شناسهٔ خبر: 23046701 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

آنان که از انتخاب روحانی پشیمانند، آنان که نیستند

صاحب‌خبر -
حق نشر عکس Alamy
Image caption از این عکس که متعلق به پیروزی آقای روحانی در انتخابات اخیر است برای انتقاد از آقای روحانی در شبکه های اجتماعی زیاد استفاده شد

تا قبل از اعلام نتیجه انتخابات، پیش از اینکه حسن روحانی برای بار دوم رییس جمهور ایران شود، مناظره‌ها و تبلیغات نامزدها مرکز توجه بود. اختلاف نظرها بیشتر بر سر صلاحیت نامزدها بود و سوابقشان. آنچه بیشتر درباره‌اش حرف زده می شد، لزوم شرکت در انتخابات یا کنار کشیدن، انتخاب بین بد و بدتر یا حرکت آهسته و پیوسته و اعتدال و نهایتا امیدواری به آینده و ثمربخش بودن یا نبودن این امیدواری بود.

حالا به نظر می‌رسد نقطه ثقل تحلیل‌ها و مباحث جا به‌ جا شده و بیشتر درباره سنجش درستی یا نادرستی انتخاب حسن روحانی سخن گفته می شود، درباره پشیمان شدن و نشدن حمایت از آقای روحانی.

بگذر از پست توییتر شماره از @losishara0007

تنها کار احمقانه ای که تو زندگیم کردم و ازش شرمسارم رای دادن به روحانی بوده#روحانی_پشیمانیم

— روشن (@losishara0007) ۲۱ آذر ۱۳۹۶ ه‍.ش.

پایان پست توییتر شماره از @losishara0007

در شبکه‌های اجتماعی، که برخی معتقدند می تواند شاخص آنچه باشد که در میان گروهی از مردم جامعه ایران در جریان است، این موضوع مدام مورد بحث بوده است. هربار هم انتشار خبر یا گزارشی موجب داغ‌تر شدن بحث شده است.

دو خبری که این روزها بازار پشیمانی از یک سو و تشویق به امیدواری را از سوی دیگر داغ کرد، افزایش ۳۰۰ درصدی عوارض خروج از ایران بود و لایحه بودجه‌ای که دولت آقای روحانی به مجلس ایران تقدیم کرد. عوارض خروج از کشور و لایحه بودجه هر دو به هشتگ‌هایی تبدیل شد که غالبا به همراه انتقادها علیه سیاست‌های آقای روحانی توییت می‌شد.

بگذر از پست توییتر شماره از @H_Hajipour60

بودجه پیشنهادی برای سازمان عقیدتی سیاسی ناجا تقریبا 3 برابر بودجه مرزبانی است. بعد جنوب شرق و شمالغرب مرزبان هامون بخاطر بی امکاناتی کشته میشن!
این معیار تعیین بودجه رو از کجا آوردن خدا هم نمی دونه#بودجه۹۷ pic.twitter.com/DfkPc7S7Hp

— حمید حاجی‌پور (@H_Hajipour60) ۱۹ آذر ۱۳۹۶ ه‍.ش.

پایان پست توییتر شماره از @H_Hajipour60

حالا برخی از عملکرد آقای روحانی خشمگین هستند، چون معتقدند او نه تنها به وعده‌های انتخاباتی خود عمل نکرده، بلکه اراده‌ای هم برای تغییر ندارد. این دسته از کاربران شبکه‌های اجتماعی اگر در انتخابات شرکت کرده باشند اعلام می کنند که از کرده خود پشیمانند. این افراد می گویند که پیش بینی هایشان درست از آب در نیامده و احتمالا فریب خورده اند.

گروه دیگری در برابر این گروه، آنها را به صبر و بررسی بیشتر دعوت می‌کنند و می‌گویند که با وجود کاستی‌ها از شرکتشان در انتخابات راضی هستند و ناامید نیستند.

گروه دیگری هم هستند که نشاط اول انتخابات را از دست داده‌اند اما در سکوت سایرین را تماشا می‌کنند و چون نمی‌خواهند بهانه به دست مخالفانشان بدهند، کمتر انتقاد می‌کنند و کمتر در بحث‌ها شرکت می‌کنند.

بگذر از پست توییتر شماره از @pooriuasafara

چرا از روحانی #ناامید_نشدیم؟ چون محصول ناامیدی از خاتمی رو در تصویر زیر می‌بنید pic.twitter.com/tM7jxrA9ak

— Pooriua (@pooriuasafara) ۲۳ آذر ۱۳۹۶ ه‍.ش.

پایان پست توییتر شماره از @pooriuasafara

در این بین ابراز پشیمانی از حمایت از حسن روحانی یا باقی ماندن بر سر موضع زمان انتخابات یا حمایت از سیاست‌های آقای روحانی از سوی چهره‌های سرشناس به ویژه در عالم سیاست و ورزش و سینما، برجسته شد.

بگذر از پست توییتر شماره از @Arma1026

یادداشت عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب:
کسانی که رای داده اند نباید خیلی از وعده ها را جدی بگیرند.
کسانی که می گویند از رای خود پشیمانند، مفهوم سیاست را نمی دانند.#سیاسی_کاری#پشیمانی

— آرمـــــــــــا (@Arma1026) ۲۵ آذر ۱۳۹۶ ه‍.ش.

پایان پست توییتر شماره از @Arma1026

بگذر از پست توییتر شماره از @peyman562001

كاري به نام ها نداريم، احترام بهزاد نبوي و ميرحسين سرجايش، اما بفرماييد چرا نبايد نا اميد شد؟ مردي كه ميدانست اجراي بسياري از وعده هاي كليدي انتخاباتي اش در يد قدرتش نيست و خارج از حيطه اختيارات اوست چطور به خودش اجازه داد با سردادن چنين شعارهايي دست به تحميق مردم بزند؟

— peyman bagheri (@peyman562001) ۲۴ آذر ۱۳۹۶ ه‍.ش.

پایان پست توییتر شماره از @peyman562001

از آنجایی که اعلام موضع این افراد با واکنش‌های زیادی همراه بود، بعضی از آنها مانند مهدی فخیم‌زاده و رضا صادقی بعد از دیدن واکنش‌ها، پست‌هایی را که حاوی این اظهارنظرهایشان بود از شبکه‌های اجتماعی حذف کردند.

علی کریمی، یکی از ستاره‌های فوتبال ایران در اینستاگرام خود نوشت:

من باز عذرخواهى میکنم (بابت حمایتى که از پرزیدنت کردم در انتخابات که فکر میکردم میتونه کمک کنه) از تمام دوستان و هموطنان عزیز،حلال کنید.(قبل از انتخابات تهمت و فحش شنیدیم ،الان هم روش)کاش میشد به عقب برگردیم. #احمدى_نژاد

بعد از انتشار این پست، کاربران شبکه‌های اجتماعی به ویژه توییتر به سرعت درباره آن نوشتند. نام علی کریمی و واژه پرزیدنت به هشتگ تبدیل شد، عده‌ای در انتقاد از موضع علی کریمی و عده‌ای در حمایت از نقطه نظرات او نوشتند.

مثلا کاربری با نام کاربری آدم ناسازگار با استفاده از هشتگ پشیمان نیستم نوشت: من هم نقدهای زیادی دارم، ولی صبح را با زنده باد #روحانی و شب را با مرگ بر روحانی به پایان نمی‌برم.

بگذر از پست توییتر شماره از @nooshabesia

نه از عاشقای سینه چاک علی کریمی ام، نه بابت رایی ک به روحانی دادم خوشحالم
ولی علی کریمی جز کسایی بوده که همیشه کنار مردم وایساده و انتقاد کرده
از طرف دیگه من با این مشکل داشتم ک انتقاد کردنش مسخره شه
ب یکی رای داده. الانم ازش مطالبه میکنه خب. مشکلش چیه؟

— نوشابه سیا (@nooshabesia) ۲۵ آذر ۱۳۹۶ ه‍.ش.

پایان پست توییتر شماره از @nooshabesia

حامیان سیاست‌های دولت، رسانه‌های مخالف دولت را به "شیطنت" در فضای موجود متهم می‌کنند؛ در برابر، عده‌ای دیگر معتقدند، مولفه هایی مانند دستگیری حسین فریدون برادر آقای روحانی بعد از انتخابات و موضوعاتی مثل عملکرد کمیته بحران در مدیریت زلزله کرمانشاه، وضعیت نابسامان اقتصادی و ناهنجاری‌های اجتماعی هم در این معادله بی تاثیر نیست و می‌تواند با واسطه و بی‌واسطه عامل برخی از پشیمانی‌ها محسوب شود.