شناسهٔ خبر: 23040477 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

رئیس بنیاد مسکن زیرکوه خبر داد:

وجود 700 واحد غیرمقاوم مطلق در شهرستان زیرکوه/بهره‌مندی بیش از 3800 نفراز تسهیلات طرح بهسازی بنیاد مسکن

رئیس بنیاد مسکن زیرکوه با بیان اینکه بالغ بر حدود 12 هزار واحد مسکونی در سطح شهرستان زیرکوه بنا بر سرشماری سال 95 وجود دارد گفت: از این تعداد حدود 700 واحد غیرمقاوم مطلق هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید فرخی در گفت‌وگو با زیرکوه نیوز،با بیان اینکه دولت در سال 83 طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن روستایی را تصویب و در سال 84 عملیاتی کرد ،‌اظهارداشت: هدف اصلی این طرح مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی در سطح روستاها بود و این طرح تشویقی و کمکی که در راستای مقاوم‌سازی مسکن روستایی اجرا شد همچنان ادامه دارد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی زیرکوه خاطرنشان کرد:این طرح تشویقی در برنامه ششم توسعه نیز در دستور کار بوده و مورد تاکید دولت و مجلس قرار گرفت و در این راستا بنیاد مسکن با همکاری بانک‌ها و با استفاده از تسهیلات قرض‌الحسنه موظف شد سالانه 200 هزار واحد مسکونی غیر مقاوم را در روستاهای کل کشور بهسازی کند.

وی ادامه داد:از سال 84 که این طرح آغاز شد تاکنون بالغ بر 3 هزار و 800 نفر در زیرکوه از این تسهیلات بهره‌مند شدند که مجموع تسهیلات اعطایی به این تعداد 198 میلیارد تومان بوده که با همکاری بانک‌های عامل پرداخت شد و همچنان ادامه دارد.

رئیس بنیاد مسکن زیرکوه،‌بیان داشت:درسال 96 این تسهیلات با سقف 20 میلیون تومان برای هر نفر انجام می‌شود و هر کسی که متقاضی باشد بعد از تشکیل پرونده می‌تواند نسبت به احداث مسکن مقاوم  اقدام کند.

فرخی با بیان اینکه بالغ بر حدود 12 هزار واحد مسکونی در سطح شهرستان زیرکوه بنا بر سرشماری سال 95 وجود دارد گفت: از این تعداد حدود 700 واحد غیرمقاوم مطلق هستند که بیشتر این واحدهای غیرمقاوم در بخش زهان وجود دارد به این معنا که با کوچکترین حادثه دچار خسارت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه 20 درصد باقیمانده واحدهای غیر مقاوم در بخش مرکزی و 10 درصد در بخش شاسکوه است تصریح کرد: دلیل وجود بیشترین مساکن غیر مقاوم در بخش زهان به این علت است که در زلزله 76 بخش زهان نسبت به سایر بخش‌ها کمتر خسارت دید و همین مسئله باعث شد که کمتر بازسازی در آنجا انجام شود و آن تعدادی که نوسازی شده است به طور محدود و در زلزله سال 76 و 91 و به صورت پراکنده و با استفاده از همین تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی از سال 84 تاکنون بوده است. 

فرخی، با اشاره به بهسازی و استانداردسازی معابر و کوچه‌ها در روستاها گفت: برابر اساسنامه مصوب بنیاد مسکن، اصلاح و توسعه شبکه معابر روستایی یکی دیگر از وظایف بنیاد مسکن است که همه ساله از محل اعتبارات استانی، ملی و منابع داخلی نسبت به اجرای طرح هادی که همان اصلاح و توسعه معابر روستایی است اقدام می‌کنیم.

رئیس بنیاد مسکن زیرکوه، اصلاح و توسعه معابر، تامین معابر و فضایی مناسب و بهداشتی در سطح روستاها، هدایت روان آبهای جاری در سطح معابر و به طور غیر مستقیم تثبیت جمعیت را از هداف اجرای این طرح در روستاها برشمرد و افزود: جلوگیری از خطر سیلاب‌ها هم در زیر شاخه طرح هادی گنجانده می‌شود و هم در قالب پروژه‌های مرتبط با این موضوع تحت پوشش قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا دیوار ساحلی روستای فخران، سیل برگردان روستای بقرایی و محمد آباد و  چندین مورد دیگر از جمله پروژه‌هایی است که اختصاصاً با هدف مقابله با تهدید سیلاب‌ها توسط بنیاد مسکن در سطح روستاهای شهرستان زیرکوه اجرا شده است.

فرخی، با بیان اینکه در روستاهای چاه عمیق، شاهرخت، کریزان و شهرک گمنج اجرای سیل برگردان و در روستای فخرآباد اجرای سیل‌بند لازم و ضروری است لذا حسب اضطرار موضوع، بنیاد مسکن پروژه‌های مذکور و همچنین اعتبار لازم را به فرمانداری شهرستان ارائه کرده که امید است با توجه به خطر جدی سیلاب در این روستاها توجه ویژه‌ای صورت پذیرد.

انتهای پیام/