معاون اول رئيس جمهور افزود: هيچ کدام از اين چالش ها صرفا به حوزه اقتصاد مرتبط نيستند، بلکه چالش هاي پيش رو، تمامي موضوعات کشور رادرگير کرده است؛ اين در حالي است که برخي از اين چالش ها قديمي هستند.وي اظهار داشت: محدوديت هاي نظام تامين مالي کشور نيز يکي از چالش ها است که در اين رابطه مشکلات نظام بانکي نيز به صورت خيلي پيچيده شده؛ البته نمي توانيم برخي از مسائل و مشکلات بانکهاي کشور را باز کنيم.
اوضاع خاص نظام بانکي ايران
در همين رابطه ،علي ديواندري رئيس پژوهشکده پولي و بانکي در پنل سياستهاي بانکي در همايش اقتصاد ايران گفت: وضعيت نظام بانکي، يک اوضاع خاص است و نگرانيهايي در رابطه با آن وجود دارد؛ اين در حالي است که در قالب يک طرح کلان که مطالعات جامع اقتصاد ايران را دنبال ميکند، نظام بانکي مورد تحليل قرار گرفته است. اين طرح اکنون در اختيار بانک مرکزي قرار داده شده و البته اين بانک نيز به دستور رئيس جمهور، اقداماتي را در رابطه با اصلاح نظام بانکي انجام داده است.
ضعف هاي نظام بانکي يک شبه حل نمي شود
يک اقتصاددان و صاحب نظر پولي با بيان اينکه ضعف هاي نظام بانکي، يک شبه برطرف نمي شود، افزود: اگر موسسات مالي در يک اقتصاد، سالم باشند، اينطور نيست که برآيند اين موسسات در نظام بانکي مثبت باشد.احمد عزيزي در پنل تخصصي نظام بانکي در همايش اقتصاد ايران تصريح کرد: همانطور که يک شبه بازار بين المللي بانکي سقوط کرد و بانکها به هم قرض نمي دادند، از اينرو در ايران، با پديده هاي مشکل زا در نظام بانکي مواجه هستيم.
وي ادامه داد:مطالعات پراکنده صورت گرفته است اما به نظر مي رسد که دو اشکال و ضعف در اين حوزه داريم که به افراد يا نهادهاي مجري برنمي گردد بلکه روش هاي مطالعه بايد مورد تجديدنظر واقع شود.مشاور بانک مرکزي ادامه داد: در دنيا روش هاي قابل قبولي وجود دارد که ضعف هاي ما را برطرف مي کند؛ ضمن اينکه بايد سازماندهي را نيز براي استفاده از ابزارها صورت داد.
اين مقام مسئول ادامه داد: اگر فضاي سياسي و تمايل سياستگذار، به معناي اراده سياستگذار شکل بگيرد، اين مشکل پيش مي آيد که آيا مطالعات کافي صورت گرفته و اين آمادگي براي حرکت سريع وجود دارد يا خير. اين امر مهمي است.
∎