شناسهٔ خبر: 23051086 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

آمریکا بار دیگر از عربستان خواست اجازه دهد کمک به یمن برسد

آمریکا برای دومین‌بار در هفته گذشته از عربستان سعودی خواست که اجازه دهد کمک‌های انسان‌دوستانه به یمن برسد. کمی پیش‌تر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از دستیارانش خواسته بود از عربستان سعودی بخواهند چنین اجازه‌ای دهد. در همین حال رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، از هم‌پیمان خود عربستان خواسته است که در منطقه 'سنجیده‌تر عمل کند'.

صاحب‌خبر -
یمن

آمریکا برای دومین‌بار در هفته گذشته از عربستان سعودی خواست که اجازه دهد کمک‌های انسان‌دوستانه به یمن برسد. کمی پیش‌تر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از دستیارانش خواسته بود از عربستان سعودی بخواهند چنین اجازه‌ای دهد. در همین حال رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، از هم‌پیمان خود عربستان خواسته است که در منطقه 'سنجیده‌تر عمل کند'.

کاخ سفید روز جمعه در بیانیه‌ای از ائتلاف عربستان سعودی خواست بندرهای یمن را باز کند تا اجازه دهد کمک‌های بشردوستانه به این کشور برسد.

سارا سندرز،‌ سخن‌گوی کاخ سفید، در این بیانیه همچنین اقدامات "سرکوب‌گرانه" شبه‌نظامیان حوثی علیه مخالفان در صنعا از جمله قتل علی عبدالله صالح، رییس‌جمهوری یمن را محکوم کرده است.

این بیانیه می‌گوید "لازم است طرف‌های درگیر در جنگ یمن به پای میز مذاکره برگردند تا به نفوذ مخرب شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران پایان دهند."

قبل از این دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه از هم‌پیمان خود عربستان سعودی خواست فورا اجازه دهد کمک‌های انسان‌دوستانه به یمن برسد.

او در بیانیه ای گفت از دستیارانش خواسته است با رهبران عربستان تماس بگیرند و "خواستار اجازه ورود کامل آذوقه، آب، سوخت و دارو برای مردم یمن که عاجزانه به آن نیاز دارند شوند."

او اضافه کرد: "این کار باید به دلایل انساند‌وستانه فورا انجام شود."

این اقدام دونالد ترامپ درست بعد از آن بود که عربستان سعودی اقدام اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا در به‌رسمیت‌شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتختی اسرائیل را «غیرمسئولانه» خواند.

ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان سعودی می‌گوید برای کنار زدن شورشیان حوثی که پایتخت یمن را در کنترل دارند و به ایران نزدیک هستند، می‌جنگد.

ریاض پس از پرتاب موشکی از یمن به سوی ریاض در روز ۴ نوامبر، مرزهای زمینی، هوایی و دریایی این کشور را به طور کامل بست. هرچند از قبل آن حمله و در ماه‌های گذشته هم عملا بندرهای یمن تعطیل شده بودند.

یک هفته پیش هم ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا پس از دیدار با سران عربستان سعودی از آنها خواست برای "جلوگیری از بروز فاجعه انسانی" از شدت محاصره یمن کم کنند.

مقام‌های سازمان‌ ملل متحد و سازمان‌های امدادرسانی هم درخواست‌های مشابهی از عربستان سعودی کرده و نسبت به وضعیت جان میلیون‌ها یمنی هشدار داده‌اند.

مقام‌های سازمان ملل متحد هشدار داده‌اند یمن با خطر بروز بدترین قحطی دنیا در دهه‌های اخیر مواجه است. تخمین زده می‌شود که هفت میلیون نفر در معرض قحطی قرار دارند.

جنگ یمن تا کنون ۸۶۰۰ کشته بر جا گذاشته و بیش از ۲ هزار نفر هم به خاطر ابتلا به وبا جان خود را از دست داده‌اند.

هم‌چنین برآورد می‌شود که در این جنگ بیش از ۲ میلیون نفر آواره شده‌اند.

در همین حال رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده روز جمعه در حاشیه نشست پاریس، از عربستان سعودی خواست تا در منطقه و با همسایگان خود "سنجیده‌تر عمل کند".

آقای تیلرسون با اشاره به محاصره قطر به دست عربستان، بمباران‌های این کشور در یمن و مسئله لبنان از ریاض خواست تا "تامل بیشتری در اقداماتشان بکنند تا تبعات آن را کامل در نظر بگیرند".

نمایندگان "گروه حمایت بین‌المللی لبنان" شامل پنج عضو شورای امنیت به علاوه آلمان و ایتالیا و مصر روز جمعه، ۱۷ آذرماه، در پایتخت فرانسه گرد هم آمدند.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده، هم در این نشست بین‌المللی که سعد حریری، نخست وزیر لبنان، مهمان ویژه آن به شمار می‌رفت شرکت داشت.

آقای حریری روز ۱۳ آبان، ساعاتی پس از آن‌که در سفری برنامه‌ریزی‌نشده به ریاض، پایتخت عربستان سعودی رفت، با انتقاد شدید از ایران و حزب‌الله، اعلام کرد از نخست‌وزیری استعفا می‌دهد.

اما او پس از بازگشت به لبنان استعفایش را پس گرفت و گفت که برای دست‌یابی به موفقیت در گفت‌وگوهای داخلی و تامین شرط بی‌طرف‌ماندن لبنان در کشمکش‌های منطقه‌ای چنین کرده است.

بیشتر بخوانید:

علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن کشته شد

ائتلاف به رهبری عربستان به نفع صالح مواضع حوثی‌ها در صنعا را بمباران کرد

تشدید حملات هوایی در صنعا

علی عبدالله صالح و بهای سنگین پشت کردن به حوثی ها در مقابل عربستان