شناسهٔ خبر: 23055403 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مجلس درباره کاهش بودجه قرآنی 97 منفعل عمل می‌کند

قاری بین‌المللی قرآن کریم گفت: متأسفانه مجلس هم نسبت به کاهش بودجه قرآنی منفعل عمل کرده و مماشات می‌کند. به هر حال نمایندگان مجلس هم اولولویت‌های دیگری برای خود دارند که حمایت از فعالیت‌های قرآنی، فقط لق‌لقه زبان شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فارس نوشت: رحیم خاکی قاری بین‌المللی قرآن کریم درخصوص کاهش 60 درصدی بودجه سال 97 از سوی دولت گفت: به نظر من آقای رئیس جمهور مشاوران قرآنی خوبی ندارند و اساساً وقتی اطلاعات درست به ایشان نمی‌رسد تصمیم لازم در این حوزه گرفته نمی‌شود.

وی اظهار داشت: نه تنها شخص رئیس جمهور از مشاوران قرآنی خوبی استفاده نمی‌کنند بلکه معاونان و رجال اصلی حاکمیتی در دولت هم فارغ از مشاوران قرآنی هستند و نسبت به اهمیت برنامه‌های قرآنی و اثرگذاری آن‌ها در سطح کشور واقعاً بی‌اطلاع هستند نه کم اطلاع! و ما پرهیز می‌کنیم که بگوییم بی‌اعتقاد هستند چون نمی‌توانیم این را باور کنیم که اعتقادی به فعالیت‌های قرآنی و اثربخشی آن وجود ندارد.

متأسفانه مجلس شورای اسلامی هم نسبت به کاهش بودجه قرآنی منفعل عمل کرده و مماشات می‌کند

 

این قاری بین‌المللی قرآن کریم تصریح کرد: وقتی مشکل در سطح مدیران ارشد باشد، اهتمام و اراده مدیران ارشد برای توسعه فعالیت‌های قرآنی و حمایت از این فعالیت‌ها نباشد این مشکل همچنان ادامه خواهد داشت، از این رو طبیعتاً در سال‌های آتی باید منتظر بودجه صفر فعالیت‌های قرآنی باشیم و این مسئله با روندی که پیش می‌رود، دور از انتظار هم نیست.

وی با بیان اینکه متأسفانه مجلس شورای اسلامی هم نسبت به کاهش بودجه قرآنی منفعل عمل کرده و مماشات می‌کند، عنوان داشت: به هر حال مجلس محترم می‌تواند بندهایی اضافه کند که بودجه قرآنی قابل پیگیری باشد اما آنها هم چنین کاری نمی‌کنند چون فکر می‌کنیم نمایندگان مجلس هم اولویت‌های دیگری برای خود دارند که حمایت از فعالیت‌های قرآنی، فقط شده لق‌لقه زبان یعنی هیچ اتفاق خاصی در این زمینه نمی‌افتد.

اثرات بودجه فعالیت‌های قرآنی در جلسات سنتی و سیستم مؤسسات مردمی، بسیار اندک بوده است و به طور کلی حضور ملموس بودجه‌های دولتی در مؤسسات مردمی ناچیز است

 

خاکی بیان داشت: سازمان‌ها و سیستم‌های قرآنی کشور هم وقتی تحت لوای دولت عمل می‌کنند و فقط باید زیر نظر دولت باشند، در نتیجه به چند انتقاد جزئی بسنده می‌کنند بنابراین این جامعه قرآنی کشور و نهادهای مردمی قرآن است که باید زیر این فشارها به فعالیت‌ها و کارهای روزمره بپردازند آن هم با انواع مشکلات به هر حال در منشور توسعه فعالیت‌های قرآنی یک چشم‌اندازی تعریف شده که تکالیفی برای دولت مشخص شده کرده و هیچ کدام پیگیری نشد.

وی با تأکید بر اینکه وقتی بیش از 20-30 درصد مواردی که در چشم‌انداز منشور شورای توسعه فرهنگ قرآنی لحاظ شده هم تحقق پیدا نمی‌کند و این یعنی هیچ اتفاقی نیفتاده، گفت: زیرساخت‌هایی که در هزاران مجموعه مردمی کشور وجود دارد، سال‌ها است که مؤسسات قرآنی را اذیت می‌کند درحالی که دولت باید در این زمینه به آنها کمک می‌کرد. ای کاش از اول این اقدام صورت نمی‌گرفت و همان مسیر سنتی و قبلی ادامه پیدا می‌کرد اما حال که اقدامی شده و یک سازوکاری برای این موضوع دیده شده، این تکلیف است و نباید دولت در مواجهه با آنها شانه خالی کند.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم ابراز داشت: سؤال اینجاست که چرا نسبت به سایر حوزه‌های فرهنگی خللی وارد نشده و حتی سال به سال هم بودجه آنها افزایش پیدا می‌کند؛ هیچ یک از ما مخالف تئاتر نیستیم، اگر بودجه تئاتر یا موسیقی را در 10 سال گذشته و روند رشد آن را ببینیم متوجه این موضوع خواهیم شد که چطور این حوزه‌ها دچار مشکل نشده‌اند. اما حوزه قرآنی که بسیار با اهمیت است و استراتژیک بودنش برای همه اثبات شده، این حوزه را تعطیل می‌کنیم؟!

وی در پاسخ به این سؤال مبنی بر اینکه در سال‌های اخیر بودجه فعالیت‌های قرآنی حدود 300 میلیارد بوده آیا شما که استاد قرآن هستید و شاگردپروری دارید تاکنون سهمی از این بودجه را داشته‌اید، اظهار داشت: اثرات بودجه فعالیت‌های قرآنی در جلسات سنتی و سیستم مؤسسات مردمی، بسیار اندک بوده است و به طور کلی حضور ملموس بودجه‌های دولتی در مؤسسات مردمی ناچیز بوده است و در 2-3 سال گذشته به صفر رسیده است و این واقعاً باعث تأسف است.

خشکسالی کشور را کسی نیست که متوجه نشده باشد اما این دلیل نمی‌شود که دولت بودجه‌های قرآنی را به صفر برساند در حالی که به دلیل اثربخشی مجموعه‌‌های قرآنی باید آنها را فعال‌تر نگه داشت

 

خاکی با بیان اینکه در طی 5 سال گذشته هم حتی اگر این بودجه 300 میلیاردی پرداخت شده باشد برای هزاران مجموعه قرآنی کشور، ده‌ها سازمان و مرکز، فعالیت‌های ملی و بین‌المللی و... اصلاً رقمی نیست، عنوان کرد: این عدد رقمی نیست که بخواهیم از آن خروجی و گزارشی را بگیریم و آن را مبنای تصمیم‌ برای سال‌های بعد و بودجه‌های بعدی در نظر بگیریم. در عین حال ضعف‌هایی نیز در اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی و نحوه هزینه‌کرد بودجه‌های قرآنی، قطعاً متوجه شورای توسعه قرآنی است که باید این ضعف را جبران و شفاف‌سازی کنند اما این نافی وظایف دولت برای حمایت‌های مستمر و ارزیابی و سیستم مدیریت برنامه‌ها در سطح کشور و توسعه آنها نیست.

وی خاطرنشان کرد: دولت وقتی سازوکار دارد و معاونت قرآنی در سطح وزارت ارشاد و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد کرده است، نمی‌تواند این همه مجموعه‌های قرآنی در سطح کشور ایجاد شده و واقعاً هم اثربخش بوده و با یک بینش و نیاز اولیه طراحی شده است را همگی بخشکاند و تهدید کند و این اصلاً دلیل موجهی نیست که دولت در طول 2-3 سال بودجه‌های این مجموعه‌های قرآنی را از بین ببرد.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم ادامه داد: خشکسالی کشور را کسی نیست که متوجه نشده باشد اما این دلیل نمی‌شود که دولت بودجه‌های قرآنی را به صفر برساند در حالی که به دلیل اثربخشی مجموعه‌‌های قرآنی باید آنها را فعال‌تر نگه داشت و اصلاً بفرمایید چه فعالیت فرهنگی اثرگذاری غیر از فعالیت‌ قرآنی داریم که در بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی، کاهش آسیب‌های روانی جامعه و انحرافات فراوان بتواند پاسخگوی مردم باشد. آیا جایگزینی داریم؟!

وی گفت: بنابراین نباید حوزه قرآنی را به تعطیلی بکشانیم. گرچه در چنین روزی دیگر بنده، شخصاً‌ امیدی ندارم چون تصویری که می‌بینم فکر نمی‌کنم تلاش‌های رسانه‌ای به جایی برسد و فقط در حدی است که آقایان تفقدی کنند و مدیران، صفحه‌ای در رسانه‌ها ببینند و از کنار آن به راحتی خواهند گذشت و واقعاً درخصوص ایجاد این جو و بی‌توجهی به موضوعات قرآنی در کشور متأسف هستم.

ظرفیت شورای توسعه فوق‌العاده است اما استفاده از این ظرفیت‌ها با تمام تلاش‌هایی که انجام می‌شود فعلاً بیشتر از 10 درصد نیست چراکه در عرصه عمل، اتفاق خاصی نیفتاده است

 خاکی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه آیا بخشی از این عدم پرداخت بودجه از سوی دولت در ضعف پیگیری نهادهای قرآنی نیست، عنوان کرد: قطعاً عدم پرداخت بودجه مصوب دولت برای فعالیت‌های قرآنی، متوجه ضعف جدی در پی‌گیری از سوی سازمان‌ها و سیستم‌هایی است که در دولت و در نهادهای عمومی و غیر عمومی و مؤسسات است، مطمئناً این نکته ضعفی است که نمی‌توان به راحتی از کنار آن گذشت.

وی اظهار داشت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز به نوعی تابعی از دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی است که رئیس آن رئیس دولت است طبیعتاً که اعضای شورا هم فقط کار اداری می‌کنند یعنی اتفاق خاصی نخواهد افتاد. البته ظرفیت شورای توسعه فوق‌العاده است اما استفاده از این ظرفیت‌ها با تمام تلاش‌هایی که انجام می‌شود فعلاً بیشتر از 10 درصد نیست چراکه در عرصه عمل، اتفاق خاصی نیفتاده است.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم گفت: بنابراین از آنجا که شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حوزه‌ای دولتی است فقط آقای رئیس جمهور باید حرکتی کند و اگر این اراده نباشد هیچ تحولی در شورای توسعه اتفاق نخواهد افتاد. از این رو وقتی سیستم دولتی است طبیعتاً کاهش بودجه در قالب یک دلیل بسیار حرفه‌ای مانند موجودی خزانه کم است یا کم شدن درآمدها و... با یک توضیح بسیار مختصر می‌تواند کاهش بودجه قرآنی کنار گذاشته شود و اتفاقی هم نمی‌افتد همچنانکه این چند سال هم شاهد آن بوده‌ایم.

برچسب‌ها: