شناسهٔ خبر: 23076016 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

روان پریشی را با این گیاه درمان کنید

یافته های جدید محققان موسسه روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب کالج لندن نشان می دهد گیاه شاه دانه در آینده ای نه چندان دور به عنوان دارویی برای درمان روانپریشی استفاده خواهد شد.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / به گزارش ایران به نقل از رویترز، این گروه از محققان اعلام کردند در یک آزمایش روی یک سری بیمار مشخص شد عناصر موجود در شاه دانه در روند بهبود علائم بیماران روان پریش موثر واقع شده است.

به رغم اینکه گفته می شود تتراهیدروکانابینول که با نام‌های تی‌اچ‌سی، دلتا۹ - تی‌اچ‌سی و دلتا۹-تتراهیدروکانابینول نیز شناخته می‌شود، یکی از گونه‌های کانابینویدها و ماد محرک عصبی اصلی موجود در شاه‌دانه است و سیستم عصبی مرکزی بدن را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث عوارضی از قبیل سستی، افزایش حساسیت حواس و اختلال در درک محیط می‌شود و تأثیرات فیزیولوژیک تی‌اچ‌سی شامل افزایش سرعت ضربان، خشکی دهان، افزایش اشتها، تعریق بیشتر بدن و کاهش فشار خون را به همراه دارد، اما یافته های جدید حاکی از آنست که این گیاه می تواند در درمان روان پریشی کاربرد داشته باشد، بنابراین این محققان بر این باورند که در آینده ای نه چندان دور شاه دانه در درمان برخی بیماری های روانی می تواند تاثیرگذار باشد.
این آزمایش روی گروهی از افراد مبتلا به سایکوز انجام شد و محققان این پروژه دریافتند علائم بیماران بعد از استفاده از شاه دانه بهبود یافته است. نتایج این مطالعه بسیار برای درمان این گروه از بیماران امیدبخش بوده چراکه نشانه ها و عملکرد شناختی این گروه شرکت کننده در این آزمایش بهتر از قبل از استفاده از این گیاه گزارش شده است.
محققان این آزمایش را در مؤسسه روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب کالج لندن روی گروهی از افراد مبتلا به روان پریشی انجام دادند و نتایج این یافته ها را در یک مجله تخصصی در زمینه روانپزشکی منتشر کردند.

در این آزمایش، 88 بیمار مبتلا به روانپریشی، به مدت شش هفته از شاه دانه استفاده کردند. دانشمندان ضمن ارزیابی علائم این گروه آزمایشی قبل و بعد از استفاده از این گیاه، عملکرد آنها را نیز مورد بررسی قرار دادند.
این مطالعه نشان داد، احتمال می رود شاه دانه در علم روانپزشکی نقش قابل توجهی داشته باشد. فیلیپ مک گویار که ریاست این تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد، گفت: بیماران شرکت کننده در این آزمایش عوارض جانبی ناخواسته خود را حین این فرایند نیز گزارش می دادند که آنها نیز در دست بررسی است، با وجو اینکه هنوز دقیقا مشخص نیست شاهدانه چگونه روی سیستم بدن بیماران عمل می کند، اما می توان از آن برای درمان روان پریشی استفاده کرد. تحقیقات این گروه علمی همچنان ادامه دارد.