به گزارش ایسنا، حسینی تودشکی در مراسم بزرگداشت روز پژوهش که امروز (یکشنبه) در محل این دانشگاه برگزار شد، ضمن اعلام آماده شدن برنامه راهبردی دانشگاه در چند سال گذشته، پنج حوزه راهبردی پژوهشی متناسب با اولویتهای ملی را آب، انرژی، سلامت، ایمنی و محیط زیست معرفی کرد و افزود: برای این موضوعات اولویت پژوهشی تدوین شده است.
وی دو شاخص ارزیابی کیفیت تولیدات علمی دانشگاه را متوسط خروجیهای علمی (استنادات) و نیز مباحث فناورانه دانست و ادامه داد: در برنامه راهبردی برای متوسط تعداد مقالات آیاسآی 10 درصد رشد سالیانه در نظر گرفته شده که این به معنی 2.86 مقاله به ازای هر استاد در سال 95، 3.15 مقاله در سال 96 و 3.50 در سال آتی خواهد بود. این در حالی است که بر اساس آمار گوگل اسکولار google scholor)) تعداد 3.57 مقاله به ازای هر استاد در سال 95 تحقق پیدا کرده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر ضمن اشاره به رشد چشمگیر تعداد مقالات در سال 95 تعداد استنادات بینالمللی به ازای هر استاد را نیز بیشتر از میزان پیشبینی شده ارزیابی کرد و گفت: این عدد در پایان سال 95، 20.6 گزارش شده است.
حسینی تودشکی در ادامه سخنانش از افزایش تعداد اختراعات ثبت شده به 29 مورد خبر داد و اضافه کرد: دستاوردهای دانشگاه تنها به مقالات و ثبت اختراعات محدود نمانده و در زمینه افزایش شرکتهای دانشبنیان، انعقاد قراردادهای صنعتی و فروش خدمات دانشگاهی نیز پیشرفت قابل ملاحظهای حاصل شده است.
وی با اعلام اینکه نام دانشگاه امیرکبیر تا پیش از سه سال گذشته در نظام رتبهبندی دانشگاهها وجود نداشته است، بیان کرد: با همکاری بخشهای آموزش، مالی و امور بینالملل و دانشجویی اطلاعات مذکور به صورت منظم در اختیار سایتهای مختلف رتبهبندی بینالمللی قرار گرفت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: ما اکنون در رتبهبندی تایمز جایگاه بین 601 تا 800 و در رتبهبندی شانگهای رتبه بین 401 تا 500 را به خود اختصاص دادهایم. این در حالی است که در رتبهبندی QS جایگاه ما بین 501 تا 550 برآورد شده و در سطح ملی نیز در جایگاه سوم قرار داریم.
حسینی تودشکی دانشگاههای رقیب با دانشگاه امیرکبیر را دانشگاه شریف، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه صنعتی اصفهان معرفی کرد و توضیح داد: در دو، سه سال گذشته به لحاظ تعداد مقالات نمایه شده بینالمللی از سایر دانشگاهها پیشی گرفتهایم.
وی با بیان اینکه میزان کل درآمد پژوهشی دانشگاه 15.6 میلیارد تومان برآورد شده است، تعداد کارکنان پژوهشی دانشگاه را 590 نفر اعلام کرد و گفت: هیچکدام از این افراد از دانشگاه حقوقی دریافت نمیکنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر همچنین به تشریح تخصیص بودجه هزینهای سال 95 دانشگاه پرداخت و توضیح داد: در سال 95 قرار بود که مبلغ 11.1 میلیارد تومان به پژوهش اختصاص داده شود که از این میزان تنها 8.3 میلیارد تومان به پژوهش تخصیص داده شد.
حسینی تودشکی همچنین از اختصاص تنها 1.9 میلیارد تومان از بودجه هزینهای دانشگاه به پژوهش در سال 96 خبر داد و افزود: متاسفانه علت عدم پرداخت گرنتهای دانشجویی نیز همین است. با این حال وضعیت بخش پژوهش در هفتههای گذشته اندکی بهبود پیدا کرده که این مایه امیدواری است.
وی برخی برنامههای آتی دانشگاه را برنامهریزی برای افزایش کیفیت تولیدات علمی متناسب با شاخصهای موثر در رتبهبندی بینالمللی، ارتباط موثر با بخشهای تحقیق و توسعه شرکتهای داخلی و خارجی، توسعه مراکز نوآوری تخصصی در دانشگاهها و اجرای پروژههای ملی در کشور دانست و تاکید کرد: اکنون در حال طی کردن زمان گذار برای عبور از دانشگاه نسل دو به دانشگاه نسل سه هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر پژوهش و فناوری نوآورانه در دانشگاه نسل سه را محصولمحور توصیف و بیان کرد: خروجی علمی دانشگاه باید دردی از جامعه و مردم دوا کند.
حسینی تودشکی در پایان خاطرنشان کرد: کاربردیسازی پژوهشها نباید به رتبه جهانی ما لطمه بزند. این بدین معنی است که ما باید سهم خروجیهای بینالمللی خود را از پژوهشهای بنیادی حفظ کرده و در عین حال پیوندی نیز بین پروژههای تحصیلات تکمیلی و واقعیات جامعه ایجاد کنیم.
انتهای پیام