شناسهٔ خبر: 23045646 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مدیرعامل برق منطقه‌ای غرب استان کرمانشاه:

۵۰۰ مگاوات برق از کرمانشاه به عراق صادر شده است

مدیرعامل برق منطقه‌ای غرب استان کرمانشاه با اشاره به صادرات ۵۰۰ مگاوات برق به عراق گفت: ظرفیت تولید برق استان تا پنج سال آینده به ۲۸۴۳ مگاوات می‌رسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، علی چهل‌امیرانی در نشست اقتصاد مقاومتی که در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه برق منطقه‌ای سه استان کرمانشاه، کردستان و ایلام را با جمعیت چهار میلیون و 100 نفر در 30 شهرستان و وسعت کاری یک‌میلیون مترمربع پوشش می‌دهد اظهار داشت: 9 مشترک اختصاصی استان کرمانشاه با قرارداد 124 مگاوات، 729 هزار و 600 مشترک توزیع و سه شرکت توزیع کردستان، کرمانشاه و ایلام زیرپوشش برق منطقه‌ای غرب هستند.

چهل‌امیرانی با بیان اینکه میزان ترکیب مصرف انرژی صنعت استان 27 درصد و کشاورزی 13 درصد است گفت: مصرف انرژی بخش مولد در استان کرمانشاه 40 درصد و نسبت به میانگین کشوری یعنی معادل 54 درصد بسیار پایین و در برخی از استان‌ها 75 درصد است و این شاخص خود وضعیت صنعت و اشتغال را در استان نشان می‌دهد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای غرب با اعلام اینکه در سال 96 پیک مصرف شبکه سراسری 720 مگاوات و در استان 800 مگاوات بوده است عنوان کرد: صادرات برق نیز به دیاله و خانقین عراق انجام می‌شود که نزدیک به 500 مگاوات صادرات انجام شده است.

وی با ابراز اینکه نیروگاه‌های موجود و در حال بهره‌برداری استان شامل پنج نیروگاه است که 1413 مگاوات تولید برق دارند افزود: با نیروگاه دالاهو با 900 مگاوات، بخش بخار نیروگاه زاگرس با 320 مگاوات و سد داریان با 210 مگاوات ظرفیت در مجموع 1430 مگاوات به ظرفیت استان افزوده خواهد شد.

چهل‌امیرانی عنوان کرد: با این روند تا پایان امسال ظرفیت تولید استان به 1553 مگاوات، در سال 97 به 1923 مگاوات و در سال 98 به 2223 مگاوات و در پایان پنج سال آینده به 2843 مگاوات خواهد رسید.

وی با اظهار اینکه 6 ردیف برنامه از طرف وزارت نیرو در راستای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده است گفت: آغاز عملیات اجرایی تأمین تجهیزات 312 پست فوق‌توزیع که باید به‌روش فاینانس پیش برود و توسعه زیرساخت‌ها در بخش انتقال و فوق‌توزیع نیز از دیگر برنامه‌های اقتصاد مقاومتی هستند.

چهل‌امیرانی افزود: در توسعه زیرساخت‌ها 75 مگاوات ظرفیت پست‌های فوق‌توزیع برق منطقه‌ای غرب است، توسعه خطوط انتقال 250 کیلومتر مدار و توزیع خطوط فوق‌توزیع 16.8 کیلومتر مدار است که هر سه ردیف به‌طور کامل انجام شده است.

وی با بیان اینکه کنتورهای هوشمند در سال گذشته جزو برنامه‌های اقتصاد مقاومتی بود و تمام مشترکان به کنتور هوشمند مجهز شدند اظهار کرد: تلفات در سال گذشته 2.28 و پایینٰ‌تر از میانگین کشوری برنامه‌ریزی شده بود که این هدف محقق شد.

میزان تلفات برق در استان کرمانشاه به 16درصد رسید‌

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه نیز گفت: میزان تلفات برق استان کرمانشاه در امسال به 16 درصد رسیده است که نسبت به میانگین کشوری بالا است.

علی‌مراد مرادی‌مجد ‌با اشاره به اینکه در حوزه تلفات برق استان کرمانشاه جزو استان‌های دارای تلفات بالا است اظهار داشت: برنامه‌ریزی سال گذشته کشور برای تلفات برق 9.88 درصد بود که در عمل 11.1 درصد اتفاق افتاد در حالی که در استان 15 درصد برنامه‌ریزی شده بود که از 20 درصد به 17 درصد رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه عنوان کرد: میزان تلفات برق در سال 96 در کل کشور 9.5 درصد برنامه‌ریزی شده است که تاکنون 12.1 درصد محقق شده است و هدف استان 14 درصد بود که به 16 درصد رسیده است.

وی درباره طرح‌های اجراشده برای کاهش تلفات گفت: تعویض 14 هزار دستگاه کنتور معیوب، جمع‌آوری 9000 انشعاب غیرمجاز و تعادل‌سازی 2000 فیدر فشار متوسط و ضعیف و شناسایی و رفع 10 هزار نقطه اتصالات سست در شبکه از جمله اقدامات انجام‌شده برای کاهش تلفات برق است.

مرادی‌مجد افزود: حدود 1100 کیلومتر شبکه سیمی به کابل خودنگهدار تبدیل شده است و از 300 مگاوات تولید پراکنده در سال گذشته که هدف نیروهای تولید پراکنده بوده پنج مگاوات سهم استان بوده است.

وی با اعلام اینکه وزارت نیرو 400 هزار کنتور هوشمند تعریف کرده که سهم استان 5766 دستگاه بوده است عنوان کرد: کنتورها به‌صورت متمرکز خریداری و توزیع می‌شود و امسال تاکنون 3400 دستگاه کنتور تحویل و نصب شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه گفت: در راستای برق‌رسانی به روستاهای بالای 10 خانوار آخرین روستا در سال گذشته انجام شد البته برق‌رسانی همچنان ادامه دارد و روستاهای دارای هفت خانوار نیز برق‌رسانی می‌شوند.

انتهای پیام/*