به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا، 26 آذر به عنوان روز ملی حمل و نقل نامگذاری شده است، این نامگذاری در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و برای آگاهسازی جامعه با نقش و جایگاه بخش حمل و نقل در اقتصاد ایران، از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور صورت گرفت.
*پیشینه نامگذاری روز ملی حمل و نقل
در تاریخ تحولات صنعت حمل و نقل در کشور، روزهای سرنوشت سازی بوده اند که نقشی تعیین کننده در انسجام شبکه حمل و نقل داشته اند و 26 آذرماه سال 1361، از شمار چنین روزهایی است. در این روز و در بحبوحه جنگ تحمیلی، حدود یک صد کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور، در انتظار تخلیه بار بود و بروز بحران ناشی از اتمام ذخیره کالاهای اساسی در کشور، تهدید کشتی های منتظر از سوی عراق و نیز شمول بیمه های جنگی، نگرانی هایی را برای مسئولان فراهم آورده بود. در همین روزها، رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) در پیامی تاریخی، کامیونداران کشور را به مشارکت در تخلیه هر چه سریع تر کشتی ها فراخواندند.
به دنبال فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تخلیه کشتی های منتظر در بندرهای جنوبی کشور، ایران زمین شاهد بسیج عمومی کامیون داران شد و صحنه های کم نظیری از فداکاری، ایثار و تلاش شبانه روزی به ثبت رسید و این روز را در تاریخ کشور در یادها ماندگار کرد.
پانزده سال پس از زمان صدور فرمان حضرت امام (ره)، به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و به منظور آگاهی اقشار مختلف مردم از نقش و جایگاه والای شبکه گسترده حمل و نقل کشوری، در سال 1376 از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، 26 آذر به عنوان «روز حمل و نقل» شناخته شد.
*تجارت جهانی و حمل و نقل
رقابت در بازارهای بین المللی برای به دست آوردن سهم بیشتر در تجارت جهانی، روز به روز فشرده تر و پیچیده تر می شود. در این میان، تولید کنندگان و صادرکنندگانی موفق می شوند که با برخورداری از فن آوری روز در بخش تولید و بهره گیری صحیح از مدیریت علمی بازار در بخش توزیع و حمل و نقل، بتوانند قیمت تمام شده و هزینه های تجاری را برای عرضه محصولی استاندارد کاهش دهند.
بر این اساس، تجارت جهانی و حمل و نقل در انواع مختلف زمینی، دریایی و هوایی، دو پدیده جدانشدنی هستند. خدماتِ حمل و نقل کارآمد، شرط لازم برای انجام تجارتی موفق است.
در نیم قرن اخیر، روند رشد تجارت جهانی به طور مستمر تداوم یافته و به موازات آن، خدمات حمل و نقل نیز بهبود یافته و نقش بسیار مؤثری در رونق تجارت جهانی ایفا کرده است.
*حمل و نقل صنعتی تاثیرگذار
مدیرکل مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان با تبریک 26 آذر به عنوان روز حمل و نقل، اظهار داشت: امروزه صنعت حمل و نقل به عنوان صنعتی تاثیرگذار توانسته است نقش خود را به خوبی ایفا کند.
ایرج دست نشان با بیان اینکه از 20 آذر ماه سال جاری در قالب طرح زمستانی فعالیت های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان آغاز شده است، اظهار داشت: راهداران خستگی ناپذیر استان زنجان در همه گردنه ها و محورها مشغول فعالیت و خدمت به هموطنان هستند.
وی با اشاره به حضور اکیپ های راهداری زمستانی در ۲۸ راهدارخانه فعال استان زنجان،خاطرنشان کرد: در مجموع قریب به 500 نفر نیروی انسانی ثابت، فصلی و پشتیبان در محورهای مواصلاتی استان فعالیت می کنند.
این مسئول از فعالیت 269 دستگاه انواع ماشینآلات نظیر برفخور، برفروب، بلدرز، لودر، گریدر و شنپاش در طرح زمستانی و عملیات راهداری خبرداد و گفت:به همت راهداران استان زنجان تمام مسیرها و جاده های استان برای تردد آماده سازی می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان با بیان اینکه در ایام بارش برف و کولاک انتظار می رود رانندگان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند، خاطرنشان کرد: توصیه ما استفاده از زنجیرچرخ و رعایت همه نکات ایمنی در طول سفر است.
دست نشان با بیان اینکه ضروری است رانندگان و مسافران قبل از آغاز سفر علاوه بر کسب اطلاع از آخرین حالت راه های این استان همه نکات ایمنی متناسب با شرایط جوی موجود را مد نظر قرار داده و از سالم بودن برف پاک کن، مناسب بودن آج لاستیک ها، همراه داشتن زنجیر چرخ، وجود ضد یخ در منبع رادیاتور و آب در منبع شیشه شوی و... مطمئن شوند، افزود: همچنین رانندگان باید از سرعت و سبقت غیرمجاز و در طول سفر هرگونه حرکات مخاطره آمیز اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه حمل ونقل جاده ای بار بزرگی را در راه توسعه استان به دوش می کشد،خاطرنشان کرد:رانندگان ناوگان حمل ونقل جاده ای، به عنوان یکی از پر تلاش ترین اقشار جامعه، همواره راهگشای این توسعه هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان با بیان اینکه حمل و نقل جادهای استان زنجان، بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اعم از احداث مجتمعهای خدماتی – رفاهی، سرمایه گذاری در بخش حمل ونقل کالا و مسافر است،ادامه داد: از این رو باید این مهم و دستاوردهای حاصل از آن مورد توجه مسئولان کشوری و استانی قرار گیرد.
دست نشان با اشاره به اینکه خوشبختانه آمار تلفات تصادفات جاده ای در استان زنجان رو به کاهش است،افزود: این مسئله موید فرهنگ سازی درست و ایجاد بسترهای مناسب اعم از آموزشی و فیزیکی در این مقوله است.
وی با اشاره به اینکه زنجان با هفت استان هم مرز است به طوریکه از شمال به شهرستان خلخال از استان اردبیل و شهرستان رودبار از استان گیلان متصل است، افزود: زنجان از شمال شرقی و شرق به شهرستان های تاکستان و بوئین زهرا و قزوین از استان قزوین و از جنوب به شهرستان همدان از استان همدان و از جنوب غربی به شهرستان بیجار از استان کردستان واز مغرب به شهرستان تکاب از استان آذربایجان غربی و از شمال غرب به شهرستانهای میانه و هشترود از استان آذربایجان شرقی محدود است.
وی با بیان اینکه این مسئله موقعیت بی نظیری را برای استان ما فراهم آورده است که باید با برنامه های اصولی از آن بهره برد،گفت:۶۶ شرکت و موسسه حمل و نقل کالا در کنار ۳۷ شرکت فعال مسافربری بخشی از بهره مندی های استان زنجان است.
انتهای پیام/