شناسهٔ خبر: 23076172 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سیرابی محصولات کشاورزی بناب با چاه‌های غیرمجاز

سرپرست فرمانداری بناب: سالانه ۲۵ میلیون متر مکعب آب از چاه‌های غیر مجاز برای آبیاری محصولات کشاورزی پر آب بر شهرستان برداشت می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امین رفیعی در نشست شورای حفاظت از منابع آب بناب افزود: ۵۰ درصد نیاز آبی بخش کشاورزی شهرستان از آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود و اگر به درستی مدیریت و مصرف نشود، در آینده‌ای نزدیک علاوه بر شوری، کیفیت آن هم کاهش یافته و به هیچ وجه قابل تجدید نخواهد بود.
به گفته وی هم اکنون ۷ هزار و ۸۹۳ حلقه چاه از منابع آبی زیرزمینی این شهرستان تغذیه می‌کند که ۴ هزار و ۷۵۰ حلقه از این چاه‌ها به خصوص در روستای قره چپق، غیر مجاز است.
سرپرست فرمانداری بناب همچنین گفت: حکم قضایی برای بستن ۵۰ حلقه از  چاه‌های غیر مجاز صادر شده است، اما در صورت مراجعه داوطلبانه کشاورزان برای تجمیع چاه‌های غیر مجاز، به ازاء هر پنج حلقه چاه غیر مجاز، مجوز یک حلقه چاه مجاز صادر خواهد شد که نقش بسزایی در حفظ میزان و کیفیت آب‌های موجود شهرستان خواهد داشت.
رفیعی افزود: اقدامات موثر دیگری برای کاهش مصرف آب کشاورزی شهرستان از جمله کاهش سطح زیر کشت محصولات پرآب بری همچون پیاز از ۵۰۰ هکتار به ۱۰ هکتار و جایگزینی محصولات کم آب بری مثل کلزا انجام شده است.
وی همچنین به تامین حق آبه کشاورزی بناب از منابع آبی تعریف شده تاکید کرد و نظارت بیشتر بر منابع آبی سد دوش را از مسئولان مربوط خواستار شد.