به گزارش ایسنا، علی ربیعی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به پنج میلیون از دهکهای بالای جامعه از پرداخت یارانه حذف شدهاند، گفت: در حال حاضر افرادی نیز همچنان تحت پوششهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی قرار ندارند که این وزارتخانه آنان را شناسایی کرده و قصد دارد تا تحت پوشش قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه دولت امسال در لایحه بودجه ۹۷ با پیشنهاد انحلال هدفمندی یارانهها قصد دارد تا این وظیفه را برعهده «صندوق رفاه و امید» منتقل کند، تصریح کرد: به این ترتیب وظیفه استفاده هدفمندی از یارانهها بر عهده معاونت رفاه وزارت کار و تعاون قرار خواهد گرفت. همچنین قرار است درگاهی تشکیل شود تا افراد بعد از انجام یک تحقیق اولیه بتوانند تحت پوشش خدمات حمایتی قرار گیرند.
وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی با تاکید بر اینکه هدفمندی یارانهها باید از دهکهای پایین جامعه آغاز شود، افزود: افرادی که زیرنظر دهکهای حمایتی هستند میتوانند تحت پوشش برنامه سه سطحی که مرحله آخر آن توانمندسازی است، قرار گیرند.
ربیعی با اشاره به اینکه وزارت رفاه امروز در این زمینه صاحب سبک شده است، تاکید کرد: در حال حاضر دولت معتقد است که یارانه افراد نیازمند نباید قطع شود بلکه این افراد باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند. یارانه در اینجا به معنای خدمات آموزشی، غذای سالم، نظام تامین اجتماعی و... است.
وی با اشاره به اینکه مجلس هنوز در مورد حذف یارانهها به تصمیمی جامع نرسیده است، اظهار کرد: برنامه دولت در سال جاری این است که به سمت محدود کردن فقر مطلق حرکت کند و این امر با برنامههای توانمندسازی و اشتغال روستایی همراه خواهد بود. به این شکل که افراد تحت پوشش با معرفی خود به بنگاهها میتوانند وامهایی دریافت کنند یا در اجتماعات مشغول به کار شوند.
وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی با بیان اینکه تبصره ۱۴ لایحه بودجه امسال به هر میزانی که تامین منابع انجام شود به سمت اشتغالزایی حرکت خواهد کرد، افزود: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه دولت در حوزه رفاهی و ۱۰۰ هزار میلیارد در حوزه صندوقها مصرف خواهد شد.
ربیعی در ادامه اظهار کرد: منابع مورد استفاده در وزارت رفاه از محل هدفمندی و بودجه عمومی تامین خواهد شد.
وی در ادامه رابطه خطی بین فقر و حاشیهنشینی را نادرست دانست و اظهار کرد: این رابطه تکعلتی نیست و باید بین آسیبها و مسائل اجتماعی تفکیک قائل شویم. بسیاری از مسائل اجتماعی آسیب نیستند. برای مثال نمیتوان حاشیهنشینی را یک آسیب اجتماعی دانست اما مسائل اجتماعی بستر مناسبی برای ظهور آسیبها هستند. برای مثال در تهران بیشترین نرخ طلاق مربوط به مناطق یک و دو هستند. همچنین گاهی اعتیاد در برخی از طبقات اجتماعی به دلیل سطح درآمد بالا هیچگاه نمود ظاهری در خیابان پیدا نمیکند.
ادامه دارد...
منبع: ایسنا
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.
∎