شناسهٔ خبر: 23076308 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

برای نخستین بار در کشور توسط شرکت صنایع‌غذایی گرین‌تاپ صورت گرفت

راه‌اندازی صـنعت بسته‌بندی زیـتون درجـه یک در قـم

صاحب‌خبر -

اشاره: برای نخستین بار در کشور شرکت صنایع‌غذایی گرین‌تاپ شرکت پسته سبز ایرانیان در شهرک صنعتی شکوهیه قم به معرفی و عرضه زیتون درجه یک در بسته‌بندی‌های شکیل با سایزهای متفاوت، اقدام کرده و امکان استفاده از این محصول ارزشمند غذایی را برای قشرهای مختلف جامعه و حتی قشرهای کم درآمد را فراهم ساخته است.
فراهم‌سازی زمینه مصرف زیتون توسط اقشار مختلف 
محمدمسعود شجاع‌فرد مدیر عامل شرکت صنایع‌غذایی گرین‌تاپ در یک اقدام ابتکاری برای نخستین بار در کشور صنعت بسته‌بندی زیتون درجه یک را راه‌اندازی کرده و با قرار دادن زیتون در بسته‌بندی‌های کوچک، امکان دسترسی و استفاده قشرهای مختلف جامعه را به این محصول ارزشمند مهیا ساخته است.
این مدیر خوش فکر و خلاق در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه صنعت غذایی و از جمله زیتون در کشور ما مغفول مانده؛ از علاقه‌مندی خانوادگی خود به کار تولید و اشتغالزایی خبر داد وگفت: در خانواده‌ای اهل تولید پرورش یافته‌ام و پدر من از تولیدکنندگان قدیمی ‌فرش ایران به شمار می‌رود. وی با بیان اینکه علاقه به تولید و اشتغالزایی از دوران کودکی در من جوانه زد افزود: به لطف خدا موفق به تاسیس و راه‌اندازی یک  واحد صنعتی تولیدی شده‌ایم، که به لحاظ علاقه و تعصب به زادگاه خود مرکزیت این واحد را در استان قم مستقر کرده‌ام.
مدیر شرکت صنایع‌غذایی گرین تاپ در ادامه، استان قم را با توجه به نزدیکی به پایتخت و استان‌های مهم کشور، برای کار تولیدی مناسب دانست و با اشاره به اینکه قبل از تاسیس این شرکت درصدد احداث یک مجموعه در اصفهان بودم تصریح کرد: از سال 88 به مدت دو سال برای طرح مزبور در اصفهان زمان اختصاص داده و یک چشمه زلال آب را در آن استان شناسایی و جهت تست به فرانسه ارسال کردیم که موردتایید قرار گرفت. طی دوسال تلاش بی وقفه جهت انجام امور و مراحل اداری آن مجموعه در هفته سه بار مسافت 780 کیلومتری سمیرم (در استان اصفهان) و تهران را طی می‌کردم و هزینه‌های سنگینی برای طرح یاد شده متحمل شدم با این وجود و در حالیکه طرح تولید و بسته‌بندی از ظرفیت اشتغالزایی برای 200 نفر برخوردار بود، متاسفانه مقامات مسوول وقت اصفهان هیچگونه همکاری با من نداشته و بعضا مشکل و مانع نیز در مسیر برنامه‌های من ایجاد  می‌کردند که در نهایت ناگزیر از رها کردن آن طرح و ترک اصفهان شدم.
معرفی خواص زیتون هدف اصلی 
محمد مسعود شجاع فرد در ادامه با اشاره به اینکه طرح احداث صنعت بسته‌بندی محصولات غذایی (زیتون) در سال 93 در ذهن من شکل گرفت خاطرنشان کرد: هدف اصلی از احداث این واحد معرفی زیتون و خواص سرشار آن برای سلامتی انسان و همچنین فراهم ساختن امکان تهیه آن برای قشرهای کم درآمد جامعه است.
وی با بیان اینکه زیتون و بسته‌بندی‌های شکیل و کوچک با قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد گفت: از آنجایی که طرح بسته‌بندی زیتون درجه یک کاری نو و متفاوت به شمار می‌رود، مراحل نسبتا دشواری را در یک پروسه زمانی طی کرده و حدود یکسال روی مقوله بسته بندی تحقیق و مطالعه انجام دادیم.
وی با اشاره به اینکه تمامی‌ایده‌ها و طرح‌ها حاصل ابتکار شخصی بوده است. اظهار کرد: ایده خود را به صنعت‌گر کامپیوتر ارایه داده و کار قالب‌سازی را در چند مرحله انجام دادیم که مرحله عملیاتی شدن طرح، یکسال به طول انجامید.
ایجاد مانع با مکانیزم‌های قانونی مقابل کپی‌برداران 
مدیر شرکت صنایع غذایی گرین تاپ همچنین با بیان اینکه کار ثبت این طرح یک سال زمان برد؛ گفت: از آنجایی که کپی‌برداری از کار دیگران در جامعه ما رواج دارد و قانون کپی رایت معمولا رعایت نمی‌شود سعی کردیم با مکانیزم‌های قانونی، مانعی برای کپی‌برداران ایجاد کنیم. وی در ادامه از تهیه و نصب ماشین‌آلات مربوطه و تدارک دیگر امکانات به منظور بهره‌برداری رسمی‌از واحد تحت مدیریت خود خبر داد و تصریح کرد: با آزمون و خطاهای متعدد و صرف هزینه‌های سنگین سرانجام به فرمول مورد نظر خود به منظور ارایه کاری بی‌عیب و نقص و کامل و شکیل به مصرف‌کننده، دست یافتیم.
استقبال چشمگیر مصرف‌کنندگان از تولیدات 
وی با ابراز خشنودی از استقبال چشمگیر مصرف‌کنندگان اعلام کرد: تاکنون افزون بر یک میلیارد و 650 میلیون تومان برای تاسیس، احداث و تجهیز و راه‌اندازی این واحد هزینه شده که این مبلغ عمدتا از محل منابع سرمایه‌گذاری شخصی تامین و پرداخت شده است. وی با اشاره به مساعدت و تعامل لبانک صنعت و معدن در تامین بخشی از سرمایه گذاری گفت: اگر چه مبلغ تخصیص یافته بانک عامل بسیار اندک بوده اما در این هنگام کمبود نقدینگی و مقررات بروکراتیک و سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات؛ اقدام بانک صنعت و معدن برای ما بسیار ارزشمند بوده و به خصوص سرکار خانم صادق نیا از مدیران متعهد این بانک همکاری و تعامل ارزشمندی با ما به عمل آورد که جا دارد از مدیریت و پرسنل به خصوص از خانم صادق نیا تشکر و قدردانی کنیم.
ظرفیت تولید روزانه یک تن زیتون 
مهندس محمد مسعود شجاع فرد در ادامه دستگاه‌ها و ماشین‌آلات نصب شده در مجموعه تحت مدیریت خود را همگی ساخت کشورمان عنوان کرد و گفت که اساسا دو دستگاه به صورت انحصاری و براساس سفارش ما ساخته شده و مشابه ایرانی و خارجی ندارد.
وی سپس با اعلام اینکه ظرفیت این مجموعه تولید روزانه یک تن زیتون است؛ تصریح کرد: این در حالیست که بازار ظرفیت این حجم را داشته باشد، به طوری که در صورت افزایش میزان تقاضا این ظرفیت تا سه تن در روز نیز قابل افزایش است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به تقاضای بازار، روزانه 600 کیلو تولید و عرضه می‌کنیم افزود: بسته‌بندی زیتون در ظرف‌های متفاوت را در دستور کار داریم که به زودی اجرایی خواهد شد ودر آن ظرف‌ها زیتون‌های ریز تر قرار داده می‌شود تا قشرهای کم‌درآمد جامعه توان خرید آن را داشته باشند.
خرید زیتون از مراکز معتبر مستقر در استان قم 
مدیر شرکت صنایع غذایی گرین تاپ آن گاه با اعلام اینکه زیتون را عمدتا از مراکز معتبر مستقر در استان قم تهیه می‌کنیم؛ خاطرنشان کرد: زیتون مجتمع  کشت و صنعت جناب آقای بلند نظر تنها زیتون ارگانیک کشور است که خرید اصلی ما را تشکیل می‌دهد. بخش اندکی از زیتون را هم از استان‌های شمالی کشور و بخشی دیگر را از بنکداران بازار تهیه می‌کنیم. مهندس شجاع فرد همچنین گفت: در این مجموعه فعلا 5 نفر در یک شیفت مشغول فعالیت هستند که در صورت فراهم شدن بستر مناسب جهت توسعه خدمات و افزایش ظرفیت مجموعه تعداد بیشتری جذب کار خواهند شد. وی آنگاه با مثبت ارزیابی کردن همکاری و تعامل معاونت غذا و دارو با مجموعه تحت مدیریت خود؛ اظهار کرد: از آنجایی که بیس کار مبتنی بر اصول و موازین بهداشتی مورد نظر مقامات غذا و دارو بوده؛ نظر موافق نسبت به این مجموعه داشته و کارشناسان این اداره در بازدید از این واحد، ما را مورد تایید و تشویق قرار دادند که جا دارد از مسوولان معاونت غذا و دارو از همین تریبون تشکر و قدردانی کنیم. 
محمد مسعود شجاع فرد با بیان اینکه از زمان استارت کار تا بهره‌برداری حدود 3 سال طول کشیده، که زمین مجموعه را از شرکت شهرک‌های صنعتی (شکوهیه قم) خریداری کرده‌ایم، گفت: تاکنون مسوولان، ذیربط از این مجموعه دیدن نکرده‌اند اما حدود دو ماه قبل در تماسی از سوی مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت به ما اعلام شد که قصد دارند از استاندار برای بازدید از این واحد دعوت به عمل آورند. بدون شک بازدید نماینده ارشد دولت در استان از این واحد مایه مباهات و موجب خشنودی ما خواهد بود که هنوز این وعده عملی نشده است.
مشکلات و موانع سر راه تولید 
وی در ادامه با برشمردن برخی مشکلات و موانع، مشکل آب شهرک صنعتی را مورد اشاره قرار داد و آن را بسیار نامناسب برای مصرف توصیف کرد به طوری که حتی دستگاه‌های تصفیه پس از دو یا سه ماه کار کردن نیاز به تعمیرات دارند و جوابگوی کار نیستند. محمد مسعود شجاع فرد با بیان اینکه این مجموعه از نعمت برق بهره‌مند است؛ اظهارکرد: اداره برق هیچ همکاری در زمینه برق‌رسانی به این مجموعه با ما نداشته و تمامی‌هزینه‌های مربوطه را که 60 میلیون تومان برآوردشده بود را خودمان شخصا پرداخت کرده‌ایم.
ضریب امنیت شهرک صنعتی شکوهیه بالا است
وی سپس ضریب امنیت شهرک صنعتی را بالا توصیف و از آن ابراز رضایت کرد. مدیر عامل شرکت صنایع غذایی گرین تاپ همچنین حوزه فروش محصولات این شرکت را فعلا بازارهای داخلی کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به کیفیت بالای زیتون و بسته‌بندی این محصول می‌توانیم در عرصه صادرات فعالانه حضور داشته باشیم اما فعلا شرایط و امکانات حضور مستقل در صادرات را نداریم و چند تن از افراد واسطه به این منظور با ما وارد مذاکره شده بودند که به علت تقاضای حاشیه سود بسیار بالا از سوی آنها به توافق نرسیدیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به صورت مویرگی محصولات را پخش می‌کنیم افزود: تاکنون به بنکداران و توزیع کنندگان هم محصول خود را عرضه نکرده ایم و تمامی‌چرخه فروش را فعلا تحت کنترل خود داریم. محمد مسعود شجاع فرد صنایع غذایی و بسته بندی کشورمان را مهجور قلمداد کرد و گفت: محصولات با کیفیت و درجه یک کشورمان از جمله زیتون، زعفران و نظایر آن در بازارهای خارجی با بسته‌بندی همان کشورها به فروش می‌رسند.
تسهیل روند بروکراسی‌های  اداری از پیش پای تولیدکنندگان 
مدیر عامل شرکت صنایع‌غذایی گرین‌تاپ عدم حمایت مسوولان ذیربط از تولید کنندگان و کارآفرینان را ریشه اصلی و عمده مشکلات و موانع دانست و افزود: در حالی که از نظر ریالی و تسهیلات بانکی حمایتی از تولیدکنندگان صورت نمی‌گیرد متاسفانه در زمینه اداری نیز کارآفرینان با بی‌مهری‌هایی مواجه هستند.
وی با ابراز شگفتی از اینکه مراحل ثبت شرکت یکسال به طول انجامید و هزینه‌های هنگفتی بابت آن پرداخت نمودیم خواستار آن شد که مسوولان حداقل مقررات دست وپاگیر اداری را برای تولید کنندگان تسهیل کنند و به طور مشخص زمان به ثبت رساندن طرح‌ها و شرکت‌ها را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه: بروکراسی اداری و عدم حمایت سیستم بانکی، تولیدکنندگان را در نهایت دلسرد می‌کند؛ گفت: هر ایده و طرح نو و ابتکاری در پیچ و خم بروکراسی‌های اداری، به دست فراموشی  سپرده خواهد شد.
ایده جدیدی در بسته‌بندی نوین خشکبار دارم 
مهندس شجاع فرد با اعلام اینکه هم اکنون ایده جدیدی در بسته‌بندی نوین خشکبار دارم که مشابه ایرانی و خارجی این ایده وجود ندارد تصریح کرد: ما به دلیل علاقمندی فراوان به کار تولیدی و سابقه دیرینه خانوادگی در بخش تولید، میدان را خالی نخواهیم کرد اما انتظار داریم از برخی حمایت‌ها برخوردار شویم.
وی در همین زمینه از بسته بندی پسته عالی و درجه یک ایرانی به عنوان طرح آینده خود نام برد که در سطح جهان بی نظیر بوده و از بازار صادراتی بسیار بزرگی برخوردار است که به تبع آن ارزآوری قابل‌توجهی برای میهن اسلامی به دنبال خواهد داشت.
هدایت تسهیلات ارزان قیمت به سمت تولید و اشتغالزایی 
مهندس محمد مسعود شجاع فرد با تاکید بر اینکه خواسته‌های ما از مسوولان دولتی ذیربط جنبه شخصی ندارد خاطرنشان کرد: هر توقع و خواسته ما از دولت تدبیر و امید منافع تولیدکنندگان و کارآفرینان را به جایگاه صنعت نزدیک می‌کند که بدون شک از منافع جامعه جدا نیست.
وی با ابراز تاسف از اینکه در برخی موارد وام‌های کلان به افرادی پرداخت می‌شود که آن را در کارآفرینی و تولید هزینه نمی‌کنند؛ خواستار هدایت تسهیلات ارزان قیمت به سمت تولید و اشتغالزایی شد. وی در پایان از همکاری و تعامل همه مسوولین خصوصا معاونت غذا و دارو تشکر و قدردانی کرد.