شناسهٔ خبر: 23074573 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

اخبار دیپلماسی

صاحب‌خبر -

دیدار رئیس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان با ظریف
واصف طالب اف، رئیس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان ظهر دیروز با دکتر محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش ایسنا، در این دیدار رئیس مجلس خودمختار نخجوان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران، از افزایش مناسبات دو کشور ایران و جمهوري آذربایجان، به‌ویژه مناسبات با جمهوری خودمختار نخجوان ابراز رضایت کرد و گفت: آمادگی داریم که همکاری‌ها را در زمینه‌های انرژی، گردشگری و حمل‌ونقل بیش از پیش با ایران توسعه دهیم. ظریف نیز در این دیدار اظهار داشت: مردم ایران و جمهوري آذربایجان، هر دو کشور را خانه خود می‌دانند و احساس غربت نمی‌کنند. جمهوری اسلامی ایران از توسعه و تسهیل روابط در زمینه‌های مختلف استقبال می‌کند و ما آمادگی داریم در زمینه‌هایی که یاد شد به‌ویژه راه‌آهن، راهسازی و پروژه‌های زیربنایی، کشاورزی، تولیدات مشترک، تسهیل امور گمرکی و تولید برق و ... ‌همکاری‌ها را افزایش دهیم.

شمخانی امروز به کردستان سفر می‌کند
دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورایعالی امنیت ملی صبح امروز (دوشنبه 27آذرماه) با سفر به استان کردستان در چند برنامه فرهنگی، دانشجویی و اداری در سنندج شرکت می‌کند. دبیر شورایعالی امنیت ملی ضمن شرکت در همایش بزرگداشت شهدای ترور استان کردستان در این مراسم سخنرانی خواهد کرد. شرکت در جلسه شورای اداری استان کردستان از برنامه‌های دیگر سفر دریابان شمخانی به استان کردستان است. دبیر شورایعالی امنیت ملی همچنین در جریان سفر به شهر سنندج در همایش مجمع پیشکسوتان جهاد و شهادت استان کردستان نیز شرکت کرده و ضمن دیدار با ایثارگران این استان با آنها گفت‌وگو خواهد کرد. شمخانی در سفر به استان کردستان با حضور در اجتماع دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های سنندج در جمع آنان سخنرانی می‌کند.

وزیر خارجه فرانسه: توافق هسته‌ای باید حفظ شود
وزیر امور خارجه فرانسه تأکید کرد: اگر چه رئیس‌جمهوری آمریکا از تأیید توافق هسته‌ای با ایران خودداری کرده است، این توافق باید حفظ شود.
به‌ گزارش ایسنا، ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه در گفت‌وگو با شبکه رادیویی آرتی‌ال گفت: اگر چه دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا نتایج گزارش‌های پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید نکرد، این مسأله به هیچ‌وجه موضع ما را در قبال ایران تغییر نمی‌دهد؛ امیدواریم ایران نیز تغییر موضع ندهد. لودریان درباره سفرش به ایران گفت: به ایران سفر خواهم کرد تا سه نکته را با مقامات ایرانی مطرح کنم؛ نکته اول این‌که توافق هسته‌ای وین که به تصویب جامعه بین‌الملل نیز رسید و این امکان را فراهم می‌کند تا مانع دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای شود، باید حفظ شود.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که آزمایش موشک‌های بالستیک و افزایش توانایی ایران در این زمینه ما را نگران کرده است؛ زیرا این خطر وجود دارد که تعادل منطقه به هم بخورد. وزیر امور خارجه فرانسه گفت: نکته سوم که از همه مهمتر است، حضور ایران در سوریه است. راه‌حل صلح‌آمیز درباره اوضاع خاورمیانه از راه تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه امکانپذیر است و این‌که هر یک از طیف‌های مختلف در سوریه بتوانند بدون مداخلات خارجی در کنار یکدیگر در صلح زندگی کنند. این مشکل اساسی ما با ایران است که در این زمینه اختلاف نظر داریم. بهتر است در اسرع وقت برویم و این موضوع را به ‌طور مستقیم به آنها بگوییم. وی همچنین قرار است در روزهای آینده به واشنگتن سفر کند تا در دیدار با مقامات آمریکایی درباره ایران و توافق هسته‌ای گفت‌وگو کند.

ایران و بیت‌المقدس موضوع گفت‌وگوی معاون رئیس‌جمهوری آمریکا در سفر به منطقه
معاون رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است به خاورمیانه سفر کند تا در دیدار با مقامات صهیونیستی و مصری درباره تصمیم ترامپ برای به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و ایران گفت‌وگو کند.
به گزارش رویترز، مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا این هفته به مصر و اراضی اشغالی سفر خواهد کرد. هدف از این سفر، تلاش برای رفع نگرانی‌های جهان عرب از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی است. مقامات آمریکایی گفته‌اند که مقابله با سیاست‌های ایران در منطقه و برنامه موشکی ایران نیز از موضوعاتی است که مایک پنس درباره آن با رهبران صهیونیستی و مصر گفت‌وگو و تبادل‌نظر خواهد کرد. پنس که از حامیان تصمیم ترامپ درخصوص بیت‌المقدس است، در سفر سه روزه خود به منطقه همچنین قرار است درباره مقابله با داعش و تروریسم رایزنی کند. معاون رئیس‌جمهوری آمریکا ابتدا به مصر و سپس به اراضی اشغالی خواهد رفت.

برچسب‌ها: