شناسهٔ خبر: 23047906 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

 تشخيص سلول‌هاي سرطاني با حساسيت 120 برابر بيشتر

پژوهشگران سنگاپوري نانوذرات پليمري ساختند که با استفاده از آن مي‌توان بافت سلول‌هاي سرطاني را با حساسيت بيشتر نسبت به روش‌هاي رايج شناسايي کرد.

به گزارش ستاد ويژه توسعه فناوري نانو،يک تيم تحقيقاتي از دانشگاه نانيانگ سنگاپور موفق به توليد نانوترکيب پليمري شدند که قادر است بخش کوچکي از بافت بدن که تحت تأثير بيماري است را نشان دهد؛ چيزي که با روش‌هاي رايج قابل انجام نيست. اين نانوترکيب، نوعي نانوذرات پليمري نيمه‌هادي است که انرژي نور که از منبعي به آن ساطع شده را جذب کرده و دوباره بازنشر مي‌دهد.

از اين نانوترکيب مي‌توان براي رصد مقادير بسيار کوچک از سلول‌هاي سرطاني در بدن استفاده کرد. براي اين کار از منبع نور مادون قرمز نزديک استفاده مي‌شود. اين نانوترکيب، نور مادون قرمز را دريافت و به صورت سيگنالي بازنشر مي‌دهد. سيگنال ايجاد شده با استفاده از تجهيزات تصويربرداري استاندارد قابل دريافت و تفسير است. اين نانوترکيب بعد از 6 دقيقه، نيمي از شدت تابش خود را از دست مي‌دهد؛ در واقع به قدر کافي فرصت در اختيار پزشک قرار مي‌دهد تا محل مورد نظر را بررسي کرده و تأثير بيماري را روي آن نقطه از بدن ارزيابي کند.

در صورتي که اين ماده در دماي 20 درجه سانتيگراد زير صفر نگهداري شود، تا يک ماه نتيجه آن باقي مي‌ماند. با اين کار مي‌توان فرصت بيشتري در اختيار متخصصاني داد که بعد قرار است نتيجه را ملاحظه کرده و روي آن نظر دهند. زماني که اين فناوري روي موش‌هاي آزمايشگاهي تست شد، محققان دريافتند که اين نتايج با حساسيت 20 تا 120 برابر بيشتر از روش‌هاي تصويربرداري نوري رايج به‌دست آمده است. همچنين نتيجه 10 برابر سريع‌تر وجود بيماري را نشان مي‌دهد.

براساس نظر متخصصان، اين فناوري مي‌تواند تأثير شگرفي روي جراحي‌هايي بگذارد که تصويربرداري نقش مهمي در آن‌ها دارد. همچنين سازمان‌هايي که روي رصد تأثير دارو کار مي‌کنند و به دنبال گرفتن تأييديه براي دارو هستند، مي‌توانند از اين فناوري استفاده کنند.

پو کاني، رهبر اين تيم تحقيقاتي، معتقد است که اين نانوترکيب مي‌تواند با سرعت بالاتري نسبت به روش‌هاي رايج، بافت بيمار را نشان دهد.