شناسهٔ خبر: 23073978 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خبر داد

احتمال امضای دومین قرارداد جدید نفتی ایران با مرسک

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه شرکت های مختلفی برای توسعه لایه های نفتی پارس جنوبی اعلام آمادگی کرده اند، گفت: مذاکرات با مرسک دانمارک پیشرفت بیشتری از دیگر مذاکرات داشته و احتمال امضای دومین قرارداد جدید نفتی با این شرکت برای توسعه لایه های نفتی پارس جنوبی قوت گرفته است.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /به گزارش «خبرنگار ایران آنلاین» محمد مشکین فام در نشست خبری امروز ادامه داد: البته برخی مسائل هنوز حل نشده اما امیدواریم که طی ٢ ماه آینده حل و منجر امضای تفاهمنامه و قرارداد شود.

او در مورد احتمال ادغام این شرکت با شرکت توتال فرانسه توضیح داد: تدابیر ویژه برای این موضوع اندیشیده شده اما هنوز این دو شرکت ادغام نشده اند و ما اگر قبل از هر تغییری در ساختار این دو شرکت با مرسک از نظر فنی و مالی به نتیجه برسیم، با لحاظ تمام ملاحظات  قرارداد را امضا خواهیم کرد.
او در خصوص روند اجرای طرح توسعه فاز ١١ پارس جنوبی توسط توتال نیز توضیح داد: توتال حتی جلوتر از برنامه در حال فعالیت در این فاز است. مشکین فام ادامه داد: ما در قرارداد روندی را طراحی کرده ایم که در صورت خروج توتال از کنسرسیوم فاز ١١ باز هم ساخته و تکمیل خواهد شد.
مشکین فام همچنین در این نشست که به مناسبت بیستمین سالروز تاسیس شرکت برگزار شد، توضیحاتی را در مورد آخرین روند کار در پازس جنوبی ارائه داد: هم‌اکنون بیش از سه هزار کیلومتر خطوط لوله دریایی داریم در حالی که در مقطعی این موضوع یک آرزو بود.
او ادامه داد: زمان تاسیس شرکت نفت و گاز پارس در ۲۰ سال گذشته کارهای بزرگی انجام شده است. ما در میدان مشترکی حضور داریم که یک طرف آن کشور قطر با شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان مشارکت می‌کند و در دیگر سو٬ ایران قرار دارد با برخی شرکت‌های پیمانکاری که در روند اجرای پروژه‌های توسعه فازهای پارس جنوبی رشد کردند.
او با بیان اینکه نمره خوبی به عملکردمان می‌دهیم البته در زمینه مدیریت پروژه همچنان  نیاز به کار بیشتر داریم، اظهار کرد: 252 حلقه چاه حفاری کردیم که ۱۰۲ حلقه مربوط به ۴ سال اخیر است.١٠ فاز پالایشگاهی تا سال ۸۳ راه اندازی شد و ۲۲ ردیف شیرین سازی گاز (ترین) پالایشگاهی در ۴ سال اخیر به بهره برداری رسیده است.
مشکین فام با بیان اینکه ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی هم اکنون ۵۷۰ میلیون مترمکعب و حجم برداشت ۵۵۰ میلیون مترمکعب در روز است، تصریح کرد: در مجموع ۱۳ پالایشگاه در عسلویه داریم که هشت پالایشگاه در حال فعالیت است.
او همچنین گفت: تولید از لایه‌های نفتی پارس جنوبی از ۲۵ هزار بشکه کنونی به ۱۵۰ هزار بشکه در روز می‌رسد. به گفته مشکین فام 22 دی‌ماه سکوی فاز ۱۴ برای نصب به موقعیت در نظر گرفته شده حمل می شود.

همچنین 22 بهمن ماه نخستین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی راه اندازی می‌شود.مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس اذعان کرد: تا پایان سال راه اندازی آزمایشی یک از فازهای پارس جنوبی را خواهیم داشت.

گفتنی است یک سوم میدان گازی پارس جنوبی متعلق به ایران است و در بخش قطری گستره این میدان حتی به خشکی هم رسیده است.