به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا و به نقل از عصرهامون، گویا باید همیشه اتفاقاتی رخ دهد تا مردم به سیاسی بودن یک فعالیت در کشور پی ببرند، تالاب هامون نیز از این دست فعالیت های سیاسی است.
علیرضا کیخا فرماندار هامون در شمال سیستان و بلوچستان در خصوص آتش سوزی چندی پیش گفت: 60 هکتار از مراتع تالاب بین المللی هامون در آتش سوزی روز جمعه از بین رفت هر چند نیره پورملایی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان وبلوچستان درباره شگفت آور بودن بزرگی مساحت درگیر با آتش که از سوی فرمانداری هامون در رسانه ها اعلام شد با یادآوری اینکه در آتش سوزی قبلی نیز همین اشتباه از سوی این ارگان رخ داده بود و ما اصلاحش کردیم گفت: من هم آمار ارائه شده را قبول ندارم و به آقای فرماندار نیز گفته ام. محیط بانان ما درحال تخمین برآورد هکتار آتش سوزی هامون هستند وبه زودی طی 24 ساعت آینده رقم دقیق و نهایی مساحت مراتع سوخته را اعلام می کنند.
علی ای حال در این گزارش به دنبال بررسی چرایی مساحت آتش سوزی و ضد و نقیض گویی فرماندار هامون و مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان نیستم بلکه برآنیم تا فعالیت های سیاسی سکاندار محیط زیست دولت یازدهم در خصوص تالاب هامون را برای مردم در چند خط روشن سازیم.
ابتکار دولت دهم اردیبهشت ماه سال 95 با بزن و بکوب و راه اندختن شویی تبلیغاتی تلاش دولت یازدهم را زمینه ساز ثبت تالاب بینالمللی هامون به عنوان زیستکره در جهان دانست حال آنکه باگذشت قریب به دو سال از این عنوان بین المللی این وصله هم نتوانسته درد هامون را دوا کند.
موید این ادعا تصویر خارق العاده ای است که چند روزی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود و باعث تمسخر کاربران نسبت به نوع اطفای حریق در تالاب هامون شده است.
اما ماجرای این تصویر از این قرار است که گویا جمعه 24 آذر ماه آتش برخی از نقاط تالاب هامون را در بر می گیرد و از آنچه در تصاویر مشاهده می شود به دلیل نبود وسایل اطفای حریق، خانم دهمرده رئیس منابع طبیعی شهرستان هامون با استفاده از چادرش تلاش می کند تا آتش را خاموش کند، البته برخی دیگر نیز با کمک بیل و گلنگ و تیشه آتش تالاب هامون را خاموش کردند.
این تلاش خانم رئیس بیش از پیش سیاسی کاری مسئولین گذشته محیط زیست را عیان می سازد همان هایی که هامون را با یک دیپلم بین المللی صرفا به جهت مانور تبلیغاتی چند روزی بر سر زبان آوردند و سپس رهایش کردند تا امروز در آتش بسوزد.
تاسف بارتر از این موضوع اینکه رسانه ها بارها با صدای رسا سیاسی کاری خانم ابتکار در خصوص تالاب هامون در دولت یازدهم را فریاد زدند اما گوش کسی بدهکار این حرفا نبود.
دهن کجی سکانداران محیط زیست به مردم آن روزی عیان تر شد که با وجود اینکه زابل به عنوان آلوده ترین شهر جهان انتخاب شد، ابتکار دولت یازدهم، جایزه ملی محیط زیست را به استاندار سیاسی سیستان و بلوچستان اهدا کرد تا نشان دهد اولویت کاری این بانو نه هامون بود و نه مردم.
به نظر می رسد مردم بازهم باید منتظر تدبیر دولت امیدی بمانند که دیروزش ابتکار بود و امروز هم کلانتری که هنوز رنگش را هم ندیده اند، ابتکار هر چه بود چند سفر به هامون در کارنامه اش دیده می شود اما رئیس جدید سازمان محیط زیست گویا اولویت های مهم تری از تالاب هامون و مردمانش دارد!
انتهای پیام/