به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی مدرسی، سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان، در گفتگو با وحدت درمیان، اظهار کرد: بیماری آنتروتوکسمی یکی از بیماری های دامی است که معمولا با تغییر ناگهانی در جیره دام بروز می کند که معمولا منجر به مرگ دام می شود.
وی افزود:نظر به اینکه در فصل سرما دام ها از مراتع به جایگاه ثابت منتقل می شوند و جیره دام تغییر می کند دامداران قبل از جابجایی دام نسبت به واکسیناسیون دام ها علیه بیماری آنترو توکسمی اقدام کنند.
سرپرست شبکه دامپزشکی گفت: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده و در حالت فوق حاد به صورت مرگ ناگهانی و در فرم حاد تب و لرز، بیاشتهایی، بیقراری، گیجی، نفسنفس زدن و ترشح از بینی دیده میشود و در شکلی که شدت بیماری کمتر است این نشانهها ضعیفتر هستند و گاهی با مشاهده اسهال نیز همراه است و در کالبد گشایی قرمز شدن رودهها نیز دیده میشود.
وی با بیان اینکه درمان بیماری آنتروتوکسمی به طور عمده موفقیتآمیز نبوده و راهکار مناسب و آسانتر پیشگیری است عنوان کرد: دامهایی که از آغلهای گرم بیرون آورده میشوند به هیچ وجه نباید آب سرد و یا یخزده بخورند، باید حدود یک ساعت در معرض هوا قرار گیرند و بعد به آنها آب داده و همچنین علوفه یخزده نیز برای دامها مضر است.
مدرسی تصریح کرد: با اجتناب از تغییر سریع جیره غذایی حیوانات، جلوگیری از پرخوری حیوانات و واکسیناسیون دام ها می توان از بروز بیماری آنتروتوکسمی جلوگیری کرد.
انتهای پیام/