیکر«ویکتور امانوئل سوم» پادشاه ایتالیا که در سال 1946 از سلطنت کناره گیری کرد و یک سال بعد، در تبعیدگاهش در اسکندریه مصر از دنیا رفت، روز یکشنبه با هواپیما به زادگاهش منتقل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش رویترز، سخنگوی منطقه «ویکوفورته» واقع در شمال غرب ایتالیا در این باره اعلام کرد: امانوئل سوم قرار است در آرامگاه خانوادگی خود در این منطقه به خاک سپرده شود.
امانوئل سوم در سال 1900 پس از ترور پدرش به سلطنت رسید. ایتالیا در دوران 46 ساله سلطنت او، شاهد حکومت «بینیتو موسولینی» رهبر فاشیسم ایتالیا بود.
از مهم ترین انتقادات به پادشاه پیشین ایتالیا، آن است که وی در سال 1922 میلادی نتوانست مانع از قدرت گیری موسولینی شود.
نقد دیگر به ماجرای سال 1944 بر می گردد که او در برابر ارتش آلمان نازی مقاومت نکرد و از رم گریخت.
پس از آن که ایتالیا در همه پرسی، برقراری نظام دمکراسی را بر سلطنتی برگزید، وی شهر ساحلی اسکندریه مصر را به عنوان تبعیدگاهش انتخاب کرد. او سرانجام در سال 1947 در آن شهر درگذشت.
براساس قانون اساسی ایتالیا که پس از جنگ جهانی دوم تدوین شد، افراد ذکور خانواده سلطنتی ایتالیا به دلیل همکاری با موسولینی حق ورود به کشور را نداشتند. این قانون سال 2002 لغو شد.
پیشینه تاریخی امانوئل سوم، بحث های زیادی را درباره انتقال پیکر او به زادگاهش ایتالیا مطرح کرد.
شبس**9363*1488* مترجم: محمد تدو*انتشار دهنده: بهمن بامداد**

انتهای پیام /*