شناسهٔ خبر: 23041638 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

واکنش جالب استاد فرانسوی به قانون برائت قبل از عمل فقه شیعی

آشفتگی در بین قوانین می‌بینیم که نیازمند یک سازماندهی است

صاحب‌خبر -
شفاآنلاین>سلامت> معاون حقوق بشر وزیر دادگستری با اشاره به خاطره‌ای در خصوص قانون برائت قبل از عمل گفت: وقتی برای استاد فرانسوی این قانون را توضیح دادم برایش جالب توجه بود و خواست تا این موضوع را به عنوان مقاله در سطح جهان ارائه دهیم.

به گزارش شفاآنلاین، محمود عباسی پیش از ظهر امروز در نخستین کنگره بین‌المللی حقوق سلامت در زمینه حقوق متقابل پزشک و بیمار(Patient) در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: آشفتگی در بین قوانین می‌بینیم که نیازمند یک سازماندهی است.

وی افزود: نیاز به حضور افراد و تفکرات اندیشمندان در حوزه حقوق سلامت هستیم، تا آنچه تأمین کننده نیاز واقعی جامعه(Society) امروز ماست را تدوین کنیم.

معاون حقوق بشر وزیر دادگستری اظهار داشت: در مقابل نظریه قیم مآبانه‌ای که در دو دهه گذشته در کشور حاکم بود به نتیجه نرسیده چرا که نه بر منطبق آموزه‌های دینی است و نه با اسناد بالادستی هم خواند ندارد.

وی با تاکید بر اینکه نیاز به نظریه‌پردازی جدید داریم گفت: اگر می‌گوییم حقوق متقابل بیمار و پزشک، تا زمانی که این دو را در کنار هم نبینیم مشکلات امروز را در آینده هم خواهیم داشت.

عباسی با اشاره به وجود قانون «برائت قبل از عمل» تصریح کرد: در قوانین کشورهای دیگر تحت این عنوان، قانونی وجود ندارد و حتی اهل سنت هم ندارند، این یک قانون تأسیسی شیعی است.

وی با اشاره به خاطره‌ای در خصوص قانون برائت قبل از عمل ابراز داشت: وقتی برای استاد فرانسوی این قانون را توضیح دادم برایش جالب توجه بود و خواست تا این موضوع را به عنوان مقاله در سطح جهان ارائه دهیم.

رئیس کنگره حقوق سلامت با انتقاد از ناکارآمد بودن بعضی از قوانین خوب یادآور شد: فرم برائت قبل از عمل را همراه بیماری که در آن لحظه استرس دارد می‌آورند تا امضا کند، این تضییع حقوق شهروندی نیست؟ از طرفی پزشک هم نگران است که محاکم قضایی در صورت بروز حادثه فرم را نمی‌پذیرند و بی‌ارزش می‌داند.

عباسی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مواردی که گفته شد نیاز به بازبینی داریم برای قوانینی که تاثیری بر آن متبادر نیست، قوانین که با نیازهای امروز جامعه منطبق باشد.