شناسهٔ خبر: 23034125 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

جهانگیری:

هیچ بازنشسته‌ای از حقوق خود راضی نیست/ خیلی از مسائل نظام بانکی را نمی‌توانیم باز کنیم

معاون اول رییس جمهور گفت: با توجه به مشکل منابع صندوقهای بازنشستگی، هیچ بازنشسته‌ای را نمی بینید که از حقوق خود راضی باشد.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ اسحاق جهانگیری امروز در سومین همایش اقتصاد ایران در سالن همایش رایزن تهران گفت: مهمترین چالش کنونی این است که چگونه هماهنگی میان همه ارکان نظام به وجود آوریم تا بتوانیم در برابر چالش‌های مختلف راهکارهای مناسب پیدا کنیم.

وی گفت: حل نشدن مشکلات اقتصادی به خاطر این است که نه تن‌ها با تغییر دولت‌ها سیاست‌ها عوض می‌شود، بلکه این سیاست‌ها بعضاً در یک دوره ریاست جمهوری نیز دستخوش تغییراتی بوده اند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه مسائل اقتصاد اولویت اصلی و دغدغه مسئولان اول کشور است، گفت: همه معتقدند مسائل اقتصادی اولویت اول است و همه مسائل دیگر از این موضوع سرچشمه می‌گیرد.

او به تحریم‌های دیرپا و تهدیدهای اقتصادی علیه ایران نیز اشاره کرد و افزود: دشمنان کشور نیز هر وقت بخواهند ایران را تهدید کنند مهمترین تهدید آن‌ها تحریم‌های اقتصادی است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سابقه برنامه‌ریزی برای توسعه اقتصادی در کشور، گفت:: ایران از دهه ۱۳۴۰ سعی کرد که با ایجاد برنامه‌های توسعه اقتصادی، یک کشور صنعتی شود که در همان زمان کره جنوبی، آرژانتین و برزیل هم کار خود را شروع کردند و چند دهه بعد مالزی هم این کار را شروع کرد، اما حالا که نگاه می‌کنیم می‌بینیم فرصتهای ایران برای توسعه از آن‌ها خیلی بیشتر بوده، ولی از آن‌ها عقب‌تر هستیم.

* سهم ۳۰ درصدی رشد اقتصاد از بهره‌وری محقق نشد

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه وضعیت فقر و رفاه مردم اکنون یکی از چالش‌های جدی اقتصاد ایران است، ادامه داد: قدرت خرید و درآمد آحاد جامعه کاهش پیدا کرده است، رشد اقتصادی، بودجه دولت و بهره‌وری نیز وضعیت مناسبی ندارد و با وجود آنکه از چند برنامه قبلی توسعه هدف گذاری شده بود که ۳۰ درصد رشد اقتصادی از محل بهره وری تأمین شود، اما امروز پس از سپری شدن چند برنامه میزان بهره وری هنوز پایین است و تغییر چندانی نداشته است.

معاون اول رئیس جمهور ضعف در سیاستگذاری را مهمترین دلیل عدم بهره‌وری دانست و گفت: چالش‌هایی که امروز اقتصاد کشور با آن روبروست، چه در اندازه ملی و چه در اندازه جهانی، ابعاد وسیعی به خود گرفته و در هم تنیده شده است، از این رو با چنین چالش هایی نمی‌توان به صورت یک بعدی مقابله کرد و این گونه نیست که بتوانیم مسائل اقتصادی را از طریق تدابیر صرفاً اقتصادی حل و فصل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور در توضیح این مطلب افزود: به عنوان مثال موضوع آب دیگر یک موضوع ساده در حوزه وزارت نیرو و یا کشاورزی نیست، چرا که امروز وزارت کشور در مهمترین مسائل امنیتی خود موضوع آب را در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: از سوی دیگر محیط زیست فقط یک موضوع فانتزی نیست بلکه یک واقعیت است که تالاب‌های کشور خشک شده و تبدیل به کانون‌های ریزگرد شده است.

*مشکلات نظام بانکی

جهانگیری با بیان اینکه امروز کشور با معضل ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی مواجه است، گفت: مشکلات نظام بانکی پیچیدگی هایی دارد که نمی‌توانیم خیلی از مسائل داخلی آن را باز کنیم.

وی ادامه داد: یک بازنشسته را نمی‌بینید که از حقوق خود راضی باشد، این در حالی است که قبلا فرض بر این بود که با بازنشستگی یک کارمند دولت سبک می‌شود، اما امروز با بازنشسته شدن یک فرد، ردیف بودجه این کارمند از یک ردیف به ردیف دیگر منتقل می‌شود و اتفاقی در بودجه دولت نمی‌افتد و حتی در بودجه سال ۹۴ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق‌های بازنشستگی در نظر گرفتیم، اما مشکلات همچنان پابرجاست.

جهانگیری با تأکید بر اینکه متأسفانه سیاستگذاری در ایران با چالش‌های جدی روبرو است افزود: مهمترین چالش ما این است که چگونه هماهنگی میان همه ارکان نظام به وجود آوریم تا بتوانیم در برابر چالش‌های مختلف راهکارهای مناسب پیدا کنیم.

برچسب‌ها: