به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس علی اکبر ولایتی رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد در جمع معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امیدواریم دانشگاه ازاد به موازات علم در فرهنگ هم پیشرفت کند که خیلی عقب هستیم. ما مسوول دانشگاه خودمان هستیم و این دانشگاه باید هم علم و هم فرهنگ داشته باشد.
وی افزود: دانشگاه آزاد نباید فقط در علوم تجربی پیشرفت کند بلکه باید در علوم انسانی هم پیشرفت داشته باشیم، دانشگاه های ما در دنیا در علوم انسانی جایگاه چندانی ندارند هرچند حوزه های علمیه در این زمینه پیشرفت داشتهاند.
وی افزود: بهتر است واحدهای دانشگاه آزاد کارهای پژوهشی خود را هماهنگ کنند تا موازی کاری نشود و با هماهنگی بیشتر به دستاوردهای بهتری برسیم.
ولایتی خاطرنشان کرد: از سوی امریکایی ها و کسانی که سعادت ما را نمیخواهند مطرح می شود که ایران به برهوت تبدیل می شود ولی این حرف ها بی خود است،
ما در سال 400 میلیارد متر مکعب نزولات داریم که 50 درصد هرز میرود و 50 درصد بد مصرف می شود. درست است که شرایط نیمه خشک داریم ولی بخش اعظم کم آبی مربوط به بی عرضگی ماست.
وی ادامه داد: میگویند جنگ آینده بر سر آب است. باید از این 400 میلیارد متر مکعب درست استفاده کنیم، اینکه برخی هم در داخل نادانسته حرف های مخرب غربیها را تکرار میکنند ناامید کننده است تا هر کس می تواند برود ولی ما ده هزار سال مانده ایم و تا زمان ظهور می مانیم و پژوهشگران دانشگاه آزاد باید نشان دهد این ها سیاه نمایی است و راه مشرف صحیح را نشان دهند.
به گفته اگر میخواهیم پژوهشهایمان مساله محور باشد حتما باید سیستم الکترونیکی برای پاسخگویی به پژوهشگران داشته باشیم و پیشنهادات باید به سرعت مورد بررسی قرار بگیرد و دیگر پژوهشها به صورت منفصل انجام نمیشود بلکه عناوین پژوهش را هماهنگ میکنیم.
وی افزود: ما هشت هزار نوع گیاه در ایران داریم که یک چهارم آن گیاه دارویی است و نباید اینها را از دست بدهیم اما میتوانیم روی همین بذرهای خودمان کار کنیم نه اینکه اینها را تخریب کنیم و از بیرون بیاوریم تا به تراریخته کذایی منجر شود.
رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد گفت: چرا در اروپا و آمریکا محصولات ارگانیک هزینه چند برابری دارد؟ زیرا هر کس پول داشته باشد نوع بومی و ارگانیک را مصرف میکند.
وی عنوان کرد: اولویت مهم ما در حوزه خودکفایی غذایی است، ما با جنجال و بحث طولانی در مجمع تشخیص مصلحت،گندم را برای خودکفایی عنوان کردیم، یکی از مسئولان به لابراتواری برنج در ژاپن رفت و دید برنج خودشان از برنج وارداتی گرانتر است علت را پرسید که گفتند ما نباید دست از تولید برداریم زیرا برنج یک محصول دفاعی است و شاید روزی جنگ شود و به ما برنج نفروشند بنابراین ما باید بتوانیم تولید کنیم.
ولایتی اظهار داشت: همین حکومت آمریکا که نه انسانیت و نه شرم دارد و به هر قیمتی کشورها را غارت میکند و به انواع مختلف مخالفانش را تحریم کرده، بنابراین ما باید در بحث غذا خودکفا باشیم تا بخاطر تامین غذا وابسته نشویم.
وی اضافه کرد: البته ساخت ماشین برقی و رباط هم خوب است ولی دانشگاه آزاد باید در کشاورزی و مصرف بهینه آب پیشتاز باشد، 50 سال است خودرو میسازیم آیا حالا میتوانیم بگوییم که یک خودوری ملی داریم؟ در ماشین برقی چه کرده ایم؟ دنیا به سمت تولید ماشین برقی پیش میرود و ما چارهای نداریم جز اینکه اقتصاد را براساس پژوهش شکل دهیم.
وی ادامه داد: در حوزه پژوهش پیشرفتهای خوبی داشتیم و بسیاری از کارهایمان در این حوزه بومی است و تحقیقات پزشکی گرانقیمتی داریم به طوری که یک جهاد خودکفایی در وزارت بهداشت شکل گرفت ولی کمکم فراموش شد.
ولایتی گفت: کار کنید ولی به گونه ای نباشد که سال آینده دوباره همین گزارشها را ارائه دهیم، ا گر کار باشد بودجه هم هست، قصه محدود کردن رشتهها و کم شدن بودجه را نخورید. اگر همت کنیم خدا بودجه را هم میرساند.
وی گفت: ما باید به رشد جهانی برسیم، پایگاههایی مانند ISI و اسکوپوس هم باید باشد در همه جا باید به پیشرفت برسیم هر چند سر راهمان مانع قرار دهند ولی اگر مقابله خوب باشد چارهای جز انتشار ندارند.
در ادامه برخی معاونان پژوهشی دانشگاه آزاد سوالاتی از ولایتی پرسیدند که یکی از آنها خواستار اظهارنظر ولایتی پیرامون آینده برجام شد.
ولایتی در این مورد گفت: آمریکاییها تلاش میکنند تا به هر صورتی شده روح و جسم قرارداد را از بین ببرند زیرا کارهای آنها خلاف برجام است، البته اروپاییها به این صورت نیستند ولی آنها هم نقش بازی میکنند و تقسیم وظایف کردهاند، البته برخی صادق هستند ولی برخی دیگر حرفهای ترامپ را تکرار میکنند و میگویند ما در منطقه چه میکنیم، باید به آنها بگوییم خودشان در منطقه چه میکنند، آمریکاییها میخواهند 10 هزار نیرو را بدون اجازه دولت سوریه به این کشور بیاورند و به ما میگویند شما در سوریه نباشید و ما میگوییم منطقه ما است و جای شما نیست و ما تلاش میکنیم و امیدواریم که به نتایج خوبی برسیم.
انتهای پیام/
∎