شناسهٔ خبر: 23036305 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

لاریجانی: باید برنامه کیفی سازی صنعت خودرو تدوین شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در گذشته شرکتی که باید سودآور باشد دنبال منابع برای اداره آن بودیم ولی الان سوداور شده و ارتباطات خوبی برقرار شده و در این شرکت توجه خوبی هم علاوه بر کیفیت تولید به نیروی انسانی می شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، لاریجانی صبح امروز در مراسم رونمایی از محصولات جدید ایران خودرو گفت: چارچوب های صنعتی خوبی برای شرکت ایران خودرو طراحی شده که اگر محقق شود باید گام های درستی در این زمینه برداشته شود.
 
وی افزود: فعالان برای صادرات باید نقشه راه مشخصی داشته باشند و باید برای جذب سرمایه گذاری ایستگاه های توقف افراد به حداقل برسد.
لاریجانی گفت: قانون خوبی سالهای قبل برای تسهیل در جذب سرمایه گذاری تصویب شد و در قانون برنامه، پنجره واحد طراحی شد اما عملی نشده است موانع گاهی افراد را از ادامه کار منصرف می کند.
رئیس مجلس افزود:من تحت شر ایطی حاضر به حمایت از صنعت خودرو سازی هستم و شروط هم این است و روشن هم می گویم.
 
وی ادامه داد: اولین شرط این است که اگر کیفیت از نظر ایمنی بالا برود عاملی برای حمایت است باید قبول کنید برخی محصولات ایمنی لازم را ندارند.
لاریجانی با بیان اینکه باید خودرویی تولید کنیم که متناسب با وضعیت ایران، ایمن تر باشد گفت: هربخشی باید کار خود را انجام دهد و اینکه در کشور ۱۶ هزار کشته در تصادفات داریم رقم بالایی است.
وی افزود: مدیران این صنعت در این زمینه وظیفه مند هستند و باید فایل مشخصی باز شود.
رئیس مجلس افزود : با نشستن بر برخی صندلی ها در خودرو های داخلی آدم کمر درد می گیرد.
لاریجانی گفت: باید برنامه کیفی سازی صنعت خودرو سازی تدوین شود و ما حتی گر لازم باشد از صندوق توسعه ملی هم برای این کار وام می دهیم.
رئیس مجلس افزود: شرط دوم این است که تحقیق و توسعه متناسب با ظرفیت این صنعت پیگیری شود امروز باهوش ترین دانشحویان ما در رشته های فنی تحصیل می کنند و باید از ظرفیت دانشگاهها در این بخش استفاده شود باید بر تکنولوژی مسلط شوید و لازمه ان سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه است .
وی اضافه کرد : بازار ایران بازار بزرگی است و کشورهای اطراف هم بازار بزرگی است اگر طراحی و کیفیت با تحرک قوی تر کار شود ما از ان حمایت می کنیم.
لاریجانی گفت : شرط سوم خصوصی شدن واقعی و شکل گیری رقابت جدی است که ضامن تحقق این اهداف است. این موضوع با تصویب قانون اصل ۴۴ طراحی شد که متاسفانه سقط جنین شد و در اجرا به شکل گیری خصولتی ها و مشکلات مختلف انجامید.
وی افزود: باید برنامه خود را برای خصوصی سازی به طور روشن ارائه کنید و سازمان گسترش باید تکلیف خود را با این مجموعه روشن کند.
لاریجانی گفت: نکته بعدی قطعه سازی و صادرات است که کار خوبی بود و ما را آرام آرام به خودرو ساز شدن نزدیک کرد باید کارها برای صادرات قطعه دنبال شود و برنامه مدونی برای صادرات و نوسازی این بخش باید ارائه کنید.
وی تاکید کرد: دولت و مجلس مشکلی با توسعه تولید ندارند و از آن حمایت می کنند.
رئیس مجلس افزود :ما در کشور به شرایط مطلوب اقتصادی نرسیدیم که بخشی از ان ناشی از روابط خارجی است اما بخشی ناشی از مشکل داخلی است من معتقدم بعد از برجام به هر حال با همه مشکلات یک سری گشایش هایی ایجاد شد اما این سیستم دیوانی کشور قدری کُند است.
وی افزود: ما دچار تاخیر در کارها هستیم مشکلات مشخص است ما گرفتاری درونی کم نداریم اما این دنگ و فنگ داخلی برای سرمایه گذاری بسیار آزار دهنده است. ما قانون تصویب کردیم که قوانین زائد حدف شود اما نشد.
لاریجانی گفت: مدیران ما باید سرمایه گذاری را تسهیل کنند و من تردید ندارم که ایرانیان زیادی حاضر به سرمایه گذاری هستند اما با مشکل دیوان سالاری مواجهند.
وی افزود: تا تولید و صادرات رونق نگیرد مشکلات حل نخواهد شد کسانی که در دولت هستند اگر پیشنهادهایی در بودجه ۹۷ برای تولید و صادرات داشته باشند مجلس از آن استقبال می کند.