به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، زلزلهی اخیر کرمانشاه در عین وارد ساختن خسارات جانی و مالی بیشمار لطمات روحی زیادی برای بازماندگان به ویژه کودکان به همراه داشت. کودکان معصومی که در یک شب سرد پاییزی سرپناه و خانواده خود را از دست دادند و اینک پس از فرو نشستن شور اجتماعی و حضور هنرمندان برای دلشاد کردنشان، از همین ایام کودکی طعم تلخ مشکلات را میچشند.
در این بین اما گروهای جهادی و فعالین فرهنگی کودکان را فراموش نکردند و در عین پرداختن به نیازهای اساسی مردم منطقه چون تامین مسکن و آذوقه سعی در ایجاد فضایی شاد و مفرح برای کودکان کردند تا التیام بخش دردهای بزرگ این مردان و زنان کوچک باشند.
قرارگاه شهید جعفری یکی از دهها گروه فعال فرهنگی در منطقهی زلزلهزدهی کرمانشاه است که علی رغم گذشت بیش از یک ماه از وقوع زلزله همچنان در منطقه مستقر هستند و کودکان زلزلهزده را تنها نگذاشتهاند.
علی گودرزی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آناج در مورد اهم فعالیتهای قرارگاه فرهنگی شهید جعفری اظهار داشت: پس از وقواع زلزله گروههای زیادی اعم از دستگاههای دولتی، سپاه، ارتش، ارگانهای انقلابی و بچههای جهادی مشغول خدمت در منطقه شدند.
وی ادامه داد: اما آنچه در این فعالیتها به عنوان نقطه ضعف احساس کردیم این بود که همه دستگاهها درصدد تامین نیازهای فیزیکی و سخت افزاری خانوادههای زلزلهزده بودند.
دبیر مجمع فرق خاتم الاوصیا خاطر نشان کرد: بر اساس برآیندی که داشتیم تصمیم بر این شد که بر روی بُعد فرهنگی و روحی متمرکز شویم و از این جهت پیش رویم.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از موازیکاری در این زمینه نیز سعی کردیم با هماهنگی تمامی دستگاههای فعال در منطقه مدیریت مسائل فرهنگی را متقبل شویم و به طور مثال ساماندهی گروههای فرهنگی و طلاب را به انجام رسانیم به نحوی که تمام مناطق زلزله زده شهری و روستایی پوشش داده شود.
مسئول قرارگاه فرهنگی شهید جعفری در خصوص تدابیر لازم در اعزام طلاب به مناطق اظهار داشت: در کنار حضور مستمر طلاب در منطقه تدابیری چون حضور روانشناسان نیز اندیشیده شد تا بتوانند نیازهای منطقه اعزامی را از هر جهت بر آورده سازند.
دبیر مجمع فرق خاتم الاوصیا درمورد تقسیم بندی طلاب به شهرستانها تصریح کرد: برای بهترکردن وضعیت شهر به 9 قسمت تقسیم شد، روستاها هم براساس تقسیمبندی که سپاههای سازندگی انجام داده بود تقسیم بندی شده سپس نیروها اعزام شدند.
نماینده قرارگاه شهید جعفری خاطر نشان ساخت: یکی دیگر از کارهایی که توسط قرارگاه انجام شد ساماندهی 17 دستگاه فرهنگی ذیل قرارگاه شهید جعفری بود که در نهایت از هدر رفت انرژی، هزینه و دوباره کاری پیشگیری کرد و فعالیتها به طور منسجم و برابر در تمامی مناطق پیش رفت.
گودرزی با بیان اینکه گروههای اعزامی به هر منطقه متشکل از 4 نفر هستند، اذعان کرد: یک نفر سرتیم، یک نفر مُبلغ عمومی، یک نفر مشاور خانواده و روانشناس و یک نفر هم سرگرمی با کودک تعین شده است.
وی تصریح کرد: در این بین کودکان به لحاظ اینکه در معرض بیشترین آسیب روحی قرار دارند مورد توجه بیشتر قرار گرفتند و کمپینی با "عنوان کودکان را در یابیم" نیز با همین هدف راهاندازی شد.
دبیر مجمع فرق خاتم الاوصیا بخشهایی از رسالت قرارگاه فرهنگی را در راهاندازی اتوبوس شادی و بازی با کودکان، راهاندازی مدرسه و تهیه لوازم التحریر، برگزاری کلاسهای درسی و دینی، مشاوره های مذهبی و روانشانسی خانواده، تهیهی اسباببازی و برگزاری جشن تولد برای کودکان و برگزاری نشستهای تخصصی روانشناسی در خصوص زلزله و آسیبهای ناشی از آن برشمرد.
وی افزود: طلاب بجز کارهای تبلیغی و فرهنگی در زمینه آوار برداری و عمرانی نیز فعالیت داشتند و در حال حاضر نیز بیش از 50 طلبه در شهرستان سرپل ذهاب و روستاهای اطراف و حدود 30 تا 40 طلبه هم در دیگر روستاهای منطقه زلزلهزده مستقر هستند.
نماینده قرارگاه شهید جعفری در خصوص کمکهای ارسالی مردمی به منطقه بیان داشت: از نظرکمکهای مردمی در حال حاضر نیازهای اولیه مرتفع گردیده و بسیاری از خانوار وسایل گرمایشی دارند اما دستگاه هیتر و چراغ برقی دار در اولویت نیاز هستند.
وی با بیان اینکه بهترین کاری که مردم میتوانند در این مقطع انجام دهند مشارکت در بحث ساخت و ساز هست، متذکر شد: خیرین و مردم میتوانند ساخت منازل روستایی را بر عهده بگیریند و یا با ارسال کمکهای نقدی و تهیه ی کانکس در اسکان موقت مردم مشارکت نمایند.
انتهای پیام/