شناسهٔ خبر: 23073033 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

گفتگو با یک کارآفرین فراهانی؛

گل محمدی و زعفران؛ محصولی کم‌توقع و پربازده/رونق اقتصادی در گرو توسعه صنایع تبدیلی است

سید محمود فراهانی یکی از کارآفرینان فراهانی است که با لبیک به فرمان رهبری در عرصه اقتصاد مقاومتی به کشت زعفران و گل محمدی روی آورده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فراهان خبر؛ اقتصاد مقاومتی یکی از رویکردهای مورد تاکید مقاوم معظم رهبری است که شرایط امروز کشور به آن نیاز جدی دارد.

برای تحقق ابعاد اقتصاد مقاومتی باید عملی وارد میدان شد و بستر کارآفرینی را فراهم کرد تا جامعه زنده و پویا و فعال بماند.

فعالیت در عرصه هایی نظیر تولید و راه اندازی طرح های زودبازده در حوزه اقتصاد مقاومتی اگر از حمایت های لازم برخوردار باشد و به اصطلاح زیر پر و بال داوطلبان جویای کار گرفته شود بی شک می تواند بستری مناسب برای رونق اقتصادی باشد.

تجلی اقتصاد مقاومتی با کشت گل محمدی و زعفران

سید محمود فراهانی، یکی از کارآفرینان فراهانی است که با لبیک به فرمان رهبری در خصوص روی آوردن به اقتصاد مقاومتی اقدام به کشت زعفران و گل محمدی کرده است.

وی در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر با اشاره به شروع کار خود گفت: یکی از دلایل اصلی برای پرورش گل محمدی و زعفران شرایط سازگار منطقه برای پرورش گل محمدی و زعفران است. کشت این گیاهان نه تنها از لحاظ موقعیت، بلکه از لحاظ درآمدزایی نیز مناسب است.

فراهانی اظهار کرد: با توجه به کم آبی و خشکسالی های منطقه تصمیم گرفتم کار تولیدی جدیدی را شروع کنم که زمینه تولید و اشتغالزایی را فراهم کند.

کارآفرین فراهانی، هزینه اولیه برای شروع این کار را ۲۰ میلیون تومان عنوان کرد و ادامه داد: از ۲ هکتار زمین شروع به کارکردم.

وی بیان کرد: در اردیبهشت ماه سال گذشته با حضور در دوره های آموزشی اقتصادی مقاومتی از سوی بسیج سازندگی شهرستان و دریافت تسهیلات اقتصاد مقاومتی اقدام به کشت گل محمدی کردم.

فراهانی اظهار کرد: با همکاری جهاد کشاورزی فراهان، نهال یارانه ای با نصف قیمت بازار خریداری و گل محمدی را در ۲ کشت کردم.

کارآفرین فراهانی ادامه داد: گل محمدی از سال سوم به بعد گل‌ دهی دارد، امسال با گذشت یک سال از کشت محصول، میزان محصول این مزرعه پایین بود و محصول برداشتی را به صورت خشک کرده به بازار عرضه کردم.

بازدهی پرورش گل محمدی تا ۱۵ سال

وی گفت: یکی از مزایای کار پرورش گل محمدی این است که با یک بار کشت در صورت سازگاری با محیط تا ۱۵ سال بازدهی دارد.

فراهانی عمده مشکل خود در این کار را آبیاری اصولی دانست و عنوان کرد: آبیاری باید به شکل قطره‌ای باشد که امر پرورش گل را آسان تر و همچنین بازدهی را افزایش می دهد.

کارآفرین فراهانی افزود: در شهر ساروق و در فاصله ۲۵ کیلومتری مرکز شهر فرمهین، کارخانه گلاب‌گیری احداث شده است، احداث این کارخانه از مشکلات فرآوری این محصول کاسته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مقدار وقفه زمانی در برداشت گل محمدی تا مرکز فرآوری در میزان اسانس‌گیری مهم است، این مسافت مشکل آفرین است چراکه در صورت طولانی شدن زمان برداشت تا فرآوری محصول، اسانس گل نصف می شود.

ایجاد صنایع تبدیلی سبب ترغیب تولید

وی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی برای فرآوری این محصول در شهرستان، سبب ترغیب بیشتر کشاورزان به کشت این محصول و درآمدزایی بالاتر می شود.

فراهانی با اشاره به کشت زعفران گفت: در مردادماه سال ۶۵ هم در کنار کشت گل محمدی اقدام به کشت زعفران کردم.

کشت زعفران ناجی حیات روستا

کارآفرین فراهانی بیان کرد: با کشت زعفران می توان رونقی دوباره به روستا داد و بر مشکلاتی از جمله مهاجرت و مشکلات ناشی از خشکسالی خط قرمز کشید.

وی ادامه داد: برای نخستین بار نیم هکتار از زمین کشاورزی خود را آماده کاشت کردم و خوشبختانه امسال سطح زیر کشت این محصول را به دو برابر رساندم.

فراهانی اظهار کرد: کشت زعفران در مراحل اولیه همچون آماده سازی زمین مقداری سخت است اما در مراحل بعد به نسبت کشت های دیگر و باغداری بسیار آسانتر است.

کارآفرین فراهانی بیان کرد: پیاز زعفران ۸ ساله است و در سال‌های اول و دوم میزان تولید کم است اما در سال‌ های سوم و چهارم تولید زعفران افزایش می‌ یابد.

وی بیان کرد: با توسعه کشت های جدید در شهرستان از جمله گل محمدی و زعفران باید بازاریابی محصولات نیز از سوی مسئولان ذی ربط پیگیری شود تا دلالان سود حاصل از کشت را به جیب نزنند.

فراهانی خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای دونفر در مزرعه کشت گل محمدی و زعفران اشتغالزایی فصلی ایجاد شده است و با محصول دهی مزرعه در سال های آتی بر میزان اشتغالزایی در این مزرعه افزوده می شود که در صورت فراهم بودن شرایط مالی کشت گل محمدی و زعفران را افزایش می دهم.

انتهای پیام/