شناسهٔ خبر: 23066167 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

وزیر فرهنگ و ارشاد:

کتابخانه‌های تخصصی پایگاه پیشگام تولید علم هستند

صاحب‌خبر -

صالحی گفت: کتابخانه‌های تخصصی پایگاه پیشگام تولید علم هستند و باید مساله شناسانه به حوزه مسائل جدید نزدیک شوند. به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 23 آذر ماه در همایش کتابخانه‌های تخصصی استان قم در مجتمع ادارات آستان مقدسه عنوان کرد: کتابخانه از یک سو یک جهان کوچک و از یک نگاه جهانی بزرگتر است چرا که کتابخانه فرا زمان و فراجغرافیاست. وزیر ارشاد افزود: کسی که به کتاب خوانی می‌پردازد با جهانی که مقید به زمان و مکان نیست ارتباط برقرار می‌کند و در نقطه‌ای قرار می‌گیرد که از گذشته تا فضای معاصر را با خود همراه دارد. وی تصریح کرد: در حوزه کتاب و کتاب خوانی ‌پس از انقلاب اسلامی نوعی نهضت بازگشت کتاب و کتابخوانی در قم اتفاق افتاد اینکه بخواهیم رنسانس اسلامی را در تمدن خود بپیمائیم باید به سمت مسجد و کتابخانه حرکت کنیم.صالحی اظهار داشت: حوزه ارتباطات کتابخانه‌های تخصصی در قم و کشور و گسترش تعاملات در درون و بیرون اهمیت زیادی دارد، کتابخانه‌های تخصصی متعددی در سطح کشور است که ارتباط بین این کتابخانه‌ها موجب تجمیع علمی و یکی از خطوط حوزه و دانشگاه می‌باشد. وی عنوان کرد: یکی از فرآیندهای مهم برای ارتقای مناسبات میان حوزه و دانشگاه این است که جامعه دینی حوزه و دانشگاه احساس کنند که میتوانند در سفره علمی یکدیگر شریک باشند. وزیر ارشاد متذکر شد: تعاملات وسیعتر کتابخانه‌های تخصصی در قم با دیگر شهرها ، جامعه علمی دنیا را نزدیک می‌سازد و هم در تولید علم نقش جدی خواهد داشت. در این باره کتابخانه‌های تخصصی باید مناسبات خود را با مخاطبین تقویت کنند، با این نگرش فرصتی را برای نخبگان فراهم می‌سازد. وی تصریح کرد: پاتوق شدن، مهارتهایی می‌خواهد، باید کتابخانه تخصصی با منابع علمی خود برای نخبگان پاتوق شود، در این عرصه مهارتهای لازم برای ارتقای ظرفیت کتابخانه‌ها دارای اهمیت است. صالحی در مورد وظایف کتابداری نیز خاطرنشان کرد: کتابدار باید از جنس کتاب و دلسوز و محقق باشد، کار او را کار خود بداند و اگر دنبال ارجاع و یادداشتی است نیاز او را بفهمد و همدلی و همراهی داشته باشد. وی یادآور شد: کسی که به کتابخانه تخصصی مراجعه می‌کند باید آن جا را خانه خود بداند و رسیدگی فکری در مسیر علم را لمس نماید. وزیر ارشاد گفت: کتابخانه‌های تخصصی پایگاه پیشگام تولید علم هستند، کتابخانه‌های تخصصی باید مساله شناسانه به حوزه مسائل جدید نزدیک شوند، نقش کتابخانه‌های تخصصی صرفا امانت کتاب نیست بلکه باید کمک کنند مسائل علوم مورد رسیدگی قرار بگیرد و پرداختن به مکررها کمتر شود و اتفاقات تازه‌ای در حوزه علم بیفتد.
وی افزود: در حوزه قرآنی دارای منابع بسیار زیادی هستیم که مورد نیاز محققین است، مسیری را برای یافتن مساله‌های تازه و پرداختن به نیازهای اجتماعی در پیش گیریم.
صالحی بیان کرد: گاهی واژه تخصص را با انزوا نشینی و روشنفکری‌های جدید یکی می‌دانیم و از نیازهای جامعه فاصله می‌گیریم. در حالی که باید تولید دانش در نیازهای اجتماعی کارساز باشد، مساله‌های مردم در حقوق و گفت و گو و ادیان و پاسخ به سوالات و شبهات باید مورد توجه قرار گیرد. وی اظهار داشت: ظرفیت کتابخانه تخصصی در قم یک ظرفیت مهم برای کشور است، تشکل کتابخانه‌های تخصصی باید به دنبال باروتر کردن ظرفیت‌ها باشد.
 

برچسب‌ها: