صاحبخبر - به گزارش روز شنبه ایرنا؛ محمدعلی محسنی بندپی در سفر به منطقه زلزله زده سرپل ذهاب با بیان اینکه یکی از مسائل این افراد هم وجود مرکز توانبخشی در خود سرپل ذهاب و هم بحث انتقال بیماران است، افزود: انتقال بیماران باید با یک روش و شیوه خوبی انجام شود، چه بسا خیلی از اینها ممکن است آسیب بیشتری در انتقال نامناسب ببینند.
وی گفت: امروز به همراه معاون توانبخشی کشور و جمعی از مسئولان کشوری و استانی بهزیستی به سرپل ذهاب آمدیم تا فکری برای توانبخشی این بیماران کنیم.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران تصریح کرد: بخشی از این بیماران را با تجهیز بیشتر مراکز توانبخشی که اینجا وجود دارد و تحت پوشش بهزیستی و هلال احمر است، یا با گسترش دادن این بخش ها، می توانیم اینجا تحت درمان قرار دهیم.
وی افزود: بخشی را هم باید برای آنها فکر جدیدتری کنیم که آیا خدمات را در منزل به آنها ارائه دهیم یا اینها را با وسایل امن تر به مراکز توانبخشی خودمان منتقل کنیم.
وی گفت: اینها مباحثی است که بعد از بازدید در مورد آنها تصمیم گیری خواهد شد و بررسی می کنیم که چطور این قضایا را مدیریت کنیم که رضایتمندی نسبی بعد از این آسیب جدی که مردم منطقه وارد شده است، را فراهم کنیم.
محسنی بندپی افزود: رئیس سازمان بهزیستی کشور هم اعلام آمادگی کرده اند و ما را برای تهیه گزارش مبسوطی از این مناطق به اینجا اعزام کرده اند و پس از آن تمام موارد در نشستی به اطلاع او می رسد و حتما تمهیداتی اتخاذ خواهد شد که مردم حداقل از نظر توانبخشی وضعیت بهتری داشته باشند.
محسنی بندپی در ادامه گفت: بعد از زلزله و حوادث و بلایای طبیعی، آسیب هایی که عمدتا به چشم می آید، آسیب های جسمانی است و آسیب های روحی و روانی در مرحله بعدی قرار دارند.
وی اظهار کرد: آسیب های جسمانی اقدامات اولیه می خواهد که توسط گروه امداد هلال احمر و کادر اورژانس پزشکی انجام می شود.
او مهمترین بخش این خدمات را خدمات فیزیوتراپی عنوان کرد و گفت: تقریبا در برخی از بیماران زلزله خدمات در طول عمر است.
**تلاش بهزیستی برای کلاهش درد زلزله زدگان
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز در این بازدید گفت: بهزیستی بنابر وظایف ذاتی خود جزو اولین دستگاه هایی بود که پس از بحران زلزله غرب کشور وارد عمل شد.
حسین نحوی نژاد با بیان اینکه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و کاستن ابعاد معلولیت ها و ناتوانی ها از جمله رسالت های مهم سازمان بهزیستی به شمار می رود، افزود: سازمان بهزیستی فعالیت خود را با کمک خیرین و بخش های غیردولتی در مناطق زلزله زده آغاز کرده است.
وی گفت: اداره بهزیستی مناطق زلزله زده جزو اولین ادارات بودند که کار خود را بلافاصله بعد از زلزله آغاز کرده و خدمات رسانی به جامعه هدف و دیگر آسیب دیدگان را انجام داد.
وی تاکید کرد: زمانی که بحران زلزله به پایان می رسد، بسیاری از دستگاه ها که در زمان بحران حضور داشتند، ممکن است عرصه را خالی کنند اما بخش زیادی از کار بهزیستی تازه آغاز می شود.
نحوی نژاد از گسترش خدمات توانبخشی، کار درمانی، گفتار درمانی و خدمات ویزیت در منزل به افراد ضایعه نخاعی و دارای معلولیت در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: تلاش ما این است با اقدامات ویزیت در منزل، میزان ایاب و ذهاب افراد آسیب دیده به مرکز درمانی کاهش پیدا کند.
وی از افتتاح مراکز کار درمانی و گفتار درمانی در منطقه زلزله زده سرپل ذهاب خبر داد و گفت: طبق رایزنی های انجام شده با انجمن فیزیوتراپی ایران و داوطلبان، تلاش می کنیم شرایط بهتری در منطقه ایجاد شود.
او افزود: سازمان بهزیستی با توجه به زیرساخت ها و امکانات موجود، چشم انداز روشنی در ارائه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی به جامعه هدف و افراد آسیب دیده دارد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه تاکنون 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 87 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نویدی **انتشاردهنده:علی مولوی
∎