به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: هدف از ساخت این سامانه افزایش بهره وری مصرف آب می باشد.
دکتر مهدی قیصری با بیان این که طراحی و ساخت سخت افزارهای و نرم افزارها چهار سال زمان برده است، گفت: افزود برای اجرای این طرح با کمک صنعت 540 میلیون تومان هزینه شده است.
وی، امکان اضافه شدن این سامانه به شبکه های آبرسانی و آبیاری را از مهمترین ویژگی این سامانه عنوان کرد و افزود: سامانه هوشمند بهره برداری از شبکه آبرسانی، قابلیت کاربرد در شبکه های آب شرب، صنعت و فضای سبز شهری را دارد.
عضو هیأت علمی گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، گفت: در این سامانه هوشمند، مؤلفه فشار و مصرف بعنوان مهمترین مؤلفه ها در بهره برداری از شبکه های آبرسانی به صورت هوشمند تحت وب مدیریت می شوند.
قیصری، کاهش مصرف انرژی، کاهش نشت شبکه آبرسانی، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری شبکه آبرسانی، کاهش هزینه های نیروی انسانی، افزایش عمر مفید تأسیسات، مدیریت توزیع عادلانه آب شرب در شرایط کمبود آب و حذف جیره بندی در شهر و افزایش رضایت مندی مشترکان را از جمله مزیت های این سیستم عنوان کرد.
این محقق دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: در بخش فضای سبز شهری و صنعتی می توان به تخصیص آب به عرصه های فضای سبز بر اساس نیاز آبی، نظارت بر اجرای برنامه های آبیاری تدوین شده در هر عرصه، اعمال نقطه نظرات کارشناسی و افزایش بهره وری مصرف آب در فضای سبز شهری و صنعتی بعنوان ویژگی های مهم سیستم طراحی شده اشاره نمود.
قیصری افزود: در این سامانه میزان آب مورد نیاز برای هر مصرف کننده مشخص شده و با استفاده از ابزارهای نظارتی و کنترلی از طریق بستر GSM و نرم افزار تحت وب قابل مدیریت می باشد.
این سامانه امروز به مناسبت روز پژوهش در هیجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار کشور در تهران رونمایی شد.
ساخت سامانه هوشمند مدیریت مصرف آب
نخستین سامانه هوشمند مدیریت مصرف آب وبهره برداری از شبکه آبرسانی و آبیاری، طراحی و اجرا شد.
صاحبخبر -
∎