به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شانزده آذر ١٣٣٢، روزی تاثیرگذار در جنبش دانشجویی در عرصههای سیاسی اجتماعی معاصر است. روزی که ٣ تن از دانشجویان برای آزادیخواهی و استقلالطلبی در خون خود غلطیدند و نهیب استکبارستیزی رامقابل مستکبرین و عوامل خود کامه آن زمان سر دادند. مبارزهای که تا امروز در محیط علمی دانشگاه چه در داخل و چه در خارج ازکشور بعنوان رنگینترین بهای ضداستکباری و استبدادی جریان دانشجویی است.
اساس جنبش دانشجویی تلاشی است برای فائق آمدن برفضای تک قطبی، عدالتخواهی و استکبارستیزی که ثمره آن توسعه و پیشرفت کشور است. پیروزی جبهه مقاومت در عراق و سوریه را میتوان پیروز شدن مقاومت بر زر، زور و تزویر دانست. پیروزی بر داعش توسط جبهه مقاومت، فتحالفتوحی در نبرد با استکبار جهانی است و به لحاظ اهمیت راهبردی نقش پیروز واقعی را تعیین میکند. از اینرو تلاشهایی زیادی برای غلبه بر این موضوع صورت گرفته و بیشک تحریم، ترور و تشکیل گروههایی تروریستی با نامهای جدید از این قبیل امور هستند. خداوند شر و آسیبشان را به خودشان برمیگرداند، ومکروا ومکر اللّه واللَّه خیر الماکرین.
استکبارستیزی یک مقوله موهومی یا یک آرمان خواهی غیرواقعی نیست
استکبارستیزی نه یک سلیقه سیاسی خاص است و نه یک روش یا تاکتیک برای زمانی معین. آرمانی است واقعی، که اصل آن الهام گرفته از مشی انبیا بوده و خیر و سعادت دنیوی و اخروی یک ملّت را به همراه دارد و ازین حیث بر همه مسئولین جمهوری اسلامی فرض و لازم است. این آرمان نه فقط در کلام بلکه لزوماً باید در برنام ریزی ها و هدفگذاریهای کلان کشور نمود و بروز داشته باشد.
نمیشود کسی از درون به غرب دلبستگی داشته باشد و در عین حال شعار مبارزه با استکبار بدهد! نمیشود الگوی مصرف جامعه را به سمت کالاهای غربی سوق داد و بر تحریم فائق آمد. نمیشود صنعت داخلی را تحقیر کرد و شعار استکبارستیزی داد. جنبش دانشجویی به عنوان چشم بینا و ذهن دغدغهمند مردم انقلابی ایران، مطالبات به حقّی را از مسئولین دارد. سرفصل این مطالبات توجه و اهتمام جدّی همه مسئولین به ملزومات دهه "پیشرفت و عدالت" است.
مسئله عمدتاً مغفول در حوزه پیشرفت، پیشرفت در فرهنگ است و منظور از فرهنگ، مشخصاً فرهنگ و تربیت اسلامی است. لذا کار فرهنگی با این محور باید بیش از پیش مد نظر باشد. آنچه که امروز بر همه واجب است حرکت به سمت یک نگاه جامع به مسائل و دوری از جزئینگری و ازهمه بدتر سیاستزدگی است. دانشگاههای ما نیاز به آرامش و طمانینه دارد تا در فضای عقل و منطق بتواند بالندگیِ علمی به بار آورد نه آنکه هر ساعت دستخوش جریان سازی عدهای کوتهنگر سیاستزده باشد که متاسفانه دانشجو را تنها در تشنج آفرینی و تهیّج معنا میکنند.
همان نگاه بصیری که در بزنگاههای مهم تاریخ این مرز و بوم، کدخدای مستبد را پس زد، در برابر حمله دشمن متجاوزگر به مرزهای کشور جانانه ایستاد و در طوفانهایِ داخلی از کشتیِ کشتیبان انقلاب و نظام مقدسش جدا نشد، امروز نیز راه برونرفت از مشکلات کشور را یک تحوّل علمی میداند که باید در بستر دانشگاهها شکل بگیرد. بنابراین میراثداران واقعی پیش آهنگی جنبش دانشجویی در تاریخ انقلاب، امروز نیز در رفع نیازهای اساسی جامعه پیشتازند تا با ایجاد ثبات و نشاط علمی در مقابل زیادهخواهی عناصر سطحینگر که خواستار تنش و تشنج هستند بایستند.
آن دیدگاهی که بخواهد فضای فکر و اندیشه دانشگاهیان را کنترل کند، محکوم به شکست است
عمده تمرکز مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی اولا بایستی بر روی اصلاح ساختار علمی دانشگاه و کشور و ثانیا بر فراهمآوردن بستر امنی برای فعالیتهای دانشجویی باشد. دانشگاه آزاد اسلامی باید بکوشد تا ساختار سالمی برای تضارب جدی آرا و نظرات دانشجویان بسازد. کرسیهای آزاداندیشی یکی از جدیترین مطالباتی است که رهبر فرزانهی انقلاب همواره در دیدارهایشان با دانشجویان و مجموعههای دانشگاهی مطرح فرمودهاند.
با وجود این و به رغم مطالبه صریح و جدی مقام معظم رهبری، هنوز آن چنان که باید و شاید در دانشگاهها به بحث کرسیهای آزاداندیشی پرداخته نشده است؛ به گونهای که نارضایتی حضرت آیتالله خامنهای از روند برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را به روشنی میتوان در کلام ایشان مشاهده کرد. باید در سایه ی کرسیهای آزاد اندیشی، آزادی بیان در حوزه دانشجویی را تقویت کرد.
امنیت روانی دانشجویان از مسائل اساسی این حوزه است. آن دیدگاهی که تشکلهای دانشجویی را بازوی سیاسی ببیند تا دانشجویان کشور را به سلیقه خود به خط کند، بیشک محکوم به شکست است. آقایان از تجربه پیشینیان درس بگیرند، که چپ و راست در این حوزه خطا کردهاند. شان دانشگاه و دانشگاهیان این نیست که نیروهای سیاسی بخواهند آن ها را مدیریت کنند. وقتی دانشگاه عرصه تاخت و تاز نیروهای سیاسی شود، ساختار علمی کشور بیشک آسیب میبیند. کما اینکه در همین قضیه 16 آذر امسال برخی بدنبال سواستفاده از فضا برای رسیدن به مقاصد خود و خالی کردن عقدههایشان بودند.
در 16 آذر امسال همه گروههای سیاسی بیدغدغه و تنها با شرط رعایت سلسه مراتب قانونی مجاز به برگزاری برنامههای خود بودند ولی با این همه برخی با بیانصافی و برخی دیگر با سناریوسازی مغرضانه بدنبال ایجاد اختلاف و هجمه علیه جریان سالم دانشجویی در دانشگاه بودند. دانشگاه آزاد اسلامی این شجره طیبه که از شاخههای تنومند درخت مقدس انقلاب است پس از رحلت آیت الله هاشمی (ره) با تدبیر رهبر فرزانه انقلاب دستخوش تغییراتی شد که نه محکوم است و نه مضموم.تغییر،رویهای انکارناپذیر است که اتفاقا ضامن ثبات سیستم و سازمان است.
دکتر ولایتی با سالها سابقه علمی فرهنگی و سیاسی در سطوح مختلف، جانشین آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره) شده است. گویا این تغییر و تغییرات پس از آن باعث شده تعدادی در اوقات مختلف و مناسبتهای گوناگون با بهانههایی بنی اسرائیلی به تاخت تاز علیه دانشگاه بپردازنند که بیشک ره به جایی نخواهند برد و ثمری برای فرصت طلبان نخواهد داشت.
حضور عناصر انقلابی و متدین که سالها در مهمترین پایگاه جنبشهای دانشجویی امتحان خود را پس دادهاند خبر خوشایندی است که نوید روزهای بهتری میدهد. تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی امروز بیشتر از هر زمانی نیاز به استقلال و اندیشه و آرمانخواهی دارند، که مطمئنا با حضور عناصر انقلابی این موضوع با رویهای سریع و سالم و بدور از هرگونه دخالت، انجام خواهد شد تشکلهای اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان ضمن بزرگداشت روز دانشجو، همگام با تمام دانشجویان آرمانگرا، چونان گذشته استقامت اسلامی را سرلوحه فعالیتهای خویش قرار میدهند و امیدوار به وعده نصرت الهی هستند.
نظر شما