افراطگرایی در آفریقا
(مجموعه مقالات)
انتشارات الهدی (سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی)
چاپ اول: ۱۳۹۵
۲۵۶ ص ـ ۱۸هزار تومان
جامعه جهانی، بهویژه منطقه خاورمیانه، امروزه با خطر جدی و نوظهور افراطگرایی به نام دین مواجه گردیده که به صورت سازماندهی شده در حال گسترش میباشد. پدیده نوظهور افراطگرایی که پرچم اسلامخواهی را نیز به دوش میکشد، توانسته است با تأثیرگذاری بر افکار بخشی از جوانان، چهرهای خشن و غیرمنطقی از اسلام ارائه کند و فضای عمومی بینالمللی را علیه اسلام که بر پایه صلح، عدالت و عقلانیت پیریزی شده است، تحریک نماید و فرصتی فراهم آورد تا دولتهای غربی، با بهرهگیری از ابزارهای رسانهای و تبلیغاتی، تصویری منفی و افراطی را از اسلام به مخاطبان خود معرفی نمایند.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که همواره قربانی تروریسم و خشونت بوده، تلاشهای فراوانی را برای ریشهکنی این پدیده شوم در ابعاد و حوزههای گوناگون به عمل آورده است.
کتاب مجموعه مقالات حاضر، حاصل تلاش کارشناسان مرکز مطالعات فرهنگی بینالمللی در گردآوری مجموعه مقالات برتر نویسندگان و پژوهشگران این حوزه پیرامون ابعاد مختلف خشونت، افراطگرایی و گروههای تکفیری است.
بررسی ریشهها و منابع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی افکار افراطگرایانه، سیاست دولتها در راستای مبارزه با افراطگرایی و نقش نهادهای مدنی و رسانهها در ترویج یا مبارزه با پدیده افراطگرایی از جمله دیگر مباحث مطرح شده در این مجموعه مقالات است که مورد توجه نویسندگان آن قرار گرفته است.
در این کتاب افراطگرایی در انواع مختلف از تکفیر سایر ادیان و مذاهب گرفته تا بردهکشی جنسی زنان توسط گروه داعش و سر بریدن افراد و پیروان سایر ادیان و حتی مسلمانان، به نحوی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است که نشان میدهد این معضل باید فراتر از گفتگوهای سیاسی مقامات کشورها، جامعه مدنی و چهرههای دانشگاهی و عالمان دینی دیده شود.
حقوق شهروندی زنان در ایران بین دو انقلاب
هادی نوری، صدیقه مسیبنیا فخبی
بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
چاپ اول: ۱۳۹۶
۲۴۰ص ـ ۲۶۵۰۰ تومان
اثر حاضر به دنبال بررسی حقوق شهروندی زنان در ایران بین دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی است و میخواهد ببیند حقوق شهروندی زنان در این دوره از چه الگویی تبعیت میکند. آیا از همان الگوی تاریخی حقوق شهروندی مورد نظر مارشال تبعیت میکند؟ در یکی از مراحل متوقف گشته؟ یا اینکه فرایندی مغایر با الگوی مذکور را دنبال نموده است؟
چنین پرسشی ماهیت چیستیگونه دارد و با استراتژی قیاسی قابل بررسی است. برای بررسی این مسأله ادبیات تجربی شامل کتب، مقالات و پایاننامه پژوهشی از یک طرف، و ادبیات نظری شامل نظریههای سنتی، مدرن و پسامدرن حوزه شهروندی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. حجم انبوهی از ادبیات تجربی موجود به بررسی میزان آگاهی زنان از حقوق شهروندی و عوامل مؤثر بر آن پرداخته و تعداد پژوهشهایی که به بررسی تاریخی و کیفی حقوق شهروندی زنان پرداختهاند، اندک هستند. ادبیات نظری پژوهش هم متنوع و وسیع است که از ارسطو تا نظریهپردازان پسامدرن را در برمیگیرد.
روش بررسی موضوع حقوق شهروندی زنان مطالعه موردی تاریخی است که تلفیقی از دو روش تاریخی و مطالعه موردی میباشد. در زمینه کاربرد نظریه در پژوهش به روش مطالعه موردی و درباره رجوع به منابع اسنادی و تاریخی و جستجوی سؤالات به صورت برنامهریزی شده در متنهای تاریخی معتبر به روش تاریخی استفاده شده است. مطالعة موردی حاضر از نوع مطالعه موردی توصیفی است.
همچنین راه گردآوری اطلاعات از روش اسنادی استفاده شده و در این زمینه، اسناد و مدارک آرشیوی، نشریات اعم از روزنامهها و مجلات، خاطرات و مجموعه قوانین و مذاکرات مجلس شورای ملی تدوین و تحلیل شده است. همچنین از منابع و متون تاریخ اجتماعی سده اخیر نیز به فراخور موضوع بهره گرفته شده است. اطلاعات گردآوری شده تحلیل روایت شدهاند که در مقوله تطبیق الگو قرار گرفتهاند.
معرفی کتاب
صاحبخبر -
∎